Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kamerūnas nugalėjo Braziliją, o šveicarai išsiuntė serbus namo

Pasaulio futbolo čempionate baigėsi grupių etapas. Paskutinėse rungtynėse lyderius ilsinę brazilai 0:1 sensacingai pralaimėjo Kamerūnui, tačiau vis tiek finišavo pirmi.

Tiesa, šveicarai, kurie 3:2 nugalėjo Serbiją, surinko tiek pat taškų – šešis, tačiau brazilai aukštesnę vietą užėmė dėl geresnio įvarčių santykio. Šveicarams pritrūko vieno taiklaus smūgio.

G grupėje triumfavę brazilai aštuntfinalyje susitiks su Pietų Korėja, o šveicarai atkrintamąsias pradės kova su Portugalija.

Atkrintamosios kovos Katare startuoja jau šeštadienį.

Antras kėlinys

90+8 min. Rungtynės baigiasi. Kamerūnas švenčia istorinę pergalę prieš Braziliją, tačiau važiuoja namo kartu su Serbija, kuri kitame susitikime 2:3 nusileidžia Šveicarijai.

90+2 min. Kamerūnas muša įvartį! Vincentas Aboubakaras siunčia kamuolį į vartus, audringai švęsdamas įvartį nusirengia marškinėlius ir yra varomas iš aikštės dėl antros geltonos kortelės. Brazilai kol kas lieka pirmi grupėje, bet jei šveicarai įmuštų, brazilai kristų į 2 vietą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vincentas Aboubakaras muša įvartį
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vincentas Aboubakaras muša įvartį

70 min. Brazilų rungtynėse vis dar 0:0. Nė vieno įvarčio šiose pirmenybėse dar nepraleidę Tite auklėtiniai kontroliuoja rungtynes net ir su atsarginiais žaidėjais aikštėje, bet ir patys daugybės progų įvarčiui nesusikuria.

48 min. Kokia šveicarų ataka! Nuostabi kombinacija ir Remo Freuleris siunčia kamuolį į serbų vartus (3:2).

Pirmas kėlinys

44 min. Kokios rungtynės! B.Embolo lygina rezultatą Šveicarijos ir Serbijos rungtynėse (2:2), o šveicarai grįžta į antrą vietą grupėje.

35 min. Serbai persveria rezultatą (2:1). D.Vlahovičius siunčia kamuolį į vartus ir kelia serbus į antrąją grupės vietą. Kitame stadione vis dar 0:0.

26 min. Aleksandras Mitrovičius ir serbai lygina rezultatą (1:1). Vis dėlto serbams to neužtenka. Jiems reikia pergalės.

20 min. Šveicarai muša pirmieji. Pasižymi Xherdanas Shaqiri (1:0). Pagal dabartinę situaciją grupėje brazilai – pirmi, šveicarai – antri.

11 min. Dabar jau šansas serbams – galingas smūgis į virpstą.

1 min. Nuostabi proga mušti įvartį šveicarams jau pirmąją minutę. Nors šveicarai šiuo metu užima antrąją vietą, atrodo, kad jie nusiteikę atakuoti, o ne vien tik gintis.

Dviem pergalėmis startavę brazilai (6 tšk.) paskutinėse rungtynėse tausos pagrindinius žaidėjus. Pirmą vietą jiems garantuotų pergalė arba lygiosios prieš Kamerūną (1 tšk.).

Brazilams tiktų ir šveicarų (3 tšk.) nelaimėjimas prieš Serbiją (1 tšk.). Jei brazilai pralaimėtų, o šveicarai laimėtų, tektų skaičiuoti įvarčių santykius.

Šveicarams bilietą tolyn garantuotų pergalė. Arba lygiosios, jei Kamerūnas nelaimėtų prieš Braziliją. Jei šveicarai sužais lygiosiomis, o Kamerūnas nugalės Braziliją, bus skaičiuojami įvarčiai.

Serbams reikia pergalės prieš Šveicariją ir tikėtis, kad Kamerūnas neįveiks Brazilijos. Jei laimėtų ir serbai, ir Kamerūnas, tektų skaičiuoti, kurios rinktinės įvarčių santykis yra geresnis.

Kamerūno užduotis sunkiausia. Reikia ne tik pergalės prieš Braziliją, bet ir tikėtis, kad Šveicarija nenugalės Serbijos. Jei afrikiečiai laimės, o kitos rungtynės baigsis lygiosiomis arba serbų pergale, Kamerūnui taip pat reikės ir geresnio įvarčių santykio nei varžovų.

Kas užims aukštesnę vietą, jei surinks lygiai taškų?

  • 1) Įmuštų ir praleistų įvarčių santykis.
  • 2) Įmušti įvarčiai.
  • 3) Tarpusavio rezultatai.

Visas pasaulio futbolo čempionato naujienas kviečiame sekti specialiame 15min puslapyje „Futbolo mėnuo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius