Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsusis italas treneris regi pandemijos prasmę: „Tai tarsi Žemės maištas prieš žmogų“

Vienas garsiausių Italijos futbolo trenerių Carlo Ancelotti įsitikinęs, kad koronaviruso sukelta krizė neatpažįstamai pakeis futbolo ir ne tik futbolo pasaulį. Ir nebūtinai į blogąją pusę.

Gruodį prie Liverpulio „Everton“ klubo vairo stojęs 60-metis italas priverstas ilsėtis. Bet jis tikisi, kad globalinė krizė atneš ir gerų dalykų.

„Mes gyvename taip, kaip esame nepratę gyventi ir tai mus pastebimai pakeis, – interviu „Corriere dello Sport“ kalbėjo C.Ancelotti. – Tikiuosi, kad tai pakeis mus visus, pradedant nuo futbolo.

Ekonomika pasikeis visuose lygmenyse. Transliacijų teisės kainuos mažiau, žaidėjai ir treneriai uždirbs daug mažiau, bilietai kainuos mažiau, nes žmonės turės mažiau pinigų. Pasiruoškime generalinei rekonstrukcijai.“

Atnaujinti futbolo varžybas treneriui neatrodo svarbiausia.

„Pirmiausia – sveikata, visa kita yra antroje eilėje. Jurgenas Kloppas („Liverpool“ treneris) man pasakė, kad žaisti „Liverpool“ rungtynes su Madrido „Atletico“ (kovo pradžioje Čempionų lygos aštuntfinalyje „Atletico“ eliminavo Liverpulio klubą) tokiomis aplinkybėmis buvo kriminalinis nusikaltimas.

Futbolas dabar yra paskutinis mano rūpestis. Jei galėsime pabaigti sezoną bus gerai, jei ne – amen. Nesąmonė kalbėti, kad reikės trijų savaičių pasiruošimo. Tai pokštas. Pasirengimas yra akių dūmimas. Vasarą po aštuonių dienų mes jau keliaujame žaisti kontrolinių rungtynių į JAV ar kitur. Mes treniruojamės žaisdami. Svarbu tik, kad žaidimo atnaujinimo data būtų visiems ta pati.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Carlo Ancelotti ir Juergenas Kloppas apsikeitė frazėmis po rungtynių.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Carlo Ancelotti ir Juergenas Kloppas apsikeitė frazėmis po rungtynių.

Tris kartus Čempionų lygą – dusyk su „Milan“ ir kartą su Madrido „Real“ laimėjęs treneris pasidalino ir savo požiūriu į globalią pasaulio viziją.

„Vanduo Venecijos lagūnoje dar niekada nebuvo toks tyras ir švarus, oras pasikeitė, tuščios gatvės atrodo gražesnės, būtų tikrai nuostabu, jei tai lemtų ne pandemija, jei už tai nemokėtume tūkstančių žmonių gyvybių kaina, – sakė C.Ancelotti. – Tai tarsi Žemės maišas prieš žmogų. Jei dar internetas susprogtų, būtų dar geriau. Nebereikia vergauti išmaniesiems telefonams, galima sugrįžti į asmeninį bendravimą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius