Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gatvės istorijas“ į šalį stūmęs I.Kardumas: „Sūduva“ dabar yra Europos futbolo žemėlapyje“

Ivanas Kardumas ketvirtadienio vakarą Kuopijuje dukart traukė kamuolį iš savo ginamų vartų, o Marijampolės „Sūduva“ krito trečiajame Europos lygos atrankos etape prieš KuPS klubą. Nors Lietuvos čempionams šiemet tarptautiniame fronte nepavyko žygiuoti taip toli, kaip praėjusius trejus metus, „Sūduvos“ vartų sargas neabejoja, jog komanda yra verta pagarbos.
Ivanas Kardumas
Ivanas Kardumas / Sauliaus Čirbos nuotr.

Rangelio įvartis 31-ąją minutę, o tuomet Igorio Tarasovo smūgis 72-ąją pražudė sūduvius Suomijoje.

15min kalbintas I.Kardumas mano, kad jokių šiurkščių klaidų jo komanda nedarė: „Atidavėme 100 proc. jėgų, žaidėme pagal savo galimybes, galiausiai to neužteko. Varžovai išnaudojo savo šansus, mes savaisiais nepasinaudojome ir, deja, pralaimėjome. Sunku, bet turime tai priimti ir ruoštis kitoms rungtynėms, kurios bus labai svarbios.“

nuotr. Sauliaus Čirbos/Ivanas Kardumas
nuotr. Sauliaus Čirbos/Ivanas Kardumas

Kalbėdamas apie praleistus įvarčius, vartininkas prisiminė ir „Sūduvos“ neišnaudotas progas.

„Kai nepasinaudoji savo šansais, kažkas nutiks prie tavo vartų. Taip ir išėjo... Viskas įvyko gan greitai, varžovai susikūrė geras progas, jie turi gerus puolėjus, kurie tuo pasinaudojo. Ką pasakyti, toks tas futbolas. Kartais įvarčiai ateina iš niekur, to negali pakeisti“, – konstatavo I.Kardumas.

Vis daugiau diskusijų Lietuvoje kelia pertrauka A lygoje, kuri, sujungta su rinktinių pertrauka, iš viso tęsiasi ilgiau nei mėnesį. Prieš išvyką į Suomiją sūduviai sužaidė tik draugiškas rungtynes su Gargždų „Banga“, kai tuo tarpu kitose šalyse nacionalinės pirmenybės tęsiasi. Tad galbūt komanda praranda ritmą?

„Nesakyčiau taip. Tiek aš, tiek komanda... Mes neieškome pasiteisinimų, mes esame sportininkai, žiūrime tik į priekį. Atiduodame 100 proc. jėgų ir, jei varžovai yra geresni nei mes, paspaudžiame rankas, keliaujame ir ruošiamės kitoms rungtynėms, kad jas laimėtume“, – kalbėjo I.Kardumas.

Pastaruosius trejus metus „Sūduva“ peržengė trečiąjį atrankos etapą Europos lygoje ir buvo atsidūrusi per žingsnį nuo grupių etapo. I.Kardumas mano, kad šių metų su praėjusiais lyginti neverta.

„Šie metai yra kita istorija, daug ką pakeitė COVID-19 pandemija. Viskas buvo išderinta: pasiruošimas, Europos lygos sistema. Turėjome tik vienerias rungtynes. Jei būtume žaidę namuose, manau, kad viskas būtų buvę daug lengviau, tai būtų buvęs privalumas, nes būtume žaidę ant natūralios vejos, o ne sintetinės – prie jos buvo kiek sunkiau, kamuolys judėjo greičiau. Daug mažų detalių susidėjo ir mums nepasisekė.

Tai ta pati „Sūduva“, kokia ir buvo visada. Tad aukštyn galvas, priešaky – dar daug iššūkių. Esu nusiteikęs pozityviai, mes įgausime gerą formą ir užbaigsime šį sezoną skambia nata“, – užtikrintai kalbėjo I.Kardumas.

Sauliaus Čirbos nuotr./Ivanas Kardumas
Sauliaus Čirbos nuotr./Ivanas Kardumas

Šį sezoną neretai į viešumą išlįsdavo kalbos apie galbūt kiek prastesnę situaciją „Sūduvos“ rūbinėje, tačiau vartų sargas tik purtė galvą išgirdęs klausimą apie tai.

„Nenoriu kalbėti apie gatvės istorijas, tikrai jokių komentarų. Neturiu ką apie tai pasakyti“, – nukrito I.Kardumas.

Nors gerbėjų lūkesčiai per pastaruosius metus buvo išaugę itin aukštai, „Sūduvos“ vartininkas neabejoja, kad ir šiemet pasiekimas tarptautiniame fronte negali būti vertinamas blogai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ivanas Kardumas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ivanas Kardumas

„Patekti į trečią Europos lygos etapą nėra prastas rezultatas Lietuvos futbolui. Nė vienas kitas šalies klubas nėra pasiekęs Europoje tiek, kiek pasiekė „Sūduva“. Tad manau, kad tiek ši komanda, tiek ir pastarųjų metų, nusipelno pagarbos. „Sūduva“ dabar yra Europos futbolo žemėlapyje. Europos futbole, kai yra kalbama apie Lietuvą, yra kalbama apie „Sūduvą“. Manau, klubas nusipelno pagarbos ir tikėjimo“, – 15min sakė I.Kardumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius