Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Geriausi futbolininkai, kurie nuo vasaros taps laisvaisiais agentais

Sausio pirmąją didžiojoje Europos dalyje atsiveria futbolo perėjimų langas – mėnesį laiko klubai galės vieni iš kitų pirkti futbolininkus. Sausio langas įprastai būna kur kas mažiau aktyvus nei vasaros, tačiau sausį jau galima tartis su žaidėjais, kurie vasarą taps laisvaisiais agentais.
Pepe, Arjenas Robbenas ir Daniele de Rossi
Pepe, Arjenas Robbenas ir Daniele de Rossi / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Pagal vadinamąją Bosmano taisyklę, likus pusei metų iki žaidėjo ir klubo sutarties pabaigos kiti klubai be jokių apribojimų gali tartis su futbolininkais dėl sutarties. Ji įsigaliotų pasibaigus sezonui.

Pateikiame jums geriausius futbolininkus, kurie vasarą taps laisvaisiais agentais. Žinoma, jei iki to laiko nesusitars dėl naujos sutarties su dabartine komanda.

Dažnai nutinka ir taip, kad visiškai už dyką nenorėdami paleisti gerų žaidėjų, klubai sutinka juos parduoti dar sausį už kur kas mažesnę nei rinkos kainą.

Johnas Terry (36 metai, gynėjas, „Chelsea“)

Šį sezoną žaidė tik penkiuose „Premier“ lygos susitikimuose ir gali netgi baigti karjerą. Vis dėlto žaidėjas turi didžiulį autoritetą tarp jaunesnių kolegų, yra patyręs, tad vien dėl šių priežasčių gali sulaukti pasiūlymo pratęsti sutartį. Titulų jam jau pakanka, tad kita ekipa suvilioti veteraną greičiausiai pajėgtų tik didžiule alga.

„Scanpix“ nuotr./Johnas Terry
„Scanpix“ nuotr./Johnas Terry

Xabi Alonso (35 metai, saugas, „Bayern“)

Dar vienas veteranas, tačiau jo saulė dar toli gražu nenusileido. Šį sezoną jis žaidė 14-oje rungtynių Bundeslygoje ir yra pasižymėjęs trimis įvarčiais. Galime tikėtis, kad ispanas susitars su bavarais dėl sutarties pratęsimo bent metams.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Xabi Alonso ir Franckas Ribery
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Xabi Alonso ir Franckas Ribery

MIchaelas Carrickas (35 metai, saugas, „Manchester United“)

Sezono pradžioje beveik nežaidė, tačiau nuo lapkričio mėnesio sužaidė jau septynerias rungtynes po 90 minučių „Premier“ lygoje. Sunku tikėtis, kad į elitą norintis sugrįžti „Man Utd“ klubas neieško rimtesnio žaidėjo į veterano vietą, tačiau jo patirtis ir užtikrintas žaidimas gali atnešti dar bent metų sutartį.

„Scanpix“ nuotr./Michaelas Carrickas
„Scanpix“ nuotr./Michaelas Carrickas

Santi Cazorla (32 metai, saugas, „Arsenal“)

Du įvarčiai ir du rezultatyvūs perdavimai per 8 rungtynes „Premier“ lygoje. Kai ispanas yra sveikas, jis žaidžia ir tai daro gerai. Veteranas yra mėgstamas sirgalių, didelio atlyginimo tikrai nereikalauja, tad, greičiausiai, abiem pusėms pavyks susitarti dėl sutarties pratęsimo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Santi Cazorla
AFP/„Scanpix“ nuotr./Santi Cazorla

Daniele de Rossi (33 metai, saugas, „Roma“)

Ne mažesnis Amžinojo miesto klubo simbolis nei Francesco Totti ir vienas geriausiai apmokamų „Serie A“ žaidėjų klube rungtyniauja visą savo karjerą. Iš 18-os rungtynių šį sezoną „Serie A“ pirmenybėse jis nežaidė tik trejose ir jau turi per 1200 minučių. Jo svarba komandai – neabejotina.

„Scanpix“/AP nuotr./Daniele De Rossi ir Diego Costa
„Scanpix“/AP nuotr./Daniele De Rossi ir Diego Costa

Keisuke Honda (30 metų, saugas, „Milan“)

Vos penkerios rungtynės šio sezono Italijos čempionate rodo, kad japonas komandai nelabai reikalingas. Be to, „Milan“ planuoja vasarą gauti nemenką piniginę „injekciją“, tad tikrai dairysis aukštesnio lygio žaidėjų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Keisuke Honda
AFP/„Scanpix“ nuotr./Keisuke Honda

Klaasas-Janas Huntelaaras (33 metai, puolėjas, „Schalke“)

Daugiau nei du mėnesius dėl kelio raiščių traumos nežaidžiantis olandas yra pasižymėjęs įvarčiu Bundeslygoje, o pernai įkalė dvylika. Vis dėlto Gelzenkircheno klubui jau reikėtų paieškoti jaunesnio atakų lyderio.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Klaasas-Janas Huntelaaras
AFP/„Scanpix“ nuotr./Klaasas-Janas Huntelaaras

Zlatanas Ibrahimovičius (35 metai, puolėjas, „Manchester United“)

Dvylika įvarčių „Premier“ lygoje – tai antrasis rezultatas po Diego Costos, o švedo sutartis su „Man Utd“ yra sudaryta pagal principą 1+1. Jose Mourinho praėjus tik porai sezono mėnesių sakė, kad pasiliks puolėją ir antriems metams.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Zlatanas Ibrahimovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Zlatanas Ibrahimovičius

Stephenas Lichtsteineris (32 metai, saugas, „Juventus“)

Nuo 2011-ųjų Turine žaidžiantis šveicaras visada giriamas už juodą darbą, atsidavimą ir yra vertinamas komandos narys. Vis dėlto saugas pasireikšti gauna vis mažiau, tad noras žaisti dažniau, bet kitame klube būtų puikiai suprantamas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Stephanas Lichtsteineris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Stephanas Lichtsteineris

Lucasas Leiva (29 metai, saugas, „Liverpool“)

Brazilas tik kelis kartus sužaidė visą rungtynių laiką šiemet, o visi kiti pasirodymai aikštėje apsiribodavo keliomis minutėmis po keitimo rungtynių pabaigose. Nesunku nuspėti, kad saugas kitą sezoną pradės naujame klube.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kol Lucasas Leiva smaginosi aikštėje, vagišiai tą patį darė jo namuose
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lucasas Leiva

Johnas Obi Mikelis (29 metai, saugas, „Chelsea“)

Atsimenate tokį? Sunku patikėti, bet nigerietis „Chelsea“ komandoje žaidžia jau vienuoliktąjį sezoną, tiesa, šiemet jo nematėme su mėlynais marškinėliais jokiame turnyre. Neseniai buvo pranešta, kad saugas atsisakė keltis žaisti į Kiniją, o jeigu jo sutartis bus pratęsta dar metams, neliks nieko kito, tik patikėti, kad jis yra nesantuokinis Romano Abramovičiaus vaikas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnas Obis Mikelis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnas Obis Mikelis

Thiago Motta (34 metai, saugas, PSG)

„Barcelona“ futbolo akademijos absolventas šį sezoną beveik nepraleidžia PSG rungtynių ir vis dar yra svarbus komandos narys. Vis dėlto niekada negali žinoti, kas šaus į galvą piniguose besimaudančio klubo vadovams, kai sekasi ne taip, kaip planuota. Jo alga jau nebėra „kosminė“, tad persivilioti patyrusį saugą tikrai įmanoma.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Thiago Motta
AFP/„Scanpix“ nuotr./Thiago Motta

Jesusas Navasas (31 metai, krašto puolėjas, „Manchester City“)

Josepo Guardiolos komandoje ispanas turi nuolatinio atsarginio žaidėjo vaidmenį – žaidžia dažnai, tačiau po nedaug. Suvilioti galimybe žaisti daugiau J.Navasą tikrai įmanoma.

„Scanpix“ nuotr./Jesusas Navasas
„Scanpix“ nuotr./Jesusas Navasas

Pepe (33 metai, gynėjas, „Real“)

Vasarą sukaks dešimt metų, kai portugalas atvyko į Madridą ir prisidėjo prie visų didžiausių klubo pergalių. Anksčiau už grubų ir neprognozuojamą elgesį kritikuotas Pepe pastaraisiais metais susiėmė ir net geltonas korteles renka retokai. Vis dėlto jo žaidimo laikas tampa ribotu, o neseniai pasklido kalbos, kad Pepe nori dvejų metų garantuotos sutarties, kai komanda siūlo tik metus. Ar 2016 metų Čempionų lygos ir „Euro 2016“ laimėtojui savigarba leistų žaisti žemesnio lygio komandoje?

„Scanpix“ nuotr./Pepe
„Scanpix“ nuotr./Pepe

Arjenas Robbenas (32 metai, atakuojantis saugas, „Bayern“)

Septintąjį sezoną Bavarijoje žaidžiantis olandas vos per 630 minučių (10 rungtynių, tik dvi – 90 min.) yra įmušęs penkis įvarčius ir atlikęs keturis rezultatyvius perdavimus. Per pastaruosius dvejus metus olandą labai „pjovė“ traumos, tačiau kai sudėtis tokia galinga, „Bayern“ tikrai gali sau leisti pratęsti sutartį su vienu klubo simbolių. Kai A.Robbenas yra sveikas – jis žaidžia puikiai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Arjenas Robbenas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Arjenas Robbenas

Fernando Torresas (32 metai, puolėjas, „Atletico“)

Kelerius metus vietos neradęs ispanas apsiprato jaunystės klube, tačiau šiemet žaidžia labai retai. Buvęs brangiausias „Premier“ lygos futbolininkas sparčiai artėja prie meto, kai teks apsispręsti – nuolatinis žaidimas silpnesnėje komandoje ar didžiulis atlyginimas Kinijoje. Kad jo laikas „Atletico“ jau baigėsi, galime neabejoti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Fernando Torresas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Fernando Torresas

Yaya Toure (33 metai, saugas, „Manchester City“)

Jeigu „Man City“ turi simbolį, Y.Toure tikrai yra toks. Vis dėlto sezono pradžioje saugas ilgai nerado bendros kalbos su J.Guardiola, visiškai nežaidė, o žaidėjo agentas viešai pylė pamazgas ant klubo trenerio. Kai strategui prireikė žaidėjo paslaugų, Y.Toure prapliupo įvarčiais, tad nuspėti jo ateitį tikrai yra sunku.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola ir Yaya Toure
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pepas Guardiola ir Yaya Toure

Antonio Valencia (31 metai, saugas, „Manchester United“)

Aštuntasis sezonas „Raudonųjų velnių“ gretose, tačiau dažnai vienakoju vadinamas futbolininkas vis dar nuolat žaidžia pagrindinėje sudėtyje ir šį sezoną jau turi per 1500 minučių. J.Mourinho neseniai teigė, kad žaidėjas vertas sutarties dar bent metams. Jeigu „Man Utd“ ir nuspręstų į ekvadoriečio vietą ieškotis pamainos, patyręs žaidėjas tikrai sulauktų daugybės pasiūlymų iš EPL klubų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Antonio Valencia ir Danielis Caligiuri
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Antonio Valencia ir Danielis Caligiuri

Pablo Zabaleta (31 metai, gynėjas, „Manchester City“)

Dar vienas „Man City“ senbuvis, šį sezoną laiko gaunantis mažiau nei buvo įpratęs. Krašto gynėjas jau turi įvartį, tačiau J.Guardiolai nusprendus žaisti trijų gynėjų taktika jis nelabai tinka komandai. Sunku tikėtis, kad argentinietis liks Mančesteryje, tačiau kaip ir A.Valencios atveju, EPL jo norėtų ne viena komanda.

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Pablo Zabaleta
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./Pablo Zabaleta

Kiti žinomi žaidėjai, kurių sutartys baigiasi: Peteris Crouchas (35 m. puolėjas, „Stoke“), Joe Ledley (29 m. saugas, „Crystal Palace“), Gaelis Clichy (31 m. gynėjas, „Man City“), Bacary Sagna (33 m. gynėjas, „Man City“), Willy Caballero (35 m. vartininkas, „Man City“), Branislavas Ivanovičius (32 m. gynėjas, „Chelsea“), Peras Mertesackeris (32 m. gynėjas, „Arsenal“), Thiago Silva (32 m. gynėjas, PSG), Taisonas (28 m. saugas, „Šachtar“), Mario Balotelli (26 m. puolėjas, „Nice“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius