TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Geriausių Lietuvos vartininkų „Top 10“

15min atliko išsamią apklausą ir skelbia geriausių Lietuvos futbolo vartininkų reitingą.
Geriausi vartų sargai
Geriausi vartų sargai / 15min koliažas

15min sudarytoje apklausoje sutiko dalyvauti 22 mūsų šalies futbolą nušviečiantys žiniasklaidos atstovai. Visų jų buvo prašoma sudaryti geriausių vartininkų penketuką, už pirmą vietą skiriant 5 balus, antrąją – 4, trečiąją – 3, ketvirtąją – 2, penktąją – 1.

Visų respondentų balsai buvo susumuoti, tad jums pateikiame apibendrintą sąrašą.

Apklausoje dalyvavo Mindaugas Augustis, Marius Bagdonas, Aurimas Budraitis, Evaldas Gelumbauskas, Lukas Gintautas, Žydrūnas Grudzinskas, Paulius Jakelis, Giedrius Janonis, Vaidotas Januška, Zigmantas Jurevičius, Nerijus Kesminas, Arūnas Klimavičius, Ervinas Kvitkauskas, Mantas Krasnickas, Dalius Matvejevas, Naglis Miknevičius, Gintaras Radauskas, Vilmantas Remeika, Aurimas Tamulionis, Karolis Tretjakas, Tautvydas Vencevičius ir Rytis Vyšniauskas.

Apklausoje buvo paminėta dvylika vartininkų. Jei du futbolininkai surinko vienodai balsų, aukštesnę vietą reitinge lėmė didesnis pirmumo balsų skaičius.

10 vieta – Deividas Mikelionis – 3 balai

L.Žemgulio nuotr./Deividas Mikelionis
L.Žemgulio nuotr./Deividas Mikelionis

26-erių kaunietis savo sportinę karjerą pradėjo Kauno futbolo mokykloje, vėliau tapo tuometinio „Spyrio“ atstovu, o 2017-ųjų sezoną buvo skolinamas Klaipėdos „Atlantui“. Vėliau sugrįžo į gimtąjį miestą ir nuo to laiko yra „Kauno Žalgirio“ pagrindinis vartų sargas.

Keletą pastarųjų metų Deividas neabejotinai yra vienas geriausių šios pozicijos žaidėjų A lygoje.

Pernai šalies čempionate jis sužaidė 31 rungtynes ir 11 kartų jas užbaigė nepraleisdamas įvarčio. Tai buvo geriausias rezultatas visoje lygoje kartu su Vilniaus „Žalgirio“ vartininku Edvinu Gertmonu.

Labai svarbu, kad vartininkas geba žaisti geriausiai svarbiausiuose mačuose.

Kilti į dar aukštesnį lygį D.Mikelioniui trukdo ūgio stoka. 188 cm ūgis šiuolaikiniame futbolo pasaulyje yra per menkas ir vien dėl fizinių savybių vartininkas negauna šanso savęs išbandyti stipresniuose klubuose, nors A lygoje jau beveik viską įrodė. Pasižymi puikia reakcija, ypač žaisdamas ant linijos, bet išeiti toliau iš vartų dėl anksčiau įvardintų priežasčių kiek privengia.

D.Mikelionis yra daugiausia rungtynių A lygoje „Kauno Žalgirio“ klube per istoriją sužaidęs futbolininkas. Praėjusį sezoną jis pasiekė 100 rungtynių žymą, o dabar savo sąskaitoje turi jau 138 susitikimus.

Vartininko sutartis su žalgiriečiais baigėsi po praėjusio sezono, tad klubo vadovams buvo garbės reikalas savo simbolį komandoje išlaikyti. Tai pavyko – nors D.Mikelionis turėjo pasiūlymų ir iš kitų klubų, nusprendė likti gimtajame mieste ir toliau atstovaus „Kauno Žalgiriui“.

9 vieta – Ignas Plūkas – 4 balsai

nuotr. hegelmannsports.lt/Ignas Plūkas
nuotr. hegelmannsports.lt/Ignas Plūkas

Dar vienas kaunietis. 28-erių Ignas savo profesionalo kelią pradėjo tuometinėje „FBK Kaunas“ sistemoje ir per pastarąjį dešimtmetį gerokai pasiblaškė po mūsų šalies klubus.

28-erių 195 cm ūgio vartų sargas yra atstovavęs Vilniaus „Žalgiriui“, „Šiauliams“, Utenos „Uteniui“, „Kauno Žalgiriui“, tuometiniams „Trakams“, o vėliau – ir Vilniaus „Riteriams“, Marijampolės „Sūduvai“.

Nuo praėjusio sezono vilki Kauno rajono „Hegelmann“ marškinėlius ir pernykštis jo pasirodymas buvo vienas geriausių karjeroje.

Specialistai Igną neretai traukdavo į simbolines A lygos turų rungtynes, o solidus žaidimas atkreipė ir nacionalinės rinktinės trenerių dėmesį. Kaunietis vis sulaukdavo kvietimų į rinktinės stovyklas, bet nacionalinėje komandoje vis dar nedebiutavo.

Kita vertus, Lietuvos čempionate I.Plūkas turėjo 10 „sausų“ rungtynių ir žinant, jog atstovavo penktąją vietą užėmusiai ekipai, tai yra puikus rezultatas.

Bendrai, vartininkas buvo viena kertinių puikiai A lygoje debiutavusio „Hegelmann“ figūrų, tad klubo vadovai dar lapkritį pratęsė su I.Plūku sutartį iki 2022-ųjų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius