Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gianni Infantino toliau svajoja išplėsti pasaulio čempionatą net iki 48 rinktinių

FIFA prezidentas Gianni Infantino ir toliau neatsisako savo idėjos padidinti pasaulio futbolo čempionato dalyvių skaičių. Pirminė jo idėja buvo praplėsti skaičių nuo 32-iejų iki 40-ies, tačiau dabar kalbama jau apie 48 rinktinių turnyrą.
Gianni Infantino
Gianni Infantino / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tiesa, 16 komandų iš turnyro pasitrauktų sužaidusios tik vienerias rungtynes.

G.Infantino siūlo čempionato pradžioje 32 komandas suskirstyti poromis ir sužaisti po vienerias rungtynes. Po šio etapo 16 komandų pasitrauktų, o 16 laimėjusiųjų prisijungtų prie likusių 16-os ir turnyras toliau vyktų kaip įprasta.

FIFA prezidentas iš esmės siūlo paskutinį kvalifikacinį etapą perkelti į tą pačią šalį, kurioje vyksta čempionatas. Taip silpnesnėms rinktinėms tektų paragauti aukščiausios klasės turnyro skonio.

„Įsivaizduokite, kokią karštinę sukeltume toje 16-oje šalių – rėmėjams, transliuotojams, paprastiems sirgaliams“, – „Reuters“ cituoja G.Infantino.

Paprastai atranka į pasaulio čempionatą baigiasi metų prieš turnyrą lapkričio mėnesį. Jeigu būtų priimtas G.Infantino modelis, papildomai 16 rinktinių galėtų nuo lapkričio iki turnyro pradžios džiaugtis pasiekimo ir rengtis pasaulio čempionatui. Tiesa, gal tik vienerioms rungtynėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius