Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grandioziškai Barselonoje sutiktas Xavi: „Esame geriausias pasaulio klubas“

Xavi po šešerių metų grįžo į savo svarbiausią klubą. Legendinis katalonas šiandien oficialiai buvo pristatytas „Barcelona“ sirgaliams ir perėmė Katalonijos klubo, išgyvenančio ne pačius geriausius laikus, vairą.
Xavi
Xavi / „Scanpix“ nuotr.

41-erių katalonas Barseloną paliko 2015-aisiais su ašaromis akyse, kai jį išlydėjo pilnas „Camp Nou“ stadionas.

Pastaruosius šešerius metus buvęs saugas praleido Katare, kur iš pradžių žaidė, o po to treniravo, tuo tarpu jo buvęs klubas ritosi žemyn.

Būtent 2015 m. pavasarį „Barca“ pastarąjį sykį laimėjo UEFA Čempionų lygą, bet nuo tada niekada neperžengė pusfinalio barjero ir dažniausiai užbaigdavo savo kelionę ypač skausmingai – ar tai būtų pralaimėjimas 0:3 prieš „AS Roma“, ar 0:4 krytis Liverpulyje, ar 2:8 pažeminimas nuo Miuncheno „Bayern“.

Vietiniame fronte „Barca“ taip pat prarado auksinį spindesį – pastaruosius du sezonus katalonai stebėjo, kaip triumfuoja Madrido komandos „Real“ ir „Atletico“, o šiemet sezoną pradėjo žengdami vos devintoje vietoje po 12 rungtynių.

Dabar „Barcelona“ sirgaliai viliasi, kad juos iš purvo ištrauks Xavi.

17 metų katalonų klube žaidusio specialisto Barselonoje aistruoliai prašė jau kelerius metus, bet arba komanda, arba pats Xavi vis nesiryžo priimti sprendimo ir vėl susieti savo ateitį.

Iki dabar.

„Barcai“ atleidus Ronaldą Koemaną, Xavi sugrįžimas į Kataloniją atrodė išrašytas žvaigždėse. Galiausiai, po savaitę trukusių derybų su Kataro „Al Sadd“ klubu, taip ir nutiko.

Pirmadienį į „Camp Nou“ stadioną sutikti sugrįžtantį herojų susirinko daugiau nei 12 tūkst. žmonių.

„Nenoriu verkti, bet labai ačiū sirgaliams ir klubui, tai neįtikėtina, – pirmuosius žodžius ištarė Xavi. – Galiu pasakyti vieną dalyką: esame geriausias pasaulio klubas ir turime dirbti bei stengtis laimėti daugybę titulų. „Barca“ negali sužaisti lygiosiomis arba pralaimėti, „Barca“ privalo laimėti visas rungtynes.“

Šeštadienį sutartį pasirašęs ir šiandien pristatytas Xavi į darbus žada kibti jau antradienį. Jo laukia nelengvas užduotis – „La Liga“ pirmenybėse katalonų komanda yra tik devinta, o Čempionų lygoje rizikuoja nepatekti į atkrintamąsias pirmą kartą per 20 metų.

„Rytoj ryte pradėsime darbą, o aš to labai laukiu. Sugrįžau namo ir nors kaip klubas ir finansiškai esame sudėtingoje situacijoje, tačiau turime ambicijų ir privalome eiti pirmyn bei augti“, – sakė katalonas.

„Barcelona“ vairą perėmęs Xavi sulaukia daug palyginimų su kitu futbolo genijumi iš Katalonijos – Pepu Guardiola. Jis „Barca“ vairą perėmė dar jaunesnis – vos 37-erių – ir su ėmė šluoti visus iš kelio.

„Jeigu mane lygina su Guardiola, tai labai gerai, nes į lygiavausi tiek kaip žaidėjas, tiek lygiuojuosi kaip treneris. Manau, kad jis geriausias treneris pasaulyje, tad jeigu mane lyginate su juo... Žinoma, suprantu spaudimą, suprantu, kad esu geriausiame pasaulio klube. Turime reikalauti iš žaidėjų labai daug, o rezultatai parodys, ar einame teisinga kryptimi. Bet esu laimingas dėl palyginimų su Pepu Guardiola. Iš manęs daug tikimasi, o tai puiku. Turėsime sunkiai dirbti, kad laimėtų titulus“, – kalbėjo naujasis „Barcelona“ vairininkas.

Sugrįžęs į Barseloną jis neberas sau gerai pažįstamo veido – Lionelio Messi, su kuriuo net keturis kartus laimėjo Čempionų lygą, bet kuris praėjusią vasarą paliko „Barcą“ ir išvyko į Paryžių.

„Žinoma, norėčiau treniruoti ir jį, ir Samuelį Eto'o, ir Ronaldinho, bet jų čia nėra, – paklaustas apie buvusį komandos draugą ir kitas buvusias komandos žvaigždes prisiminė Xavi. – Messi yra geras mano draugas. Jis man parašė žinutę ir palinkėjo sėkmės. Linkiu sėkmės ir jam. Jis – geriausias visų laikų futbolininkas, bet jo čia nėra. Turime savo žaidėjus, kurie žais ir darys skirtumą rungtynėse, o apie tuos, kurių čia nėra, mes negalvojame.“

Klube jis neturės ne tik L.Messi, bet ir visos krūvos žaidėjų. „Barca“ šį sezoną kaip niekad šienaujama traumų – vien praėjusio šeštadienio rungtynėse sužeidimus patyrė ir kurį laiką negalės rungtyniauti Ansu Fati, Nico bei Ericas Garcia. Be jų, traumuotųjų sąraše yra ir dar bent aštuoni „Barca“ žaidėjai.

„Žinoma, esu sunerimęs, kaip ir visi klubo žmonės. Turime pažiūrėti, kur slypi problemos, kad išvengtume traumų ir turėtume žaidėjus, pasirengusius žaisti. Turėsime dėl daug ko pasikalbėti su prezidentu, bet manau, kad viskas bus gerai. Išspręsime problemas ir tikimės, kad turėsime mažiau traumuotų žaidėjų“, – teigė Xavi.

Jo teigimu, Xavi treniruojama „Barca“ stengsis taikyti pamatines šio klubo taktines vertybes su aukštu spaudimu, dideliu intensyvumu ir kamuolio kontrole.

„Suprantu futbolą kaip pozicijų žaidimą ir nekeisiu mūsų sistemos. Noriu taikyti aukštą spaudimą, susigrąžinti kamuolį vos jį praradę, norime būti intensyvi komanda, kurti progas. Nieko naujo neišradinėsiu, tai – „Barcos“ DNR. Tai bus intensyvi komanda, atiduosianti viską, nes „Barca“ privalo laimėti visas rungtynes“, – būsimas komandos žaidimo gaires brėžė katalonas.

Jo debiutas numatytas po beveik dviejų savaičių, kai pasibaigs rinktinių pertrauka. Pirmąsias rungtynes lapkričio 20-ą Xavi treniruojama „Barca“ žais miesto derbyje prieš Barselonos „Espanyol“, o lapkričio 23-ąją labai svarbiose Čempionų lygos rungtynėse namuose priims Lisabonos „Benfica“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius