-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Griūtis tęsiasi: dar du klubai praneša apie pasitraukimą iš Superlygos

Superlyga toliau griūva vos prasidėjusi. Trečiadienį apie pasitraukimą iš skandalingo projekto pranešė Madrido „Atletico“ ir Milano „Inter“.

Vos sekmadienį buvo pranešta apie revoliucinį Superlygos projektą, kuris sukėlė milžinišką nepasitenkinimą Europos futbole dėl grėsmės sportiniam principui ir naujosios lygos uždaro modelio.

Antradienio vakarą dėl kilusio chaoso ir sirgalių, valdžios institucijų parodyto didžiulio nepritarimo iš Superlygos oficialiai pasitraukė šeši Anglijos klubai – „Manchester City“, Londono „Chelsea“, „Liverpool“, Londono „Arsenal“, „Manchester United“ ir Londono „Tottenham Hotspur“.

„Scanpix“ nuotr./Anglijos futbolo sirgaliai protestuoja prieš Superlygą
„Scanpix“ nuotr./Anglijos futbolo sirgaliai protestuoja prieš Superlygą

Anglų pavyzdžiu trečiadienį pasekė Madrido „Atletico“ ir Milano „Inter“.

„Atletico“ administracinė taryba susirinko į susirinkimą trečiadienio rytą ir nusprendė oficialiai informuoti Superlygą ir kitus jos steigėjus apie sprendimą nebepriklausyti šiam projektui, – rašoma Ispanijos klubo pranešime. – „Atletico“ priėmė sprendimą trauktis pirmadienį reaguodamas į aplinkybes, į kurias atsižvelgiant dalyvavimas nėra įmanomas. Klubui yra itin svarbu, kad visi Rojiblanco nariai su tuo sutiko, o ypač sirgaliai.

„Scanpix“ nuotr./Koke ir Luisas Suarezas
„Scanpix“ nuotr./Koke ir Luisas Suarezas

Žaidėjai ir treneriai parodė palaikymą klubo sprendimui, suprasdami, kad sportinis principas yra svarbiau už bet kuriuos kitus kriterijus.“

Trečiadienį oficialų pranešimą išplatino ir „Inter“.

„Scanpix“ nuotr./Alexis Sanchezas
„Scanpix“ nuotr./Alexis Sanchezas

„Milano „Internazionale“ patvirtina, kad klubas nebepriklauso Superlygos projektui. Mes visada stengėmės suteikti sirgaliams geriausias įmanomas patirtis. Mūsų ir klubo savininkų noras patobulinti futbolo industriją niekur nedings.

„Inter“ tiki, kad futbolas, kaip ir kiekvienas sektorius, turi rūpintis nuolatiniu tobulėjimu tam, kad toliau džiugintų įvairaus amžiaus sirgalius visame pasaulyje ir būtų finansiškai stabilus“, – pranešime teigė Milano klubas.

Dar prieš „Atletico“ ir „Inter“ pranešimus Turino „Juventus“ prezidentas ir vienas Superlygos vadovų Andrea Agnelli teigė, jog Anglijos klubų sprendimas trauktis reiškia, jog lyga „negalės vykti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius