-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į audrą suplėšytomis burėmis išplaukęs J.Martinsas: „Sprendimas buvo greitas ir lengvas“

Joao Martinsas priėmė nemenką iššūkį. Jis tik pirmadienį sulaukė Vilniaus „Žalgirio“ vadovų skambučio ir išgirdo įdomų pasiūlymą – tapti Lietuvos vicečempionų treneriu. Su Kauno „Stumbru“ sezoną pradėjęs portugalas išgyveno nemenką įvykių posūkį ir nutūpė Vilniuje, kur jau ketvirtadienį jo lauks milžiniškas išbandymas – atsakomosios Europos lygos rungtynės prieš Budapešto „Honved“.
Joao Martinsas
Joao Martinsas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Praėjusią savaitę dar Mareko Zubo treniruojami žalgiriečiai Vengrijos sostinėje krito 1:3, tad LFF stadione būtina solidi pergalė.

Pirmadienį lyg griaustinis iš giedro dangaus pasirodė informacija, kad specialistas iš Lenkijos paliko Vilniaus ekipą. Netrukus buvo paskelbta, jog komandos vairą perima merdintį „Stumbrą“ palikęs J.Martinsas.

Elvio Žaldario nuotr./Joao Martinsas
Elvio Žaldario nuotr./Joao Martinsas

Kaip 15min antradienį sakė „Žalgirio“ direktorė Vilma Venslovaitienė, 52-jų treneris iš Portugalijos turėjo itin mažai laiko priimti arba atmesti vilniečių pasiūlymą.

15min paklaustas, ar sprendimas atvykti į „Žalgirį“ buvo sunkus, J.Martinsas kalbėjo: „Viską turėjome nuspręsti labai greitai. Man nebuvo sunku priimti tokį iššūkį iš tokio klubo. Pasitikiu savimi, savo idėjomis, savo futbolu ir stengsiuosi tas idėjas pritaikyti komandoje. Sprendimas buvo greitas ir lengvas.“

Tapti komandos treneriu prieš atsakomąsias Europos lygos atrankos rungtynes – lyg šuolis nuogam į dilgėles, tačiau J.Martinsas nesibaimina.

„Mano reakcija buvo super. Aišku, kad buvau labai laimingas. Kaip žinote, prieš tai buvau kitame projekte Lietuvoje, kur buvau patenkintas darydamas tai, ką labiausiai mėgstu. Gaila, bet klubas susidūrė su problemomis, kurios neegzistavo, kai dar pats buvau žaidėjas. Tokioje problemoje buvau pirmą kartą karjeroje. Buvo sunku.

Džiaugiausi, kad sulaukiau skambučio iš „Žalgirio“. Šiame lygyje atsidurti yra svajonė“, – su šypsena kalbėjo portugalas.

Strategas pirmąją treniruotę vedė tik pirmadienio vakarą, tad didelių pokyčių prieš kol kas svarbiausią sezono mačą, vyksiantį ketvirtadienį, tikėtis nereikėtų.

„Buvo geros dvi dienos. Ko tikėjausi, tą komandoje ir radau. Dirbu su talentingais žaidėjais, jie rodo didžiulę motyvaciją. Buvo ir streso, nes ir aš bandau suprasti kai kuriuos dalykus naujame klube. Lietuvoje esu ilgą laiką ir žinau nemažai apie „Žalgirį“, bet būti komandos viduje yra visai kas kita“, – sakė J.Martinsas.

15min paklaustas apie galimus pokyčius žaidėjų išsidėstyme ar sudėtyje, naujasis treneris šypsojosi. Jo teigimu, pagrindinis pokytis, kurį jis norėtų pamatyti ketvirtadienį, yra švieslentėje.

„Pirmose rungtynėse mačiau, kad viena komanda žaidė geriau daugybėje situacijų, bet nelaimėjo. Dabar svarbu pasiekti gerą rezultatą, negalime to ignoruoti. Bet varžovai pelnė tris įvarčius namuose, mes galime padaryti tą patį“, – ryžto nestokojo J.Martinsas.

Pirmosiose rungtynėse pralaimėjimą 1:3 patyrė M.Zubo treniruojama komanda, tačiau naujasis treneris sako, kad pralaimėjimo atveju jis prisiims atsakomybę už galutinį rezultatą. Tiesa, jei „Žalgiris“ sausas išlips iš balos, J.Martinsas žada saldžius pergalės vaisius dalintis su visais, kurie anksčiau ar dabar įnešė indėlį į komandos žaidimą.

Naujojo trenerio atėjimą pajuto ir žaidėjai, kuriems tai – papildomas impulsas. „Žalgirio“ saugas Modestas Vorobjovas neabejoja, kad per keletą dienų vaizdas aikštėje kardinaliai nepasikeis.

nuotr. Elvio Žaldario /Modestas Vorobjovas
nuotr. Elvio Žaldario /Modestas Vorobjovas

„Nieko kito nei kovingų rungtynių nereikia laukti. Su nauju treneriu buvome neilgai. Manau, kad per trumpą laiko tarpą daug kas nesikeis, tačiau tai bus šokas, kuris turėtų padėti rungtynėse, – kalbėjo žalgirietis. – Atėjus naujam treneriui yra impulsas, kiekvienam žaidėjui norisi įrodyti, kad jis yra vertas vietos aikštėje.“

Ar šaltas dušas komandos viduje atneš teigiamą rezultatą „Žalgiriui“, pamatysime jau ketvirtadienį, 20 valandą LFF stadione, kur J.Martinso vadovaujami Lietuvos vicečempionai bandys sukurti mažą stebuklą ir peršokti aukštai prieš savaitę iškeltą „Honved“ kartelę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius