Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į ketvirtadienio rungtynes Karaliaučiuje sirgaliai vyko be incidentų

Tranzitu per Lietuvą traukiniais į Karaliaučių ketvirtadienio naktį vyko apie 1600 futbolo sirgalių, incidentų jie nesukėlė, BNS sakė pasieniečių vadas Renatas Požėla.
Kaliningradas pasitinka pasaulio futbolo pirmenybes
Kaliningradas pasitinka pasaulio futbolo pirmenybes / „Scanpix“ nuotr.

„Šią naktį neturėjome nė vieno neįleisto ar tokio asmens, kuris problemų sukeltų“, – teigė sustiprintu režimu dirbančių pasieniečių vadas.

Pasaulio futbolo čempionatas vyksta vienuolikoje Rusijos miestų, tarp jų – ir Karaliaučiuje. Ketvirtadienio vakarą Karaliaučiuje vyks paskutinės pasaulio futbolo čempionato rungtynės šiame mieste, čia susitiks Belgijos ir Anglijos rinktinės.

Futbolo aistruoliai, turintys sirgalių pasus, iš pagrindinės Rusijos dalies į Karaliaučių ir atgal specialiais sirgalių traukiniais keliauja nemokamai. Šios kelionės metu jie kerta Lietuvą, dėl to Lietuvos pareigūnai yra sustiprinę pajėgumus ties Kenos pasienio užkarda, Kybartų pasienio kontrolės punktu ir Vilniaus geležinkelio stotimi, kur keičiamas tranzitinio traukinio lokomotyvas.

Pareigūnai perspėja, kad dalis sirgalių iš skurdesnių šalių gali naudotis nemokamai po Rusijos teritoriją leidžiančiais keliauti sirgalių pasais tam, kad galiausiai nelegaliai patektų į Europos Sąjungą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius