-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įdomius sprendimus aiškinęs R.Breu apie įpėdinio paieškas kalbėjo mįslingai

Reinholdas Breu pristatė eksperimentinę Lietuvos rinktinės sudėtį, kuri kovos dėl Baltijos taurės po kelių savaičių. Kai kurių futbolininkų situaciją aiškinęs LFF techninis direktorius ir laikinasis rinktinės treneris apie naują strategą kalbėjo miglotai.
Reinholdas Breu
Reinholdas Breu / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Jau lapkričio 16-ąją Dariaus ir Girėno stadione Lietuvos rinktinė surems pečius Baltijos taurės pusfinalyje su Islandija.

„Laukiu rungtynių, laukiu savo trenerių štabo, žaidėjų. Islandija – pirmas varžovas, rungtynės bus labai įdomios. Tai tokia maža šalis, tačiau ji dirba puikiai pastaraisiais metais. Tai geras pavyzdys, kaip viskas turi būti daroma. Ypač federacijos koncepcija. Jie turi gerą strategiją, yra kantrūs“, – spaudos konferencijoje dėstė R.Breu.

Lapkričio 19-ąją suplanuotas finalas ir rungtynės dėl trečiosios vietos, kur lietuvių lauks Latvija arba Estija.

„Su kolegomis nusprendėme turėti šią labai įdomią komandą, – žiūrėdamas į futbolininkų pavardes sakė vokietis. – Noriu informuoti apie trūkstamus žaidėjus. Džiugas Bartkus su žmona laukiasi vaikelio, tad leidau jam likti namuose. Tai jam dabar yra svarbiausia.

Benas Šatkus patyrė traumą praėjus dviem dienoms nuo rungtynių su Liuksemburgu. Dabar jis treniruojasi, bet apie sugrįžimą kalbėti dar per anksti.

Vykintui Slivkai bus atlikta kelio operacija. Nieko rimto, bet svarbiausia būti pasiruošus kovą, kai startuos atranka į Europos čempionatą.

Dominykas Barauskas... Visi žinote – sunki trauma rungtynėse prieš Liuksemburgą. Tikiuosi, kad jis grįš po 6–7 mėnesių.

Edgaras Utkus ir Karolis Uzėla vis dar traumuoti, bet bus pasiruošę 2023-aisiais. Linas Mėgelaitis liko klube, „Serie C“ pirmenybės nesustoja per rinktinių langą. Nusprendėme, kad jis liks klube, kuris šiuo metu kiek stringa.“

Keista, bet 13 įvarčių ir 6 rezultatyviais perdavimais A lygoje pasižymėjęs Kauno rajono „Hegelmann“ lyderis Vilius Armanavičius nėra pakviestas į nacionalinę komandą.

„Su juo kalbėjau, kai jis buvo patyręs traumą, – dėstė R.Breu. – Jis labai šaunus vaikinas, geras žaidėjas. Kalbant apie saugų liniją, turime daug kokybiškų futbolininkų. Matysime, kas bus ateityje. Jis pasakė, kad visada yra pasiruošęs, kad visada priims sprendimus tokius, kokie jie yra. Man jis visada yra sąraše, dabar pasirinkau jaunus talentus.“

nuotr. fchegelmann.com/Vilius Armanavičius
nuotr. fchegelmann.com/Vilius Armanavičius

Saulius Mikoliūnas anksčiau 15min teigė, kad rungtynėse su Islandija baigs karjerą rinktinėje. Laikinojo trenerio teigimu, ši situacija kol kas nėra pasikeitusi.

Tiesa, Vilniaus „Žalgiris“ šio lango metu dar žais ir A lygos rungtynes, tad nėra iki galo aišku, ar Edvinas Gertmonas ir S.Mikoliūnas bus nacionalinėje komandoje.

„Jei neišleis, pakviesiu kitus“, – sakė laikinasis treneris.

Sąraše nėra 21-erių „Žalgirio“ vidurio gynėjo Kipro Kažukolovo, kuris nesudegė net ir mestas į aikštę Konferencijų lygos grupių etape.

„Taip, jis vienas tų, kurie yra mano sąraše, – patikino R.Breu. – Kviečiau jį į biurą, kalbėjomės prieš šešias savaites. Pasakiau, ko tikiuosi iš jo. Galbūt jis bus rinktinės dalis ateityje, bet pirmiausia turi gerai pasirodyti ne keletą kartų, o nuolatos.“

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Kipras Kažukolovas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Kipras Kažukolovas

Artūras Žulpa vos netapo Kazachstano čempionu, bet, pasak laikinojo trenerio, šis žaidėjas nori koncentruotis į komandos reikalus.

Kalbėdamas apie rinktinei keliamas užduotis Baltijos taurėje, R.Breu apie konkrečius tikslus kalbėti nebuvo linkęs.

„Mūsų paskutinės Tautų lygos rungtynės buvo geros, – prisiminė R.Breu pralaimėjimą 0:1 Liuksemburge. – Norime dar vienos geros stovyklos. Daug dirbome ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų. Mezgėme ryšius, žinome savo stiprybes ir silpnybes, būsime pasirengę prieš Islandiją ir matysime. Man didžiausia užduotis yra tobulėti visuose aspektuose.“

Tačiau ar vasario pradžioje LFF keltas tikslas tikslas laimėti Baltijos taurę dar galioja?

„Dabar nekalbame apie trofėjus, – teigė R.Breu. – Visi žino, kur esame. Visi žino mūsų poziciją futbole. Prašau, dabar neklauskite apie tokius tikslus. Pirmiausia, turime kurti ateitį. Mažais žingsniais, aiškiu planu, kaip Islandija. Dabar negerai žiūrėti tik į šiandieną ar rytojų. Nebūkime svajotojai, matykime aiškią situaciją. Ji nėra lengva Lietuvos futbolui.“

Lukas Balandis / BNS nuotr./Reinholdas Breu
Lukas Balandis / BNS nuotr./Reinholdas Breu

15min paklaustas apie naujo trenerio paieškas, vokietis kalbėjo labai mįslingai, nors prieš keletą mėnesių pasakojo, kad dairosi savo įpėdinio.

„Kalbame apie sprendimus. Mes sprendimą turime, galiausiai federacija nuspręs, ką darysime. Ne man sprendimą reikia aiškinti. Galite būti įsitikinę, kad turime planą kitiems žingsniams“, – sakė R.Breu.

Lietuvos rinktinės sudėtis Baltijos taurės turnyrui

Vartininkai:

Marius Adamonis, Edvinas Gertmonas, Ignas Plūkas.

Gynėjai:

Rolandas Baravykas, Saulius Mikoliūnas, Linas Klimavičius, Artemijus Tutyškinas, Natanas Žebrauskas, Edvinas Girdvainis, Klaudijus Upstas, Vilius Armalas.

Saugai:

Domantas Šimkus, Modestas Vorobjovas, Arvydas Novikovas, Justas Lasickas, Paulius Golubickas, Tomas Kalinauskas, Gvidas Gineitis.

Puolėjai:

Armandas Kučys, Fedoras Černychas, Augustinas Klimavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius