Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įdomūs faktai: „Barca“ turi žemiausius žaidėjus „Tottenham“ daugiausia užsieniečių

Profesinė futbolo žaidėjų observatorijos tyrinėtojų grupė publikavo itin įdomių faktų, susijusių su klubiniu Europos futbolu. Pavyzdžiui, kokiose komandose futbolininkai praleidžia daugiausia laiko, koks klubas turi mažiausius futbolininkus ar kokios šalies čempionate žaidžia daugiausia žaidėjų iš užsienio.
„Barcelonos“ žaidėjai yra žemiausi Europoje
„Barcelonos“ žaidėjai yra žemiausi Europoje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jei futbolo gerbėjams užduosite klausimą, kuriose ekipose žaidžia geriausi užsieniečiai, be abejonės, išgirsite atsakymus „Bacelona“, Madrido „Real“, „Manchester United“ ar „Chelsea“. O ar žinote, kad „Tottenham Hotspurs“ klubas turi daugiausia užsienio žaidėjų, atstovaujančių nacionalinėms rinktinėms? Tokių šiame Londono klube yra net vienuolika.

Profesinė futbolo žaidėjų observatorija surinko ir daugiau įdomių faktų. Pavyzdžiui, „Manchester United“ klubas yra stabiliausias Senajame žemyne, o „Barcelona“ komandoje žaidžia mažiausi futbolininkai.

„Manchester United“ žaidėjai šiame klube praleidžia beveik šešis sezonus. Ir tai yra ilgiausias laikotarpis visame Europos klubiniame futbole.

Tuo tarpu „Barcelona“, kuri dažnai vadinama geriausia komanda pasaulyje, tai pasiekė turėdama mažiausio ūgio futbolininkus. Lionelio Messi, Andresas Iniesta, Xavi – dėl šių mažųjų žaidėjų „Barcelona“ tapo žemiausiu klubu Europoje. Vidutinis ekipos futbolininkų ūgis yra 177 cm.

Kas geriau už „Barcelona“  klubo jaunuolius? Patirtis! Štai Milano „Inter“, pernai iš Čempionų lygos eliminavęs „Barcelona“ ekipą, turi pačius vyriausius žaidėjus. Jų amžiaus vidurkis – beveik 30 metų.

Kiti įdomūs faktai:

Anglai turi daugiausia žaidėjų iš kitų šalių (61 proc.), o airiai mažiausiai kitataučių (2 proc.).

Airijos ir Islandijos futbolo lygose nežaidžia nė vienas futbolininkas iš Brazilijos.

Kita futbolo lyga, be Italijos „Seria A“, turinti vyriausius futbolininkus, yra Kipro futbolo lyga (amžiaus vidurkis – 28,02).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius