Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Igoris Pankratjevas: „Nežinau, kas bus toliau“

Lietuvos futbolo rinktinės futbolininkai nutraukė 10 val. ir 18 min. trukusį įvarčių badą, sulaukė sirgalių aplodismentų už kovingumą, tačiau ir vėl aikštę paliko nuleistomis galvomis. Lietuviai pirmieji įmušė įvartį, tačiau Vilniuje pralaimėjo šveicarams 2016-ųjų metų Europos čempionato atrankos rungtynes 1:2.
Igoris Pankratjevas
Igoris Pankratjevas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Būtų lygiosios – būčiau linksmesnis, – po mačo atsiduso Lietuvos nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris Igoris Pankratjevas. – Noriu padėkoti vaikinams. Jie parodė charakterį ir atsidavimą. Tai kainavo daug jėgų, bet toks jau tas sportas. Apmaudu pralaimėti tokias rungtynes, juolab, kad pirmavome. Šveicarija turi aukštos klasės žaidėjus, tad neatleidžia smulkių klaidų. Gaila, kad nesugebėjome apsiginti nuo greitos kontratakos ir praleidome antrąjį įvartį.“

Pralaimėję šveicarams, lietuviai su šešiais taškais nukrito į priešpaskutinę Europos čempionato atrankos E grupės vietą, kadangi estai 2:0 namuose įveikė San Mariną ir dabar savo sąskaitoje jau turi 7 taškus.

I.Pankratjevas neslėpė, kad mačo pabaigoje jo auklėtiniams tiesiog pritrūko jėgų. „Visi trys mūsų keitimai buvo priverstiniai“, – prisipažino specialistas.

Lietuvių problemos prasidėjo dar mačui neprasidėjus, kai traumą apšilimo metu patyrė pagrindinis rinktinės vartų sargas Giedrius Arlauskis. Jį pakeitusiam Emilijui Zubui strategas priekaištų neturėjo.

Treneriui patiko ir kitų oficialiose rungtynėse debiutavusių jaunų rinktinės žaidėjų Lino Klimavičiaus ir Vykinto Slivkos žaidimas, tačiau kalbėti apie ateitį ir būsimas lietuvių kovas šiame atrankos cikle I.Pankratjevas nepanoro. „Nežinau, kas bus toliau, taip toli nežiūriu“, – į klausimą, ar jauni rinktinės žaidėjai ir toliau gaus progą pasireikšti šio atrankos ciklo rungtynėse, atsakė treneris.

Tiesiai šviesiai paklaustas, ar tai nereiškia, jog šis pralaimėjimas jam yra paskutinis stovint prie rinktinės vairo, I.Pankratjevas išliko lakoniškas: „Aš apie atleidimą nieko negirdėjau, palaukime.“

Pusantro kėlinio solidžiai žaidę lietuviai sulaukė ir Šveicarijos rinktinės vyriausiojo trenerio Vladimiro Petkovičiaus komplimentų. 

„Svarbiausia, jog iškovojome tris taškus. Tai buvo svarbiausias mūsų uždavinys ir mes tai pasiekėme. Lietuvos rinktinė šiandien buvo puikiai organizuota, sužaidė geras rungtynes ir net pirmavo. Tikrai nebuvo lengva vytis varžovus, tačiau mums pavyko iškovoti tris taškus ir tai yra svarbiausia“, – po mačo džiaugėsi V.Petkovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius