-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš viruso gniaužtų išsivadavęs A.Novikovas: „Mūsų tikslas Liuksemburge – trys taškai“

Abu jie geriausių šalies futbolininkų apdovanojimuose prieš mėnesį lipo ant scenos ir šildėsi prožektorių šviesoje, dabar abu nusiteikę labai ryžtingai ir mano, kad Lietuvos rinktinė yra pajėgi penktadienį 2020-ųjų metų Europos čempionato atrankos ciklą pradėti pergale Liuksemburge. Geriausias šalies futbolininkas Arvydas Novikovas ir gražiausio praėjusių metų įvarčio autorius Rolandas Baravykas tikina perpratę naujojo trenerio Valdo Urbono filosofiją ir galvojantys tik apie tris taškus.
Artūras Žulpa ir Arvydas Novikovas
Arvydas Novikovas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Startas mums yra labai yra svarbus. Iki šiol daugumos turnyrų pradžios nebūdavo prastos, pradėdavome neblogai, tad ir šį kartą tikimės to paties. Atvažiavome čia galvodami tik apie tris taškus“, – kalbėjo A.Novikovas.

Balstogės „Jagiellonia“ saugui ruoštis mačui sekėsi ne taip gerai, kaip norėtų. Savaitės pradžioje, futbolininkams vos susirinkus į stovyklą, A.Novikovas šiek tiek buvo sunegalavęs ir kurį laiką netgi praleido atskirai nuo komandos.

„Po Lenkijos čempionato rungtynių buvau pasigavęs virusą. Dvi dienas negalėjau normaliai treniruotis, bet dabar jau viskas yra gerai. Esu pasiruošęs 100 proc. ir manau, jog penktadienį žengsiu į aikštę. Ačiū mūsų komandos daktarams, kurie sugebėjo mane atstatyti“, – kalbėjo futbolininkas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arvydas Novikovas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arvydas Novikovas

Jam ši stovykla yra ypatinga ir tuo, jog tai – nauja pažintis su Valdu Urbonu. Komandos vyriausiasis treneris praeityje yra dirbęs su dauguma dabartinės ekipos žaidėjų, tačiau su geriausiu šalies futbolininku reikalų turi pirmą kartą.

„Kiekvienas treneris turi savo darbo metodus, savo vizija, tad ir šis pasirengimas buvo kitoks nei dirbant su Edgaru Jankausku. Laiko nebuvo daug, bet manau kad jo sumanymus supratome, pažiūrėsime kaip seksis realizuoti visa tai rungtynėse“, – kalbėjo rinktinės lyderis.

Prieš mačą Liuksemburge jis pakartojo tai, ką sakė ir komandos vairininkas – pirmasis varžovas gal ir futbolo nykštukas, bet tikrai moka žaisti ir bus sunkiai perkandamas riešutas.

„Treneris bendravo su Baltarusijos atstovais, kurie su Liuksemburgu žaidė Tautų lygoje. Jie labai vieningi ir tvirti varžovai. Rungtynės tikrai nebus lengvos. Nors daug kas įsivaizduoja, kad turėtume nesunkiai nugalėti, tai padaryti bus sudėtinga. Laukia nelengvas iššūkis“, – įsitikinęs A.Novikovas.

Jo komandos draugas R.Baravykas su V.Urbonu jau yra dirbęs, šiam stovint prie Vilniaus „Žalgirio“ vairo.

Sostinės komandos dešinysis gynėjas vis tvirčiau jaučiasi ir nacionalinėje komandoje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rolandas Baravykas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rolandas Baravykas

„Manau, jog treneris per šias kelias dienas žaidėjus jau sugebėjo supažindinti su savo idėjomis, žaidimo stiliumi, dabar belieka visa tai įgyvendinti. Man jo propaguojamos idėjos jau pažįstamos, tas futbolas, kurį žaidžia V.Urbono komandos, man tinka ir patinka. Aš mėgstu „kilti“ aukštai, manau tokių progų rasiu ir šiose rungtynėse“, – vylėsi R.Baravykas.

Futbolininko teigimu, Liuksemburgo krašto gynėjai taip pat mėgsta kilti aukštai ir jungtis į ataką. Tai – vienas pagrindinių šio priešininko kozirių, kuriuos penktadienį reikės neutralizuoti, norint galvoti apie teigiamą rezultatą.

Nors praėjusiais metais Liuksemburgo ir Lietuvos rinktinių rezultatai skyrėsi kaip diena ir naktis, gynėjas nemano, kad stipriai besiskiriančios FIFA reitingo pozicijos atspindi tikrąjį komandų lygių skirtumą. Anot jo, prieš dvikovą visų futbolininkų mintys tik apie tris taškus.

„Kiekvienas žaidėjas, einantis į aikštę, tikisi pergalės. Aš – ne išimtis. Žaisime galvodami apie tris taškus“, – žadėjo R.Baravykas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius