Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išlydi ir lietuviai: Vilniaus centre – memorialas Diego Maradonai

Dėl Anapilin trečiadienį išėjusio Diego Maradonos liūdi ne tik Argentina, bet ir visas pasaulis. Ne išimtis – ir Lietuva, o geriausias to įrodymas – kuklus legendiniam argentiniečiui skirtas memorialas Vilniaus Užupio širdyje.

Centrinėje Užupio mikrorajono vietoje, po Angelo skulptūra, ketvirtadienio popietę atsirado pieštukais pieštas D.Maradonos portretas su užrašu „Maradona forever“ (liet. Maradona per amžius).

Greta piešinio futbolo gerbėjai dėjo gėles ir uždegė kelias žvakutes.

Kodėl pasirinkta Angelo skulptūra, galima tik spėlioti. Viena iš galimų versijų – D.Maradonos pravardė D10S, kurią galima šifruoti kaip „Dios“ – „Dievas“ ispaniškai.

Įprastai tokiais atvejais pagarbą žmonės atiduoda prie mirusiojo šalies ambasados, taip nutiko ir sausį, kai žvakutes po krepšininko Kobe Bryanto žūties lietuviai nešė prie JAV ambasados.

Tačiau Argentinos ambasados Vilniuje nėra, tad ir tokios progos pagerbti mirusį futbolininką D.Maradonos talento gerbėjai neturi.

Legendinio Argentinos futbolininko gyvybė užgeso trečiadienį sustojus širdžiai Buenos Airėse. Šokiruota pasaulio čempiono mirties futbolo bendruomenė gedi visame pasaulyje, o labiausiai sukrėsti yra Argentinos ir Neapolio, kuriame D.Maradona praleido geriausius karjeros metus, futbolo aistruoliai.

VIDEO: Gedi visas pasaulis: tūkstančiai žmonių su ašaromis akyse atėjo atsisveikinti su Diego Maradona
VIDEO: Prisiminkite legendinio futbolininko Diego Maradonos gyvenimą: „Pastebėti kamuolį ir jį vytis – tai padaro mane laimingiausiu žmogumi pasaulyje“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius