Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išskirtinę „Sūduvos“ sirgalių savybę įvardinęs S.Kerla aiškino neįprastus viražus aikštėje

Marijampolės „Sūduva“ jau trečius metus sėkmingai žygiuoja Europos lygos atrankoje, o futbolo sirgaliai giria Vladimiro Čeburino pastatytą žaidimo sistemą, tinkančią nukauti ir gerokai turtingesnius klubus. Viena kertinių tos sistemos dalių – Semiras Kerla – vidurio gynėjas, kurio viražai aikštėje nepalieka abejingų.
Semiras Kerla
Semiras Kerla / Sauliaus Čirbos nuotr.

Nenustebkite, jei aukštą 191 cm ūgio bosnį „Sūduvos“ atakos metu pamatysite varžovų baudos aikštelėje. Ten jis – itin dažnas svečias. Nenustebkite ir jei S.Kerlą išvysite spaudžianį varžovų puolėjus – jam tai taip pat nėra naujiena.

Neverta net kalbėti apie standartines situacijas, kurių metu vidurio gynėjas žvejoja komandos draugų sviestus aukštus kamuolius.

„Kerla... Išvis aš nežinau, kaip jis ten atsiranda baudos aikštelėje, bet jis turi uoslę“, – prieš savaitę kalbėdamas su 15min komandos draugą gyrė Vaidas Slavickas.

V.Čeburino sistema ir gynėjo uoslė lėmė, kad S.Kerla šią vasarą Europos lygos atrankoje į varžovų vartų tinklą pasiuntė du kamuolius. Vieną bosnio kirtį sugėrė San Marino „Tre Penne“ ekipa, kitą – Tel Avivo „Maccabi“ komanda.

nuotr. Sauliaus Čirbos/Semiras Kerla
nuotr. Sauliaus Čirbos/Semiras Kerla

„Dažniausiai treneriai mėgsta, kai esi savo pozicijoje, bet, kai yra laisva zona, tu į ją judi. Kitas žaidėjas, žinoma, tave pridengia. Nėra taip, kad tavo zona tada lieka laisva. Jei turi jėgų padėti komandai, visas jas naudoji tam, o ne tik tam, kad stovėtum savo pozicijoje.

Kartais mes keičiamės, rotuojame tiek gynyboje, tiek atakose. Kartais puolėjai padeda gintis, o gynėjai pulti. Tai normalus dalykas futbole. Tiesiog taip nutinka, kad man kiek pasiseka, nes atsiduriu toje zonoje, kur galiu mušti įvarčius“, – 15min prieš rungtynes su Budapešto „Ferencvaroš“ kalbėjo S.Kerla.

Tiesiog taip nutinka, kad man kiek pasiseka, nes atsiduriu toje zonoje, kur galiu mušti įvarčius

Iš bosnio pasakojimo galima suprasti, kad pralaužti Vengrijos čempionų gynybą bus sunkiau nei „Maccabi“ ekipos.

S.Kerlos teigimu, šie du varžovai labai skiriasi: „Tai visai kitoks varžovas nei „Maccabi“, todėl ir ruoštis reikia kitaip. Žinome, kad jie žaidžia kietai ir protingai, bando išnaudoti standartines situacijas. Bandome pasiruošti kiekvienam jų žaidimo aspektui. Reikia pasiruošti tiek psichologiškai, tiek fiziškai ir viską pamatysime aikštėje.“

Paklaustas, ar „Ferencvaroš“ propaguoja daugiau gynybinio stiliaus futbolą, S.Kerla palinksėjo galva.

Sauliaus Čirbos nuotr./Semiras Kerla
Sauliaus Čirbos nuotr./Semiras Kerla

„Taip, nes tai, ką mes matėme „Maccabi“ žaidime, buvo visiškai atakuojantis futbolas. „Ferencvaroš“ žaidžia ir puolime, ir gynyboje, bet daugiausiai tiesiog kompaktiškai ginasi ir bėga į greitas atakas“, – pasakojo „Sūduvos“ bosnis.

„Ferencvaroš“ žaidžia ir puolime, ir gynyboje, bet daugiausiai tiesiog kompaktiškai ginasi ir bėga į greitas atakas

Tad iš S.Kerlos apibūdinimų galima suprasti, jog ketvirtadienį Marijampolėje laukia dviejų panašių stilių komandų kaktomuša.

„Taip, kai kurie dalykai yra panašūs, – pripažino vidurio gynėjas. – Bet tai labai stipri komanda, turi labai pajėgių individualiai žaidėjų. Mes kovosime. Žmonės mato, kad kovojame ir ateina mūsų palaikyti. Dienos pabaigoje, bus kaip bus. Viskas, ką galime padaryti, tai gerai pasiruošti ir atiduoti maksimumą.“

Ketvirtadienį „Sūduva“ pasitinka istorinio momento laukimu, mat pirmą kartą klubo istorijoje į rungtynes iššluoti visi bilietai. Paskutinieji iš pardavimo sistemos dingo likus dar dviems dienoms iki rungtynių pradžią skelbiančio teisėjo švilpuko.

„Tai didžiulis postūmis. Žmonės mus žiūri ir A lygoje, bet dar labiau Europoje. Esame itin patenkinti matydami pilną stadioną. Žmonės palaiko mus visas 90 minučių. Nėra taip, kad kai kurios zonos būtų tylios. Visi, kurie ateina – jaunimas, senoliai, moterys, vyrai – visi mus palaiko“, – sakė S.Kerla.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Europos lyga: Sūduva - Tel Avivo Maccabi
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Europos lyga: Sūduva - Tel Avivo Maccabi

Bosnis išskyrė ir vieną neeilinį Marijampolės komandos sirgalių bruožą. „Tai įdomu. Pirmą kartą matau, kad moterys ir vaikai taip gerai palaiko komandą“, – šypsojosi S.Kerla.

Pirmą kartą matau, kad moterys ir vaikai taip gerai palaiko komandą

Žiūrovai „Sūduvą“ šįvakar stums ten, kur praėjusius dvejus metus nustumti nepavyko – į išsvajotą Europos lygos grupių etapą. 2017-siais marijampoliečius paskutiniajame atrankos etape sustabdė Razgrado „Ludogorec“, o 2018-siais – Glazgo „Celtic“.

„Mes mokomės kasdien, ypač, kai žaidžiame prieš stiprias komandas. Turime patirties, pusė mūsų komandos yra patyrę žaidėjai. Tačiau futbolas yra futbolas, įvykiai kartais keičiasi labai greitai. Dabar mes turime dviejų rungtynių dvikovą, tad svarbu bus įvairiausios strategijos. Šios dvi rungtynės bus lemiamos mums. Manau, turime laimėti namuose, jei norime žengti tolyn“, – tikino S.Kerla.

Ar vidurio gynėjo viražai varžovų baudos aikštelėje duos vaisių, o sausakimšos Marijampolės tribūnos turės progų kilnotis kaip prieš savaitę, pamatysime jau šįvakar 20 val. ARVI stadione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius