Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Gibraltaro ekipos barjerą peršokęs „Kauno Žalgiris“ pratęsė sezoną Europoje

Į Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubą sugrįžę Mantas Kalnietis ir Edgaras Ulanovas savo akimis išvydo „Kauno Žalgirio“ futbolo komandos istorinę pergalę. Roko Garasto auklėtiniai Marijampolėje atsakomosiose UEFA Konferencijų lygos rungtynėse 2:0 nugalėjo Gibraltaro „Europa“ klubą ir pirmą kartą komandos istorijoje įveikė europinio turnyro atrankos etapą.
UEFA Konferencijų lyga: „Kauno Žalgiris“ – „Europa“
UEFA Konferencijų lyga: „Kauno Žalgiris“ – „Europa“ / zalgiris.lt nuotr.

Pirmosios komandų rungtynės prieš savaitę Gibraltare baigėsi be įvarčių 0:0, nors kur kas daugiau galimybių pasižymėti jose turėjo būtent „Europa“ futbolininkai.

Kaip ir Gibraltare, rungtynes geriau pradėjo „Europa“ komanda, jau per pirmąsias šešias minutes surengusi kelis pavojingus išpuolius, kurie nepasibaigė įvarčiais.

Žalgiriečiai pirmąsyk varžovų vartams pagrasino 22-ą minutę, kai tolimą baudos smūgį atliko Linas Pilibaitis, bet jo smūgiuotą kamuolį gaudė „Europa“ vartininkas.

Progą po standartinės situacijos kauniečiai turėjo ir sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį, bet Philipo Otele galva muštą kamuolį vėl sugavo svečių vartų sargas. Po kelių minučių progos neišnaudojo ir dar vienas „Kauno Žalgirio“ legionierius Divine'as Naah.

Visgi jau po kelių minučių tas pats D.Naah išvedė savo komandą į priekį, kai puikios atakos, kurią pradėjo L.Pilibaitis, smaigalyje jam po kojomis sukrito P.Otele pamuštas kamuolys ir kauniečių saugui iš Ganos teliko įmušti į tuščius vartus.

Kaip puikiai užbaigė pirmąjį, taip puikiai žalgiriečiai pradėjo antrąjį kėlinį. 54-ą minutę D.Naah gudriai paliko kamuolį L.Pilibaičiui po Egidijaus Vaitkūno perdavimo, o „Kauno Žalgirio“ veteranas neklydo ir padvigubino savo komandos persvarą.

71-ą minutę „Kauno Žalgiris“ galėjo pelnyti ir trečią įvartį, bet po keitimo pasirodžiusio Michaelo Thuique smūgiuotą kamuolį paskutinę akimirką blokavo varžovų gynėjas.

Tai pirmas kartas, kai kauniečiai įveikė Europos turnyro atrankos barjerą.

2015-aisiais iš Kauno „Spyrio“ į „Kauno Žalgirį“ pervadintas klubas žaidė UEFA Europos lygos atrankoje 2019 ir 2020 m., bet abu kartus gavo skaudžias pamokas nuo Limasolio „Apollon“ (bendras dvejų rungtynių rezultatas 0:6) ir Budės „Glimt“ (vienerių rungtynių rezultatas 1:6) komandų.

Kauno klubas antrame atrankos etape žais prieš Belfasto „Glentoran“ iš Šiaurės Airijos arba „The New Saints“ iš Velso. Kad patektų į Konferencijų lygos grupių etapą, „Kauno Žalgiris“ turės įveikti dar tris atrankos etapus.

Pergalingas kauniečių rungtynes Marijampolėje, kurios ten vyko dėl UEFA standartus atitinkančio stadiono trūkumo Kaune, stebėjo ir „Žalgirio“ krepšininkai bei dideli futbolo entuziastai Mantas Kalnietis ir Edgaras Ulanovas.

„Kauno Žalgiris“ – „Europa“ 2:0
40' Divine'as Naah [1:0]
54' Linas Pilibaitis [2:0]

„Kauno Žalgirio“ startinė sudėtis: Deividas Mikelionis, Martynas Dapkus, Philipas Otele, Egidijus Vaitkūnas, Karolis Šilkaitis, Deividas Šešplaukis, Divine'as Naah, Linas Pilibaitis, Edvinas Kloniūnas, Stevenas Thicot, Choco.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius