Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pražydo vyšnios Suvalkijoje: „Sūduva“ dviem įvarčiais eliminavo Izraelio čempionus!

Tai buvo emocingas vakaras Marijampolėje: stadione pirmą kartą per klubo istoriją išpirkti visi 6 tūkst. bilietų, o „Sūduvos“ futbolininkai Europos lygos varžybų trečiajame etape iš kelio patraukė Tel Avivo „Maccabi“. Laimėjusi pirmą mačą Tel Avive (2:1), Lietuvos stipriausia komanda ir savo aikštėje ketvirtadienį įrodė pranašumą prieš Izraelio čempionus – 2:1.
Europos lyga: Sūduva–Tel Avivo Maccabi
Europos lyga: Sūduva - Tel Avivo Maccabi / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Maccabi“ atakavo, „Sūduva“ mušė įvarčius.

Toks dėsnis veikė per fantastišką vakarą Marijampolės stadione, kur 6 tūkst. žiūrovų du kartus sprogo emocijomis.

Jau 12 min. bosnis Mihretas Topčagičius galva nuo vartų linijos įtvirtino kamuolį tinkle po Josipo Tadičiaus smūgio, po kurio kamuolys nuo gynėjo kojos pakilo aukštyn ir perskridęs per vartininką leidosi vartuose.

„Maccabi“ gynėjo koja padėjo pasižymėti ir kroatui Andro Švrljugai, kai jo smūgis iš baudos aikštelės krašto nebuvo itin stiprus, bet, pakitus kamuolio trajektorijai, labai nemalonus svečių vartų sargui. Šis įvartis krito prieš pat pirmojo kėlinio pabaigą skelbiantį švilpuką.

Nors per rungtynes Izraelio čempionai smūgiavo 19 kartų į vartus, o pirmajame kėlinyje sudrebino „Sūduvos“ vartų skersinį, o paskui virpstą, fortūna ketvirtadienį vilkėjo šeimininkų marškinėliais.

„Sūduva“ smūgiavo tik du kartus, bet patyrusių legionierių iš Balkanų įvarčiai lėmė pergalę 2:1.

Pati mačo pabaiga nebuvo rami – Nickas Blackmanas 86 min. sušvelnino rezultatą, o per teisėjo pridėtą laiką kilo susistumdymas trenerių zonoje. Ten kamuolius padavinėjantis berniukas kiek užlaikė kamuolį ir sukėlė „Maccabi“ puolėjo Y.Coheno pyktį. Šis puolė atimti kamuolį, į konfliktą įsitraukė treneriai Vladimiras Ivičius ir Vladimiras Čeburinas. Kilo chaosas, kuriame žaidėjus tramdė ir teisėjai, ir komandų atstovai, ir net apsaugos darbuotojai.

Muštynių išvengta, o arbitras geltoną kortelę parodė Tel Avivo klubo atstovams Y.Cohenui ir V.Ivičiui.

Bendru rezultatu – 4:2 (2:1 ir 2:1) Izraelio čempionus eliminavusi Lietuvos komanda iškopė į ketvirtą Europos lygos etapą.

Ten „Sūduva“ jau žaidė 2017 ir 2018 metais, tačiau tada atsitrenkė į Razgrado „Ludogorec“ ir Glazgo „Celtic“ barjerus.

Šįkart varžovas ketvirtajame etape, kuris dar vadinamas atkrintamosiomis varžybomis, atrodo įveikiamas – Budapešto „Ferencvaros“, nusileidęs iš Čempionų lygos atrankos, kur 1:1 ir 0:4 pralaimėjo Zagrebo „Dinamo“.

Jei „Sūduva“ perkops atkrintamąjį etapą, ji taps pirmąja Lietuvos komanda per šalies futbolo istoriją, pasiekusia Europos lygos grupių varžybas.

Mačo Marijampolėje „Sūduva“ – „Maccabi“ eiga

Antrasis kėlinys: 2:1

92 min. Kilo susistumdymas prie trenerių zonos. Ten kamuolius padavinėjantis berniukas užlaikė kamuolį ir taip įsiutino Y.Coheną ir svečių trenerį Vladimirą Ivičių. Į konflikto sūkurį šoko ir „Sūduvos“ strategas Vladimiras Čeburinas, užvirė chaosas. Teisėjai ir apsaugos darbuotojai gesino aistras, kurios virė kelias minutes. Y.Cohenui ir treneriui buvo parodytos geltonos kortelės, o žaidėjui tai buvo antra bausmė – keikdamasis jis paliko aikštę.

86 min. Įvartis. „Maccabi“ sušvelnino rezultatą, kai Nickas Blackmanas iš arti nukreipė kamuolį, atšokusį po Y.Coheno smūgio į vartininką I.Kardumą.

2:1 „Sūduvos“ naudai šiame mače, o bendras rezultatas yra 4:2.

79 min. Ivanas Kardumas sukuria mini šedevrą. Y.Coheno reidas pro kelis gynėjus ir smūgis buvo labai klastingas, bet patyręs „Sūduvos“ vartininkas atmušė kamuolį.

Kroatas rėkė iš džiaugsmo, o kartu su juo ir sirgaliai – šeimininkai artėja prie didžios šventės.

73 min. Josipą Tadičių pakeitė Eligijus Jankauskas, pasižymėjęs įvarčiu Tel Avive.

68 min. O.Verbicką aikštėje keičia Ivanas Hladikas.

61 min. Kamuolys suspurdėjo „Sūduvos“ vartų tinkle, bet įvartis neįskaitytas. Tai „Maccabi“ puolėjas Yonatanas Cohenas ranka pamušė kamuolį į vartus. Tačiau Y.Cohenas ne Diego Maradona – teisėjas iš Norvegijos nubaudė puolėją geltona kortele.

60 min. Praėjus valandai pagal smūgius Izraelio komanda pirmauja 9:2. Pagal įvarčius priekyje „Sūduva“ 2:0.

47 min. Marijampolės stadione dunda skanduotė vikingų ritmu: „Sū-du-va“. Vyšnios žydi šįvakar Suvalkijoje, nes geriau negali būti – stadione žiūrovų rekordas, o švieslentėje – fantastiškas rezultatas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Futbolo sirgaliai renkasi į rungtynes: Sūduva – Tel Avivo Maccabi.
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Futbolo sirgaliai renkasi į rungtynes: Sūduva – Tel Avivo Maccabi.

Pirmasis kėlinys

Pirmasis kėlinys baigėsi: nors „Maccabi“ atakavo daugiau, vartų konstrukcija dusyk gelbėjo Lietuvos čempionus, o jų pačių dvi atakos pirmajame kėlinyje buvo rezultatyvios. Manykime, kad sekasi stipresniems, nes bendras rezultatas jau 4:1!

44 min. Įvartis! Andro Švrljuga didina „Sūduvos“ persvarą – 2:0. M.Topčagičiaus perdavimo sulaukęs kroatas smūgiavo iš baudos aikštelės kampo, spyris nebuvo pats stipriausias, bet kamuolys lietė gynėjo koją ir pakeitė kryptį. „Maccabi“ vartininkas liko judesyje į kitą pusę.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Andro Švrljuga
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Andro Švrljuga

Tai nokdaunas svečiams ir euforijos bomba Marijampolės futbolo sirgaliams.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Futbolo sirgaliai renkasi į rungtynes: Sūduva – Tel Avivo Maccabi.
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Futbolo sirgaliai renkasi į rungtynes: Sūduva – Tel Avivo Maccabi.

40 min. „Maccabi“ žaidėjai po atakos prašo 11 metrų baudinio, bandydami įkalbėti teisėją, kad S.Kerla sužaidė ranka, bet svečių karšti argumentai silpni. Teisėjas juos įvertino geltona kortele, parodyta už emocijas.

38 min. Virpstas gelbsti „Sūduvos“ vartus. Po baudos smūgio I.Kardumas lyg suakmenėjęs žiūrėjo, kaip kamuolys lekia į vartus, bet fortūna vėl Lietuvos klubo pusėje.

30 min. Skersinis – pavojingas Tel Avivo komandos išpuolis baigėsi smūgiu, kai kamuolys lyžtelėjo I.Kardumo ginamus vartus.

14 min. „Maccabi“ surengė pavojingą išpuolį ir chaose prie šeimininkų vartų buvo smūgis per save. Padėtį išgelbėjo „Sūduvos“ gynėjas Semiras Kerla, dusyk iš eilės kūnu atmušęs kamuolį kone nuo vartų linijos.

12 min. Įvartis! Jis įskaitytas Mihretui Topčagičiui, nors prie to labiau prisidėjo kiti „Sūduvos“ žaidėjai. Paulius Golubickas iš aikštės vidurio atliko puikų perdavimą ir išvedė į baudos aikštelę Josipą Tadičių. Kroatas smūgiavo, kamuolys, lietęs gynėjo koją, pakilo aukštai ir nusileido į vartus, prie kurių linijos dar ir M.Topčagičius pakišo galvą.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Europos lyga: Sūduva – Tel Avivo Maccabi
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Europos lyga: Sūduva – Tel Avivo Maccabi

„Sūduva“ pirmauja 1:0, o bendras rezultatas tapo 3:1 Lietuvos čempionų naudai.

8 min. Tel Avivo komanda bando primesti savo žaidimo kontrolę, bet šeimininkai kol kas drausmingai ginasi.

1 min. „Sūduvos“ starto sudėtis: I.Kardumas, S.Kerla, A.Švrljuga, A.Živanovičius, A.Jankauskas, J.Čadjenovičius, G.Matulevičius, P.Golubickas, O.Verbickas, M.Topčagičius, J.Tadičius.

Pilnas stadionas Marijampolėje, o užpildyti tribūnas padėjo ir krepšinio žmonės. Buvęs Lietuvos rinktinės krepšininkas Simas Jasaitis ir buvęs Vilniaus „Ryto“ sporto direktorius Jonad Vainauskas yra tarp sūduvių sirgalių. Tarp jų ir žurnalistas Andrius Tapinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius