Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

Italijoje – gedulas ir nerimas dėl R.Mancini ateities: „Mūsų futbole vėl atsivėrė skylė“

Europos čempionė Italija praleis pasaulio futbolo čempionatą. Ir vėl.
Italija ir vėl lieka be pasaulio čempionato
Italija ir vėl lieka be pasaulio čempionato / „Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį Sicilijos sostinėje Palerme nutiko sunkiai įsivaizduojamas dalykas – „Azzurri“ atkrintamųjų varžybų pusfinalyje po fantastiško Aleksandro Trajkovskio įvarčio paskutinėmis pagrindinio laiko sekundėmis 0:1 krito prieš Šiaurės Makedoniją.

Italija atliko 32 smūgius į vartus, o varžovai – tik keturis. Tačiau pergalę lėmė vienas A.Trajkovskio tolimas spyris iš už baudos aikštelės ribų, kai nė vienas šeimininkų gynėjas nespėjo prie jo suskubti.

Tai buvo vienintelė reali Šiaurės Makedonijos rinktinės proga per visą mačą. Italija visiškai dominavo ir neišnaudojo daugybės progų. Svečių vartininkas Stole Dimitrievski taip pat buvo nepakartojamas.

Tačiau istorija pasikartojo. Kaip ir prieš penkerius metus, nuaidėjus finaliniam švilpukui Italijos futbolininkai netikėdami tuo, kas įvyko, iš nevilties krito ant žemės, o kai kurie apsipylė ašaromis. Varžovai audringai šventė.

„Scanpix“ nuotr./Šiaurės Makedonijos triumfas
„Scanpix“ nuotr./Šiaurės Makedonijos triumfas

Italija nepateko ir į 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą, nes tuomet atkrintamosiose pralaimėjo Švedijai.

Dviejų iš eilės pasaulio čempionatų tuštuma – beprecedentiškai žemiausias taškas keturiskart čempionų istorijoje. Niūrios spalvos tampa dar sodresnės, kai supranti, kad fiasko įvyko praėjus vos keliems mėnesiams po to, kai Italija nuskynė „Euro 2020“ titulą.

„Už šio pasaulio ribų“ – didžiulėmis raidėmis tautiečių fiasko įvertino didžiausias Italijos sporto dienraštis „La Gazzetta dello Sport“.

„Už pasaulio ribų“
„Už pasaulio ribų“

„Kaip bebūtų, didžiuojuosi savo komandos draugais. Žinoma, visi esame sugniuždyti ir palūžę, bet turime pradėti iš naujo. Šiuo metu sunku apie ką nors ir kalbėti, tai mūsų šalies futbolo istorijoje liks kaip didžiulė skylė“, – po mačo kalbėjo Italijos rinktinės kapitinas Giorgio Chiellini.

Patyręs gynėjas išreiškė viltį, jog komandą treniruojantis Roberto Mancini nedarys skubotų išvadų ir liks prie komandos vairo.

„Tikiuosi, kad treneris liks, nes jis yra būtinas šiai komandai. Dabar turime sugrįžti prie pergalių, patekti į Europos pirmenybes ir po ketverių metų grįžti į šį prakeiktą pasaulio čempionatą“, – teigė G.Chiellini.

Dėl R.Mancini ateities pakibo didelis klaustukas.

Komandos vairą jis perėmė po to, kai italai buvo pralaimėję lemiamą mūšį švedams ir nepateko į 2018 metų pasaulio čempionatą. Dabar ant to paties grėblio užšoko ir pats.

„Dabar nusivylimas yra per didelis, kad būtų galima kalbėti apie ateitį, – po mačo Palerme sunkiai žodžius rinko italas. – Jaučiu, kad kaip praėjusių metų liepa buvo geriausias dalykas, kurį patyriau būdamas profesionalas, taip šis nusivylimas yra skaudžiausias mano karjeroje.“

Ir tada filosofiškai pridūrė: „Futbolas jau toks yra, kartais nutinka neįtikėtinų dalykų“.

„Scanpix“ nuotr./Roberto Mancini
„Scanpix“ nuotr./Roberto Mancini

Šiaurės Makedonija antradienį dėl vietos turnyre Katare žais su Portugalija. Cristiano Ronaldo komanda ketvirtadienį Porto mieste 3:1 įveikė Turkiją.

„Euro 2020“ kol kas yra vienintelis rimtas turnyras, į kurį Šiaurės Makedonijai pavyko patekti.

Ketvirtadienio vakarą Palerme R.Mancini trūko kelių žaidėjų, padėjusių Italijai laimėti praėjusią vasarą vykusį Europos čempionatą, tad teko suktis iš padėties ir statyti neįprastą gynybos liniją.

Bet Šiaurės Makedonija iki pat mačo pabaigos vis tiek nekėlė jokių problemų.

„Tai didžiulis nusivylimas. Labai skaudu. Visą mačą kūrėme ir dominavome, tačiau taip ir nesugebėjome užbaigti atakų. Negalima nieko konkrečiai kaltinti, bet tokia yra realybė. Neįsivaizduoju, kodėl nesugebėjome to padaryti“, – iš karto po dvikovos RAI televizijai pripažino vienas italų komandos lyderių Jorginho.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius