Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos trenerio išpažintis: treniravo komandą, nors jautė stiprius koronaviruso simptomus

Italija pamažu laižosi žaizdas po koronaviruso pandemijos. Iš viso šioje šalyje nuo COVID-19 mirė daugiau nei 33 tūkst. žmonių, o labiausiai buvo paveiktas Šiaurės Italijos regionas, tarp jų – ir Bergamo miestas, kuriame iki sezono sustabdymo žibėjo „Atalanta“ futbolo klubas.
Gian Piero Gasperini
Gian Piero Gasperini / „Scanpix“ nuotr.

„Atalanta“ antrą sezoną iš eilės taikėsi į prizines „Serie A“ pirmenybių vietas, o pirmą kartą dalyvaudama UEFA Čempionų lygoje sugebėjo iškopti į ketvirtfinalį – prieš pat sustabdant turnyrus dėl pandemijos, italai išvykoje laimėjo atsakomąsias rungtynes prieš „Valencia“ 4:3.

„Scanpix“ nuotr./„Atalanta“ futbolininkai švenčia įvartį
„Scanpix“ nuotr./„Atalanta“ futbolininkai švenčia įvartį

Tada to „Atalanta“ futbolininkai dar neįtarė, bet veikiausiai tą kovo 10-osios vakarą Valensijoje jiems vadovavo koronavirusu užsikrėtęs žmogus – vyriausiasis komandos treneris Gian Piero Gasperini.

62-erių strategas tik dabar atsivėrė italų leidiniui „La Gazzetta dello Sport“ ir papasakojo apie vienas sunkiausių dienų savo gyvenime.

„Buvau išsigandęs, – sakė italas. – Dieną prieš rungtynes susirgau, o rungtynių dieną man pasidarė dar blogiau. Kitas dvi naktis beveik nemiegojau. Jei pažiūrėtumėte į nuotraukas, pamatytumėte, kad ant suolo atrodžiau prastai“, – kalbėjo G.P.Gasperini.

Po rungtynių, kurios dėl Italijoje tuo metu jau siautusio koronaviruso grėsmės vyko be žiūrovų, „Atalanta“ grįžo namo, tačiau strategas į gydytojus nesikreipė.

Buvau išsigandęs.

Jausdamas stiprius simptomus jis liko namie, tačiau iš lauko ligos atgarsiai atskriedavo nekviesti.

„Kas dvi minutes pravažiuodavo greitoji, kadangi netoliese mūsų treniruočių centro yra ligoninė. Garsas buvo kaip per karą. Naktimis galvodavau: „Kas man nutiks, jei nuvyksiu į ligoninę? Negaliu ten eiti, man dar liko tiek nuveikti.“

Bandžiau pakelti sau nuotaiką, bet negalėjau nustoti galvoti apie tai. Tačiau jau po kelių dienų, kovo 14-ąją, turėjau vieną sunkiausių treniruočių – per valandą ant bėgimo takelio nubėgau 10 kilometrų ir jaučiausi stipriai ir gyvybingai“, – pasakojo treneris.

Strategas atskleidė, tomis dienomis pajautęs ir vieną pagrindinių COVID-19 simptomų – skonio praradimą.

„Komanda gavo maisto iš „2008 Dom Perignon“ restorano, kuriame gamina „Michelin“ žvaigždutę gavęs šefas, palaikantis „Atalanta“. Paragavau ir pasakiau: „Skonis kaip vandens“. Visas maistas buvo lyg duona. Buvau visiškai praradęs skonį“, – prisiminė G.P.Gasperini.

Nors tuo metu pas gydytojus jis taip ir neapsilankė bei sugebėjo pasveikti be išorinės pagalbos, vėliau treneriui teko išsitirti dėl antikūnių. Būtent tada jis ir sužinojo, kad tikrai sirgo koronavirusu.

Buvau visiškai praradęs skonį.

„Prieš 10 dienų man patvirtino, kad persirgau COVID-19, – patikino specialistas. – Mano kūne rado antikūnius, bet tai reiškia, kad įgavau visišką imunitetą.“

Jau po kelių savaičių, birželio 20-ąją, jis vėl sėdės ant suolo per „Atalanta“ rungtynes, kai atsinaujins sustabdytos „Serie A“ pirmenybės.

G.P.Gasperini tikisi, kad futbolo komanda padės bent trumpam numalšinti skausmą, kurį patyrė Bergamas ir visa Italija.

„Prireiks laiko, kol vėl galėsime išvysti laimingus veidus aikštėse ar oro uoste, bet Bergamo žmonės vėl pamažu pakils. Mūsų komanda išliko vieninga ir išgyveno kartu su Bergamu, nė vienas jos narys nepaliko miesto per karantiną. Dabar jie atstovaus miestui ant vejos“, – tikino treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius