Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įvertino futbolininkų šansus Tautų lygoje: „Užduotis užimti 2 vietą – įgyvendinama“

UEFA Tautų lygos turnyras atkeliauja į Lietuvą. Jau šį šeštadienį Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė Vilniuje žais su Liuksemburgu, o birželio 7-ąją – su Turkija.
Valdas Ivanauskas
LFF Valdo Ivanausko treniruojamai rinktinei kelia tikslą užimti 2 vietą grupėje. / LFF nuotr.

Išvykoje birželio 11 d. Lietuvos rinktinė susitiks su Farerų salomis, o birželio 14 d. varžysis su Turkijos rinktine. Rungtynes bus galima žiūrėti nemokamai „Viaplay“ platformoje, rašoma pranešime spaudai.

„Kiekvienas ciklas yra nauja pradžia. Nepaisant to, kaip sekėsi anksčiau, tai naujas lapas, nauja galimybė parodyti save. Nors atranka į Pasaulio čempionatą Katare buvo nesėkminga, paskutinis Tautų lygos turnyras sukelia neblogus prisiminimus. Iškovoti 8 taškai leido pasirodyti solidžiai žaidžiant prieš gero pajėgumo varžovus.

„Scanpix“ nuotr./Arvydas Novikovas džiaugiasi pergale prieš Kazachstaną.
„Scanpix“ nuotr./Arvydas Novikovas džiaugiasi pergale prieš Kazachstaną.

Šiame turnyre rinktinei iškelta užduotis užimti antrą vietą yra įgyvendinama, tačiau dėl to reikės smarkiai paprakaituoti ir sunkiai kautis dėl taškų kiekviename mače“, – siekiamus rezultatus komentuoja Lietuvos futbolo ir UEFA Tautų lygos ekspertas Ervinas Kvitkauskas.

Pasak jo, pirmos rungtynės yra labai svarbios, mat jos gali suteikti komandai pasitikėjimo savimi ir geros energijos būsimoms kovoms arba nustumti ekipą į prastą situaciją nuo pat naujojo turnyro pradžios.

„Liuksemburgo komanda yra pagrindinis Lietuvos rinktinės konkurentas kovoje dėl antrosios vietos grupėje, ir tai toli gražu nebe futbolo nykštukas. Ši rinktinė yra solidus varžovas, su kuriuo skaitytis turi net geriausios Europos komandos. Mačo svarba yra milžiniška, nes pralaimėjus namuose, jau po pirmų rungtynių gali būti sudaužytos viltys pasiekti išsikeltus tikslus“, – aiškina pirmųjų rungtynių svarbą E.Kvitkauskas.

LFF nuotr./Ervinas Kvitkauskas
LFF nuotr./Ervinas Kvitkauskas

UEFA Tautų lygos varžybų komentatoriams Lietuvoje „Viaplay“ platforma suteiks studijas kiekvienoms namų ir išvykos rungtynėms.

„Futbolo sirgaliai gali tikėtis aukščiausio lygio UEFA Tautų lygos transliacijų. Džiaugiamės, kad Lietuvos rinktinės rungtynes komentuos Mantas Krasnickas, prie kurio prisijungs Ervinas Kvitkauskas, o studijoje diskusijas ves Paulius Jakelis“, – sako „Viaplay“ vyriausiasis redaktorius Baltijos šalyse Olafas Jākabsonas.

„Viaplay“ srautinio transliavimo platforma suteikia galimybę Lietuvoje nemokamai žiūrėti UEFA Tautų lygos rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius