Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Couceiro Lietuvos nepamiršo – grįš pasidalinti patirtimi

Sėkmingiausias visų laikų Lietuvos futbolo rinktinės treneris Jose Couceiro grįžta į mūsų šalį. Lapkričio pabaigoje 57-erių metų portugalas lankysis Vilniuje ir dalyvaus pirmą kartą organizuojamoje Lietuvos futbolo konferencijoje.
Jose Couceiro
Jose Couceiro / „Scanpix“ nuotr.

„Sugrįžimas į Lietuvą man visuomet kelia ypatingus sentimentus, nes metai, praleisti jūsų šalyje, buvo tikrai įsimintini. Laukiu akimirkos, kai vėl sutiksiu buvusius savo auklėtinius bei bičiulius, kurių Lietuvoje tikrai liko nemažai. Neblogai žinau jūsų futbolo problemas, tad bus naudinga pasidalinti patirtimi ir apsikeisti įžvalgomis su jūsų šalies futbolo specialistais“, – kalbėjo šiuo metu Portugalijos futbolo federacijos techninio direktoriaus pareigas einantis J.Couceiro.

Per 15 mačų 6 pergales ir 3 lygiąsias 2008-2010 metais su Lietuvos rinktine iškovojęs specialistas nebus vienintelis iškilus svečias lapkričio 28-ąją „Stat4sport“ ir Futbolotreneris.lt organizuojamame renginyje.

Pirmoje tokio pobūdžio konferencijoje Lietuvoje savo pranešimus skaitys aukščiausio lygio specialistai iš Lietuvos ir užsienio šalių. Anot šios iniciatyvos sumanytojo Mariaus Babravičiaus, pranešėjų temos adaptuotos į didžiausias mūsų šalies futbolo problemas, siekiant atrasti ir pritaikyti sprendimų būdus ateityje.

„Tai – pati kompleksiškiausia sporto šaka, o žmonės dirbantys futbole privalo neatsilikti nuo naujausių pasaulinių tendencijų, kurios juda į priekį milžinišku greičiu“, – įsitikinęs buvęs Lietuvos futbolo rinktinės analitikas.

Mintį apie tokio pobūdžio renginį mūsų šalyje savo galvoje jis puoselėjo jau seniai, dalyvaudamas ir kaupdamas patirtį futbolo analitikų konferencijose ir praktinėse sesijose Barselonoje, Amsterdame, Prahoje ir Marselyje.

„Ne vienerius metus su kolegomis pasvarstydavome, kad kokybiškų futbolo renginių ir forumų Lietuvoje trūksta. Kai baigiau darbą Lietuvos rinktinėje, laisvo laiko radosi daugiau, tad pagalvojau, jog metas šią idėją paversti realybe“, – pasakojo M.Babravičius.

LFF nuotr./Marius Babravičius
LFF nuotr./Marius Babravičius

Futbolo analitikas trejus metus talkino rinktinės treneriui Edgarui Jankauskui. E.Jankauskas buvo vienas tų žmonių, padėjusių į Lietuvą prisivilioti ir J.Couceiro.

Būtent portugalų specialisto štabe E.Jankauskas pradėjo savo trenerio karjerą, kai J.Couceiro 2011-aisiais priėmė Maskvos „Lokomotiv“ pasiūlymą. Puikiai pažįstamą lietuvį iš Lietuvos rinktinės laikų strategas pasikvietė į Rusijos sostinę, nes E.Jankauskas puikiai pažinojo šį miestą ir pats jame žaidė profesionalios karjeros pradžioje.

Kita figūra, paskatinusi J.Couceiro bent trumpam sugrįžti prie Baltijos krantų – Tomas Danilevičius. Būtent Lietuvos futbolo federacija ir dabartinis jos prezidentas pakvietė portugalą į futbolo konferenciją.

T.Danilevičius buvo J.Couceiro komandos kapitonas, o šilti santykiai tarp šių vyrų išliko iki šių dienų. LFF prezidentas metų pradžioje netgi skambino portugalui, kai Lietuvos rinktinė ieškojo naujojo trenerio, bet J.Couceiro nusprendė likti Portugalijos techninio direktoriaus kėdėje.

„Scanpix“ nuotr./Jose Couceiro
„Scanpix“ nuotr./Jose Couceiro

Lapkričio 28-ąją į mūsų šalies futbolą bus žiūrima kritiškai iš įvairių kampų. Sėkmingai kaimyninė Latvijoje su Rygos RFS klubu dirbantis Valdas Dambrauskas pasakos apie taktinio plano ruošimą rungtynėms, tris iš eilės A lygos titulus nuskynusios Marijampolės „Sūduvos“ direktorius Karolis Skinkys dalinsis mintimis apie klubo tarptautinius ryšius, Aurelijus Skarbalius yra parengęs pranešimą apie jaunimo integraciją į suaugusiųjų sportą, Vilniaus „Žalgirio“ atletinio rengimo treneris Marius Čeliauskas kalbės apie futbolininkų individualizacijos aspektus, o pats M.Babravičius sutelks išskirtinai individualų dėmesį žaidėjui.

Lygiai pusę pranešėjų sudarys užsieniečiai. Be J.Couceiro, savo patirtimi Lietuvoje dalinsis Švedijos U21 rinktinę prie Europos čempionų titulo atvedęs Hakanas Ericsonas, FIFA techninis instruktorius Kimas Puolsenas, Italijos futbolo federacijos atletinio rengimo specialistas Cristianas Osgnachas, danų „Koge“ klubo generalinis direktorius Peras Rudas.

„Kontaktų sąrašą turime tikrai platų, bet konferencijos dalyvius stengėmės atsirinkti kuo kruopščiau. Nesunku buvo pasikviesti „Manchester United“, „Manchester City“, „Barcelona“, „Valencia“ ar kito kokio didelio klubo atstovą ir tik išklausyti pranešimą, bet norėjosi, kad tos temos artimai sietųsi su Lietuva ir mūsų šalies futbolo realijomis bei patirtimi. Tas pats Jose, nors ir yra iš didelės futbolo šalies, bet čia yra dirbęs ir puikiai supranta Lietuvos problemas“, – pasakojo M.Babravičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius