TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jokios baimės: Farerų salų rinktinė drąsiai kalba apie pergalę prieš Lietuvą

Jaukus „Tórsvøllur“ stadionas Farerų salų sostinėje Torshaune priims Lietuvos rinktinę šeštadienio vakarą. Įspūdingo gamtos grožio kampelyje Valdo Ivanausko lauks dar vienas išbandymas. Nors būsimų varžovų pavadinimas gąsdinti neturėtų, šie pasiryžę namuose pagriebti pirmąją pergalę Tautų lygoje.

Vos keli žurnalistai atvyko į moderniai įrengtą spaudos konferencijų kambarį, kuriame netrukus skambėjo ir įspėjimu Lietuvos komandai galintys tapti žodžiai.

Tiek lietuviams, tiek ir būsimiems varžovams Tautų lygos startas nenusisekė.

Lietuvos komanda iš pradžių 0:2 nusileido Liuksemburgui, o po kelių dienų patyrė skaudžiausią smūgį namuose istorijoje – 0:6 kapituliavo prieš Turkiją.

Farerų salų rinktinė taip pat krito prieš tuos pačius varžovus, tačiau kiek švelniau – 0:4 prieš Turkiją ir 0:1 prieš Liuksemburgą. Tiesa, pastarajame mače Farerų salų komanda rungtynes baigė 9 prieš 11.

Apie 50 tūkst. gyventojų turinti šalis geriausiai žinoma dėl savo vėjuoto klimato, žalios gamtos ir stiprių vėjų, lenkia Lietuvą FIFA reitinge – 124 ir 138 pasaulio komandos stos į kovą šeštadienį.

„Vėl rungtynės! Puiku!“ – šypsojosi 62-jų švedas Håkanas Ericsonas, treniruojantis Farerų salų rinktinę.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Hakanas Ericsonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Hakanas Ericsonas

Nuo 2019-ųjų komandai vadovaujantis specialistas neslėpė, kad po pastarojo mačo su Liuksemburgu svarbiausiems savo žaidėjams suteikė poilsio, vėliau treniruotėje jų pernelyg nenuvaikė.

„Šiandien jau bus ir daugiau taktikos“, – dėstė švedas.

15min paklaustas apie įžvelgiamas Lietuvos rinktinės problemas, kuriomis norėtų pasinaudoti, H.Ericsonas pažymėjo gynybos liniją ir dažnai pasitaikantį jos išsiformavimą, taip pat žaidimo organizavimą.

„Bet labai panašias problemas turime ir mes“, – atsiduso treneris.

Jis pažymėjo, kad Lietuvos ir Farerų salų rezultatas Tautų lygoje kol kas – identiškas. Abi komandos turi po 0 taškų.

„Su Lietuva susitikome pernai draugiškose rungtynėse (lietuviai laimėjo 2:1 – aut. past.). Tai kitokia komanda nei Turkija ar Liuksemburgas, tai fiziška komanda, turinti greitus krašto žaidėjus atakoje“, – kalbėjo H.Ericsonas.

Paklaustas, koks rezultatas jo komandai šeštadienio vakarą būtų teigiamas, specialistas nesikuklino.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Farerų salos – Turkija
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Farerų salos – Turkija

„Mūsų požiūris nesikeičia – norime visada laimėti. Kalbėdamas iš Farerų salų trenerio pozicijos, nieko kito nepasakysiu – reikia laimėti, nėra kito kelio. Tikiu, kad galime. Turime laimėti, visada to norime. Tikrai nebūsime patenkinti lygiosiomis, turime laimėti. 100 procentų“, – ambicijų neslėpė H.Ericsonas.

Dvi raudonos kortelės, gautos rungtynėse su Liuksemburgu, reiškia, kad krašto gynėjas Rene Joensenas ir saugas Solvi Vatnhamaras negalės padėti komandai mače su Lietuva.

„Pirmiausia, rimtai į tai žiūrime, – teigė treneris. – Analizavome visas rungtynes, turėjome gerų ir blogų momentų, kaip visada. Dvi raudonos ir viena geltona. Dažniausiai nenutinka taip, kad du žaidėjai būtų išvyti. Daug kalbėjomės, kodėl taip nutiko. Negalime sakyti, kad niekas nenutiko, bet turime 23 žaidėjų būrį, teks pasitempti kitiems“, – dėstė švedas.

Vardindamas galimus kelius į pergalę, treneris pažymėjo koncentraciją, fiziškumą.

„Kas laimės daugiau dvikovų, jau bus viena koja priekyje. Dirbsime ties tuo, reikės būti ramiems. Rungtynės su Liuksemburgu nebuvo blogos, statistiką tą taip pat sako, bet nesusikūrėme progų. O tai futbole sunkiausia. Nuolat ties tuo dirbame. Jei pagerinsime tai, tikrai turėsime galimybių laimėti“, – užbaigė H.Ericsonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius