Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Juanas Mata: „Futbolininkai uždirba nepadoriai per daug“

„Manchester United“ ir Ispanijos rinktinės futbolininkas Juanas Mata interviu televizijai „Salvados“ kalbėjo apie futbolo verslo pusę, didžiulius futbolininkų atlyginimus ir jaunimui tenkantį spaudimą. Saugas teigė, kad žaidėjai uždirba per daug.
Juanas Mata
Juanas Mata / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Su pagarba kitai visuomenės daliai, mes uždirbame didžiulius atlyginimus. Jie nesuvokiami. Futbolo pasaulyje mano atlyginimas yra normalus, tačiau palyginus su 99 proc. likusio pasaulio, aš uždirbu nepadoriai daug. Mes savo atlygį matuojame lygindami jį su kitų žaidėjų ir komandos draugų algomis“, – apie milijoninius žaidėjų atlyginimus teigė saugas.

„Atrodo, kad mes gyvename burbule. Mano draugai gyvena tikrame pasaulyje – jie ieško darbo, emigruoja, kuria gyvenimą. Tai yra normalus gyvenimas, o futbolininko gyvenimas nėra normalus.

Mane kartais gąsdina, koks aš esu apsaugotas. Jei susiduriu su mažiausia problema, kažkas iš klubo atvyksta ir tai sutvarko. Tai nėra normalus gyvenimas“, – kalbėjo J.Mata.

„Manchester United“ futbolininkas taip pat pasisakė apie agentų įtaką jauniems žaidėjams, jų patiriamą spaudimą bei apie verslo pusę futbole.

„Futbolo verslo pusė dabar tokia didžiulė, kad kartais atrodo, jog komandų savininkai yra svarbesni už sirgalius. Nemėgstu šios futbolo pusės. Man patinka žaisti, treniruotis, varžytis. Aš su džiaugsmu susimažinčiau savo algą, jeigu galėčiau sumažinti verslo dalį futbole. Vis tiek mūsų algos yra tokios, kad kartais jau nebematai skirtumo tarp X ir X plius kažkiek“, – teigė J.Mata.

Ispano agentas visą jo karjerą buvo tėtis, tad sūnumi ir jo reikalais jis rūpinosi iš visos širdies. J.Mata teigė, kad kartais būna visiškai ne taip, o agentai padaro tikrai nekokią įtaką jauniems žaidėjams.

„Kiekvienas žaidėjas, sudaręs profesionalų kontraktą, galvoja, kad jis Maradona. Tai atsitinka visiems, tačiau su laiku praeina. Jaunuoliai pradeda ekstravagantiškai rengtis, vairuoja brangius automobilius, elgiasi kaip roko žvaigždės.

Kartais reikia su jais pasikalbėti. Jie dažnai nėra pasirengę tam, kad gali nepasisekti. Juos reikia pamokyti, kad tik nedaug pasieks aukščiausią lygį. Gal 99 procentai jų nepasieks aukštumų“, – kalbėjo J.Mata.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius