Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K.Honda liko garaže, o Vilniaus „Žalgiris“ po baudinių dramos palaužė „Sūduvą“

Gausiai į Marijampolės stadioną trečiadienio vakarą susirinkę vietiniai žiūrovai turėjo dvigubai nusivilti. Vilniaus „Žalgiris“ po įtemptos 11 metrų baudinių serijos įveikė „Sūduvą“ Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės ketvirtfinalyje, o garsusis suvalkiečių naujokas ant žaliosios vejos dar nepasirodė.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiltai apsirengęs ir šukuoseną pakeitęs Keisuke Honda „Sūduvos“ komandos draugus palaikė iš tribūnų. Praėjusią savaitę į Lietuvą atvykusi Japonijos superžvaigždė nebuvo registruotas rungtynėms.

Pagrindinis rungtynių laikas ir pratęsimas baigėsi be įvarčių 0:0. Šeimininkė „Sūduva“ atakavo pavojingiau, bet svečius gelbėjo vartininkas Edvinas Gertmonas ir puikiai gynyboje žaidęs Joelis Bopesu.

Per pratęsimą abi ekipos jau vengė rizikuoti ir pirmiausia rūpinosi savo vartų saugumu. 118 minutę Serge‘as Nyuiadzi pasileido į pavojingą ataką, bet jį iš nugaros nugriovė Milenas Gamakovas, nubaustas antra geltona kortele. Per likusį laiką rezultatas nepasikeitė.

Teko mušti 11 metrų baudinius. Lemiamoje serijoje pirmasis suklydo Jevgenas Jefremovas. „Sūduvos“ ukrainietis nepataikė į vartus (2:3), bet čia pat suklydo ir „Žalgirio“ legionierius, buvęs „Sūduvos“ žaidėjas, Josipas Tadičius – sudrebinęs skersinį.

Po pirmų šešių badymų rezultatas buvo lygus 5:5. Žalgirietis J.Bopesu mušė tiksliai, o buvęs „Žalgirio“ gynėjas, dabar „Sūduvoje“ rungtyniaujantis Semiras Kerla slystelėjo, pataikė į skersinį ir Vilniaus „Žalgiris“ triumfavo (6:5).

Principinę varžovę įveikęs „Žalgiris“ atsirevanšavo „Sūduvai“ už pralaimėjimus taurės varžybose dvejus paskutinius metus iš eilės ir žengė į pusfinalį.

„Sūduva“ ir „Žalgiris“ šiuo metu kovoja ir dėl pirmos vietos „A lygoje“. Ten marijampoliečiai priekyje – 6 taškais, bet yra sužaidę dvejomis rungtynėmis daugiau.

LFF taurės pusfinalyje taip pat žais titulą ginantis „Panevėžys“, Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ ir vienintelis likęs Pirmos lygos atstovas – Plungės „Babrungas“. Pusfinalio poros paaiškės ištraukus burtus.

Taurės turnyro finalas spalio 23 dieną bus žaidžiamas Šiauliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius