Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai centimetrai nieko nereiškia: Lionelis Messi ir kitos jo ūgio pasaulio futbolo žvaigždės

Centimetrai futbole nieko nereiškia. Tą sėkmingai pastarąjį dešimtmetį įrodinėja jau penkis „Auksinius kamuolius“ savo trofėjų kambaryje turintis „Barcelona“ ir Argentinos rinktinės saugas Lionelis Messi. Pasižvalgėme po pasaulio stadionus ir atrinkome geriausius žaidėjus pagal vieną vienintelį kriterijų – futbolininkas neturi viršyti 170 cm – būtent toks yra L.Messi ūgis.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Xavi

Ilgametis L.Messi bendražygis jau porą sezonų karjerą tęsia Katare ir jo pečių tikrai neslegia ta įtampa, kuri sukaustydavo pajėgiausių Europos klubų žaidėjus Čempionų lygos ar „El Clasico“ derbių metu.

Nors šlovingais „Barcelona“ laikais visų akys pirmiausia krypdavo į L.Messi, tik atsisveikinus su Xavi paaiškėjo, koks iš tiesų šis mažylis viduryje aikštės buvo svarbus komandai.

Oficialiai Xavi ūgis toks pats, kaip ir L.Messi – 170 cm.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi ir Xavi
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi ir Xavi

Franckas Ribery

Traumos pastaraisiais metais gerokai aptemdė prancūzo karjerą, tačiau, nepaisant garbaus amžiaus (34 metai), F.Ribery išlieka viena svarbiausių Miuncheno „Bayern“ dedamųjų.

Nors Bavarijos klubas jau yra paruošęs prancūzui pamainą ir prieš keletą sezonų įsigijo Douglasą Costą, būtent F.Ribery šiemet dar griežė pagrindiniu smuiku per svarbiausius Vokietijos čempionų mačus.

F.Ribery ūgis – 170 cm.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Franckas Ribery
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Franckas Ribery

Wesley Sneijderis

Dar vienas tokio paties ūgio mažylis – olandas Wesley Sneijderis. Nors pastaraisiais metais į Stambulo „Galatasaray“ klube rungtyniaujantį olandą futbolo sirgalių dėmesys krinta rečiau, jis ir toliau išlieka vienu nacionalinės rinktinės lyderių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Wesley Sneijderis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Wesley Sneijderis

Philippas Lahmas

Po šio sezono savo sportinius batelius ant vinies kabinsiančiam 33-ejų metų Miuncheno „Bayern“ kapitonui kuklus ūgis (170 cm) per įspūdingą karjerą nesutrukdė tapti pasaulio čempionu, Europos vicečempionu, septynis kartus laimėti „Bundesliga“ pirmenybes, tapti FIFA pasaulio klubų turnyro nugalėtoju bei iškovoti daugybę kitų apdovanojimų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Philippas Lahmas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Philippas Lahmas

Davidas Silva

170 cm – ir Davido Silvos ūgis. „Manchester City“ darbštusis saugas prisideda prie tų Ispanijos rinktinės mažylių, ant kurių pastarąjį dešimtmetį laikėsi visas „La Roja“ žaidimas.

„Scanpix“ nuotr./Davidas Silva
„Scanpix“ nuotr./Davidas Silva

Juanas Mata

Madrido „Real“ akademijoje užaugęs 170 cm saugas „karališkajam“ klubui taip niekada ir neatstovavo. Už tai jis svarbius vaidmenis gaudavo visose likusiose komandose, kurių marškinėlius vilkėjo – „Valencia“, Londono „Chelsea“, „Manchester United“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Juanas Mata
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Juanas Mata

Pedro

Dar žemesnis (167 cm) yra J.Matos komandos draugas Ispanijos rinktinėje – Pedro. Ilgametis „Barcelona“ narys pastaruosius dvejus metus bando įsitvirtinti Londono „Chelsea“ ekipoje. Šį sezoną jis jau yra įmušęs 7 įvarčius – tiek, kiek jam pavyko pasižymėti ir pernai.

„Scanpix“ nuotr./Pedro
„Scanpix“ nuotr./Pedro

Aaronas Lennonas

Trisdešimtmečio anglo karjeros kreivė pastaraisiais metais leidžiasi žemyn, tačiau „Tottenham Hotspur“ gerbėjai šį vikrų krašto saugą iki šiol mini geriausiai žodžiais.

Nuo 2015-ųjų jis vilki Liverpulio „Everton“ marškinėlius ir šiemet „Premier“ lygoje buvo pasirodęs 11 kartų.

A.Lennono ūgis – vos 165 cm, tačiau tai nesutrukdė mažyliui sužaisti net 21 mačą Anglijos rinktinės sudėtyje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aaronas Lennonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aaronas Lennonas

Vos vienu centimetru už L.Messi aukštesnis yra ir į mūsų atrinktą 170 cm žaidėjų „klubą“ nepatenka „Barcelona“ širdis Andresas Iniesta. Šį ispaną pats L.Messi yra pavadinęs pačiu panašiausiu į jį žaidėju pasaulyje.

Vos keliais centimetrais aukštesni yra Edenas Hazardas (173 cm), Sergio Aguero (173 cm), Carlosas Tevezas (173 cm), Ezequielis Lavezzi (173 cm), Luka Modričius (174 cm), Marcelo (174 cm), Andrejus Aršavinas (173 cm), Andrea Pirlo (175 cm) ir Javieras Hernandezas (175 cm).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius