-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip atrodys kito sezono „Premier“ lyga – liko vienas nežinomasis

Trečiadienio vakarą po užbaigto 37-ojo „Premier“ lygos pirmenybių turo liko vienintelis nežinomasis prieš kitą sezoną. Paaiškėjo visos trys iš aukščiausiojo diviziono pasitrauksiančios komandos, o dvi iš trijų ateinančių jau taip pat žinomos.
„Burnley“ triumfas mieste
„Burnley“ triumfas mieste / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pergalę 3:0 namuose prieš „Everton“ ekipą pasiekęs „Sunderland“ klubas išvengė iškritimo į „Championship“, nors 28 iš 37-ių turų baigė būdamas iškritimo zonoje.

Didžiuoju Samu (Big Sam) vadinamas „Sunderland“ vyriausiasis treneris Samas Allardyce'as pateisino savo vardą. 61-erių specialistas per 25 metus trunkančią karjerą nė karto nėra iškritęs į žemesnį divizioną.

„Sunderland“ nepralaimėjo pastarųjų penkerių mačų iš eilės, per juos iškovojo tris pergales ir palaidojo „Newcastle United“ bei „Norwich City“ klubus.

Visą sezoną vegetavusi Birmingemo „Aston Villa“ paskutinę vietą užsitikrinusi buvo jau seniai, o aukščiau minėti klubai kovėsi dėl vienos likusios išlikimo vietos.

Prieš penkerias rungtynes kur kas geresnėje situacijoje buvo „Norwich“ ekipa, tačiau keturi pralaimėjimai iš eilės bloškė klubą žemyn.

Rafaeliui Benitezui tiesiog pritrūko laiko pažinti savo komandą, tad „Newcastle“ taip pat nugarmėjo žemyn. Likus dešimčiai rungtynių prie ekipos vairo stojusiam ispanui prireikė keturių mačų pažinti komandą, ji kur kas geriau gynėsi, pradėjo mušti įvarčius, nepralaimėjo penkerių pastarųjų rungtynių, tačiau to nepakako.

Pastarąjį kartą antrajame divizione „Newcastle“ žaidė 2009-2010 m. sezone, kai pavyko tapti čempionais. „Norwich“ ekipa į „Premier“ lygą grįžo tik šio sezono pradžioje, o „Aston Villa“ iš „Premier“ lygos iškrito pirmą kartą nuo 1987 m.

Vos trys pergalės per sezoną – blogiausias rezultatas per visą, daugiau nei 130 metų trunkančią, „Aston Villa“ klubo istoriją.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Burnley“ lyderis Andre Gray'us
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Burnley“ lyderis Andre Gray'us

Naujokai

Į „Premier“ lygą kitą sezoną po metų pertraukos sugrįš „Championship“ triumfavęs „Burnley“ klubas bei „Middlesbrough“ futbolininkai.

„Burnley“ ekipa 2009-2010 m. sugrįžo į aukščiausią divizioną pirmą kartą nuo 1975-76 m. Miestas tapo mažiausiu, turinčiu „Premier“ lygos komandą. Jau po sezono ekipa nugarmėjo žemyn, o dar kartą grįžo 2014-2015 m. sezone, tačiau ir vėl neišsilaikė tarp stipriausiųjų.

Šį sezoną Seano Dyche'o vadovaujama ekipa „Championship“ demonstravo geriausią puolimą ir vieną geriausių gynybų, patyrė vos penkis pralaimėjimus ir 4 taškų persvara laimėjo antrąjį divizioną.

Klubą į priekį vedė iš „Brentford“ įsigytas Andre Gray'us, pelnęs 23 įvarčius ir atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus. Dar 15 kartų pasižymėjo Samas Vokesas.

Antrąją vietą „Championship“ laimėjo „Middlesbrough“ futbolininkai, į „Premier“ lygą grįžtantys pirmą kartą po 2008-09 m. sezono. Klubą treniruoja buvęs Jose Mourinho asistentas „Real“ ekipoje Aitoras Karanka.

Komanda turi tikrai patyrusių ir žinomų žaidėjų. „Premier“ lygos patirties turi Stewardas Downingas, Gastonas Ramirezas, Ritchie de Laetas, „Real“ žaidęs 36-erių veteranas Jonathanas Woodgate'as ir dar ne vienas žaidėjas.

Vos 31 įvartį per 46 rungtynes „Championship“ praleidęs „Middlesbrough“ demonstravo geriausią gynybą, o puolime naštą dalijosi kone visi. Rezultatyviausiu žaidėju lygoje tapo tik 8 kartus įmušęs Davidas Nugentas, po 7 kartus pasižymėjo G.Ramirezas ir Christianas Stuani, po 6 – Albertas Adomah ir Jordanas Rhodesas.

Likusi auksinė vieta

Dėl vienintelės likusios vietos „Premier“ lygoje netrukus susikaus 3-6 vietas „Championship“ užėmę klubai, o finalas „Wembley“ stadione bus žaidžiamas gegužės 28-ąją.

„Sheffield Wednesday“ ekipa pusfinalyje mes iššūkį „Brighton & Hove Albion“ vienuolikei, o „Derby County“ rungtyniaus su „Hull City“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Hull City“ treneris Steve'as Bruce'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Hull City“ treneris Steve'as Bruce'as

„Hull City“ treneris Steve'as Bruce'as greičiausiai yra geriausiai žinomas iš viso ketvertuko. Jis savo ekipoje turi 20 įvarčių lygoje pelniusį graiką Abelį Hernandezą bei ne vieną „Premier“ lygos patirties turintį žaidėją. Kone žinomiausias iš jų ne vieną sezoną „Tottenham“ žaidęs gynėjas Michaelas Dawsonas.

„Premier“ lygoje „Hull City“ žaidė vos prieš metus, praleidusi čia 2013-14 ir 2014-15 m. sezonus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Brighton“ treneris Chrisas Hughtonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Brighton“ treneris Chrisas Hughtonas

„Brighton“ žaidžia penktas geriausias „Championship“ snaiperis, 17 įvarčių įmušęs Tomeras Hemedas. Ekipoje yra ir žinomas Bobby Zamora, o treneriu dirba kelis sezonus „Premier“ lygoje treniravęs Chrisas Hughtonas.

„Brighton“ klubas 1983 m. žaidė FA taurės finale, kur pralaimėjo „Manchester United“, tačiau tais pačiais metais iškrito į antrąjį divizioną. 1987-88 m. praleisti trečiajame divizione, o 1997 ir 1998 m. klubas vos išvengė iškritimo į regioninę lygą ir bankroto.

Vis dėlto naujieji klubo vadovai sugebėjo atgaivinti komandą, kuri 2002 m. grįžo į antrąjį divizioną, o nuo 2012 metų rezultatai „Championship“ pamažu augo. Tiesa, praėjusį sezoną ekipa baigė tik 20-a, tačiau išvengė iškritimo ir šiemet jau pretenduoja kilti į „Premier“ lygą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Derby County“ treneris Darrenas Wassallas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Derby County“ treneris Darrenas Wassallas

„Derby“ ekipa irgi turi ne vieną žinomą futbolininką, tarp kurių verti paminėjimo – Darrenas Bentas, Andreasas Weimannas, Tomas Ince'as ar Marcusas Olssonas. Klubą treniruoja mažai žinomas 47 metų Darrenas Wassallas. Jam tai pirmasis klubas karjeroje.

„Derby County“ klubas pastarąjį kartą „Premier“ lygoje varžėsi 2007-08 m. ir liko paskutinis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Sheffield Wednesday“ treneris Carlosas Carvalhalis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Sheffield Wednesday“ treneris Carlosas Carvalhalis

„Sheffield“ ekipą į priekį šį sezoną tempė Fernando Forestieri (15 įvarčių) ir Garry Hooperio (13 įvarčių) duetas. Prieš sezoną ekipa atsinaujino daugiausiai iš šių keturių – įsigijo ar išsinuomojo net 18 naujų žaidėjų. Treniruoja klubą portugalas Carlosas Carvalhalis, iki tol dirbęs tik Portugalijos bei Turkijos klubuose.

„Sheffield“ ekipa aukščiausiame divizione buvo įsitvirtinusi 1991-2000 m., kai čia žaidė devynis sezonus iš eilės. Pirmajame iš jų, 1991-92 m., „Sheffield“ net buvo užėmusi trečiąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius