Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2023 06 21

Kankynė Budapešte: pažymiai Lietuvos rinktinės žaidėjams ir E.Jankauskui

Įvyko tai, kas ir turėjo įvykti. Aukščiau bambos neiššokusi Lietuvos rinktinė iš Budapešto grįžta nieko nepešusi ir pralaimėjusi trečią „Euro 2024“ atrankos dvikovą G grupės favoritei Vengrijai. Pagrindinė rungtynių statistika neguodžia – šeimininkai laimėjo šias rungtynes ir skersai, ir išilgai. 15min tradiciškai vertina Lietuvos rinktinės žaidėjų pasirodymą ir vyriausiojo trenerio Edgaro Jankausko darbą.
Lietuvos futbolo rinktinė
Lietuvos futbolo rinktinė / Elvio Žaldario/LFF nuotr.

Edvinas Gertmonas – 6

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edvinas Gertmonas
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edvinas Gertmonas

Dar vienas geriausio Lietuvos futbolininko žvėriškas pasirodymas, bet kaip jau esame įpratę, žaidžiant svečiuose prieš didžiulę auditoriją negelbsti net tai.

Vengrai šiame mače surengė 49 atakas, atliko 10 smūgių į vartus, 13 – šalia vartų, kėlė 6 kampinius. Vilniaus „Žalgirio“ lyderis vėl neturėjo kada įkvėpti ir žaidė labai užtikrintai.

Deja, sužaidus pusvalandį buvo paliktas „sušaudymui“ ir praleidžiant pirmą įvartį niekuo negalėjo padėti. 82-ąją minutę gavo Rolando Sallai vinį iš toli.

Kai praleidžiamas smūgis iš 25 metrų, klausimų vartininkui kils visada. Iš kitos pusės, reikia pripažinti, kad vengro smūgis buvo fantastiškas ir jį jis atliko visiškai laisvas ir netrukdomas.

Šiame mače net „firminius“ ilgus perdavimus kojomis Edvinui sekėsi atlikti kur kas sunkiau nei įprastai, nes vengrai puikiai spaudė mūsiškius dar iki vidurio linijos.

Linas Klimavičius – 4

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Linas Klimavičius
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Linas Klimavičius

Labiausiai patyręs rinktinės žaidėjas gavo ne tik kapitono raištį, bet ir užduotį cementuoti penkių gynėjų liniją. Pirmojo įvarčio epizode būtent prieš 34-erių panevėžietį paskutinę akimirką išniro ir kamuolį į vartus pasiuntė Barnabas Varga. Tiesa, gynėjas nesitikėjo, jog prieš akimirką į kamuolį turėjęs pataikyti Karolis Uzėla sužais labai nesėkmingai.

Kai turi daug žaidybinės praktikos, Linas rinktinei gali būti labai naudingas, bet tik kaip pagalbinis žaidėjas. Lyderio savybių, užsivilkus geltonus nacionalinės komandos marškinėlius, neretai jam pritrūksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius