Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Karalius“ Madride šokiravę Padniestrės „šerifai“: „Tai svajonės išsipildymas“

Tiraspolio „Sheriff“ futbolininkai sukūrė kol kas didžiausią sensaciją šio sezono UEFA Čempionų lygoje. Turnyro debiutantai svečiuose 2:1 parklupdė 13 kartų pajėgiausiose žemyno varžybose triumfavusį Madrido „Real“ klubą. Po istorinės pergalės „Sheriff“ atstovai džiaugėsi ir tikino, kad jų pergalė – pelnyta.
„Sheriff“ futbolininkai
„Sheriff“ futbolininkai / „Scanpix“ nuotr.

Daugkartiniai Moldovos čempionai, kurie iš tiesų atstovauja tarptautinėje arenoje nepripažintą Padniestrės respubliką, Čempionų lygoje iškovojo jau antrą pergalę iš tiek pat galimų. Debiutinėse rungtynėse namuose jie 2:0 įveikė Donecko „Šachtar“.

„Esu laimingas po tokių rungtynių prieš Madridą, – po pergalės džiaugsmu netvėrė „Sheriff“ strategas Jurijus Vernydubas. – Esu pilnas emocijų ir dėkingas vaikinams už tai, ką jie padarė. Jie žaidė kaip komanda ir mes nusipelnėme laimėti.“

Tiraspolio ekipa į priekį „Santiago Bernabeu“ stadione išsiveržė jau 25-ą minutę, kai įvartį pelnė Jasurbekas Jachšibojevas.

„Real“ antrame kėlinyje užgulė varžovų vartus, o Karimas Benzema 65-ą minutę rezultatą baudiniu išlygino, bet pergalę savo komandai 89-ą minutę išplėšė Sebastienas Thillas.

„Žinojome, kad turėsime gintis, bet tą darėme puikiai ir ne mažiau nuostabiai kontratakavome bei sugebėjome pasiekti pergalingą įvartį, – sakė J.Vernydubas. – Esu laimingas ir didžiuojuosi šiais vaikinais. Esame teisingame kelyje ir toliau juo eisime. Apie kitą etapą dar negalvojame, kadangi nenuveikėme nieko išskirtinio, tiesiog einame žingsnis po žingsnio. Mūsų dar laukia ketverios labai svarbios rungtynės, o kai prieisime iki paskutinių, tuomet ir pakalbėsime apie kitą etapą.“

„Scanpix“ nuotr./Jurijus Vernydubas
„Scanpix“ nuotr./Jurijus Vernydubas

Nors formaliai atstovauja Moldovą, „Sheriff“ ekipa iš tiesų gina Padniestrės teritorijos – jau tris dešimtmečius tarp Ukrainos ir Moldovos egzistuojančios respublikos, kuri turi savo valiutą vėliavą, herbą ir himną, – garbę.

„Sheriff“ yra šios respublikos pasididžiavimas, tiesa, žaidžianti Moldovos čempionate ir šešerius pastaruosius metus neužleidžianti čempionų titulo.

„Sheriff“, kuriai priklauso ir to paties pavadinimo klubas, Padniestrėje yra visiškas monopolininkas. 1993-aisiais metais, netrukus po respublikos įsikūrimo, šį verslo holdingą sukūrė Viktoras Gušanas ir Ilja Kazmalis. Abu šie vyrai prieš tai kartu dirbo kriminalinėje vietos policijoje, tad ryšių visuose valdžios ir visuomenės sluoksniuose turėjo ypač daug.

Dabar ši verslo grupė kontroliuoja daugumą regiono gamybos įmonių, pavyzdžiui, KVINT spirito varyklą, TIROTEX tekstilės įmonę ar Tiraspolio kepyklą.

Jai taip pat priklauso beveik visi pagrindiniai paslaugų teikėjai, įskaitant prekybos centrus, pagrindinį telefono ryšio operatorių, degalines ir automobilių salonus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Tiraspolio „Sheriff“ – kaip oligarchų valdoma Padniestrės komanda praverė Čempionų lygos duris?

Nenuostabu, kad ir klube žaidžiančių Moldovos futbolininkų nepamatysite. Pavyzdžiui, vakar Madride visas „Sheriff“ vienuoliktukas buvo iš kitų valstybių, o komandos kapitono raištį ryšėjo kolumbietis Frankas Castaneda.

„Mums tai svajonės išsipildymas, – apie pergalę Madride sakė Tiraspolio klubo kapitonas. – Esame labai laimingi ir džiaugiamės šiuo laimėjimu. Labai tikime tuo, ką darome, o reikalai mums klostosi labai sėkmingai.“

Anot jo, „Sheriff“ į Madridą važiavo ne pasisvečiuoti viename garsiausių Europos stadionų, o laimėti.

„Atvykome čia pergalės. Nevažiavome, kad tik pasėdėtume – žinome, kokie geri mūsų žaidėjai. Laimei, Madridas savo šansais nepasinaudojo, o mes juos išnaudojome“, – sakė „Sheriff“ kapitonas.

Savo ruožtu iš Liuksemburgo kilęs lemiamo įvarčio autorius S.Thillas gyrė komandą už drąsą.

„Šiandien esame labai laimingi. Sužaidėme tikrai geras rungtynes. Buvome drąsūs, o dėl to mums šiek pasisekė, kai įmušiau lemiamą įvartį, – sakė futbolininkas. – Be abejonės, tai geriausias ir svarbiausias mano karjeros įvartis!“

„Scanpix“ nuotr./„Sheriff“ futbolininkai
„Scanpix“ nuotr./„Sheriff“ futbolininkai

Tuo tarpu „Real“ strategas Carlo Ancelotti išliejo daug tulžies dar rungtynių metu, o po jų liko susierzinęs.

„Esame ne sunerimę, o suerzinti. Žaidėme intensyviai ir atrodėme gerai, tačiau pralaimėjome dėl mažų detalių. Galėjome būti geresni paskutiniame aikštės trečdalyje, bet sunku paaiškinti mūsų nesėkmes prie varžovų vartų, – kalbėjo italas. – Tai pamoka, kurią turėsime išmokti, nes šio pralaimėjimo nenusipelnėme.“

Be „Sheriff“ (6 taškai), „Real“ (3) ir „Šachtar“ (1) klubų D grupėje dar žaidžia Milano „Inter“ (1).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius