-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karjerą oficialiai baigęs Wayne'as Rooney patvirtintas Anglijos klubo vyr. treneriu

Rezultatyviausias visų laikų Anglijos rinktinės futbolininkas Wayne'as Rooney oficialiai baigė karjerą ir buvo patvirtintas vyriausiuoju „Derby County“ klubo treneriu.
Wayne'as Rooney
Wayne'as Rooney / „Scanpix“ nuotr.

35-erių anglas nuo praėjusių metų sausio antrajame Anglijos divizione „Championship“ tiek žaidė, tiek treniravo, talkindamas vyriausiajam „Derby“ strategui Phillipui Cocu.

Visgi 2020 m. lapkričio 14-ąją Derbio klubo vadovai atleido olandą Ph.Cocu ir po kelių dienų paskyrė W.Rooney laikinuoju vyr. treneriu.

Komandos vairą perėmusiam anglui teko visą dėmesį sukoncentruoti treniravimui – W.Rooney nežaidė nuo lapkričio vidurio. Bet dabar jis karjerą baigė oficialiai, nes „Derby“ klubo vadovai įteikė jam 2,5 metų vyr. trenerio sutartį.

Devyneriose rungtynėse Derbio klubui jau vadovavęs naujai iškeptas strategas laimėjo tris mačus, o keturiuose jo komanda pasiekė lygiąsias.

Didžiąją dalį futbolininko karjeros, net 13 metų (2004-2017 m.) „Manchester United“ klube praleidęs W.Rooney sykį laimėjo UEFA Čempionų lygą, penkis kartus iškovojo „Premier“ lygos taurę ir net 15 metų vilkėjo Anglijos rinktinės marškinėlius.

Nacionalinėje komandoje puolėjas per 120 mačų įmušė 53 įvarčius ir yra daugiausiai tikslių smūgių rinktinėje atlikęs anglas.

Su raudonais „Man United“ marškinėliais W.Rooney įmušė net 183 įvarčius, o taip pat per karjerą vilkėjo Liverpulio „Everton“ (2002-2004 ir 2017-2018 m.) bei Vašingtono „D.C. United“ (2018-2020 m.) aprangas.

W.Rooney bandys pakelti „Derby County“ klubą iš „Championship“ pirmenybių iškritimo zonos. Su 19 taškų Derbio ekipa tarp 24 komandų rikiuojasi 22-oje vietoje, o jei joje ir baigtų sezoną, būtų priversta pasitraukti į trečiąjį Anglijos futbolo ešeloną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius