Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Katare mirė sporto žurnalistas iš JAV

Liūdnos žinios pasiekė JAV futbolo bendruomenę. Katare vykstančiame pasaulio futbolo čempionate netikėtai mirė vienas iškiliausių šios šalies sporto žurnalistų Grantas Wahlas.

Pranešama, kad 49-erių sulaukęs amerikietis prastai pasijautė per Argentinos ir Nyderlandų rungtynes ketvirtfinalyje.

Greta jo sėdėjusių JAV žurnalistų teigimu, G.Wahlas susmuko kėdėje žurnalistų ložėje, o šalia jo buvę žmonės iškvietė jam pagalbą. Ši atvyko labai operatyviai, bet išgelbėti amerikiečio žurnalisto jau nesugebėjo – po kelių akimirkų gydytojai pranešė, kad G.Wahlas mirė.

Apie pasaulio čempionatą Katare rašęs žurnalistas dar pirmadienį rašė, jog lankėsi klinikoje dėl sušlubavusios sveikatos.

„Mano kūnas pagaliau stabtelėjo. Trys savaitės su mažai miego, daug streso ir darbo gali atsiliepti“, – lyg nujausdamas kažką negero rašė amerikietis.

Tiesa, jis patikino, kad nesirgo COVID-19, nes reguliariai testavosi, o klinikoje išgirdo verdiktą, kad jam greičiausiai bronchitas.

Ilgametis žurnalistas, kuris buvo apdovanotas kaip vienas iš 82 žiniasklaidos atstovų, apsilankiusių aštuoniuose ar daugiau pasaulio čempionatuose, šio čempionato metu pagarsėjo, kai pasiskundė, jog nebuvo įleistas į JAV ir Velso rinktinių rungtynes dėvėdamas marškinėlius su vaivorykšte.

G.Wahlo teigimu, Kataro pareigūnai jį sulaikė beveik pusvalandžiui, o paleido tik tada, kai tą liepė padaryti apsaugos vadovas. Vėliau FIFA atsiprašė žurnalisto už tokį apsaugininkų elgesį.

„Sports Illustrated“ ir „Fox Sports“ per karjerą dirbęs žurnalistas daugiausiai rašė futbolo temomis, nors neretai išbandydavo save ir kitų sportų vandenyse.

Pavyzdžiui, prieš daugiau nei du dešimtmečius jis parašė vieną pirmųjų straipsnių apie tuo metu dar tik perspektyvų jaunuolį LeBroną Jamesą.

Būtent „Los Angeles Lakers“ žvaigždė išreiškė užuojautą dėl žurnalisto mirties Katare.

„Man labai patiko Grantas. Buvo nuostabu būnant paaugliu sulaukti dėmesio ir patekti ant žurnalo viršelio. Tai tragiška netektis. Labai skaudu netektį tokio puikaus žmogaus“, – po rungtynių Filadelfijoje sakė LeBronas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius