-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno futbolo klubas spyrė į savo vartus – paleido žiaurią homofobišką užuominą

Kauno „Inkaro“ klubo reputacija niekada nebuvo aukšta, bet ketvirtadienį futbolo komanda savo įvaizdžiui sudavė dar vieną smūgį.
Kauno „Inkaro“ futbolo klubas paleido homofobišką užuominą.
Kauno „Inkaro“ futbolo klubas paleido homofobišką užuominą. / Facebook nuotr.

„Inkaro“ futbolo klubas savo feisbuko puslapyje ketvirtadienį išplatino žinutę, neturinčią nieko bendra su futbolu.

„Pasiūlymas Kauno merui V.Matijošaičiui, – rašoma Kauno klubo paskyroje feisbuke. – FC Inkaras siūlo Kauno merui suteikti leidimą 09.04 LGTB eitynes organizuoti Vilijampolėje, Raudondvario plente. Plentas platus, galintis priimti daug šios eisenos žmogučių. Mes manome, kad tai galėtų būti pirmosios ir paskutinės eitynės Kaune.“

Prie įrašo socialinėje erdvėje pridėtoje nuotraukoje matosi ginkluota mergina ir užrašas „Kaunas“, o šalia – suknele vilkintis vyras ir užrašas „Vilnius“.

„Neįtikėtina“, – po Kauno komandos įrašo stebėjosi futbolo treneris Juozas Liesis.

„Inkaras“ yra istorinis Kauno futbolo klubas, susikūręs 1937 metais ir gyvavęs iki 2003 metų. Per tą laikotarpį komanda šešis kartus tapo stipriausia Lietuvoje, tarp jų ir du kartus (1995 ir 1996 m.) šaliai atkūrus Nepriklausomybę.

2003 metais „Inkaras“ pasitraukė iš varžybų, bet atgimė kaip salės futbolo komanda, tapusi viena stipriausių Lietuvos futsal pirmenybėse.

Klubą sekė ir skandalai – keistos žinutės socialinėje erdvėje ir dar keistesni futbolo aikštėse nutikę įvykiai – Lietuvos futbolo federacija yra baudusi Kauno komandos atstovus už chuliganiškus veiksmus.

Evaldo Šemioto nuotr./Teisėjas ramina „Inkaro“ štabo emocijas
Evaldo Šemioto nuotr./Teisėjas ramina „Inkaro“ štabo emocijas

2016 metais vienas „Inkaro“ sirgalių sultimis apipylė rungtynių teisėją per salės futbolo rungtynes su Kauno „Vyčiu“.

Vienas klubo vadovų Daivydas Kalpokas buvo metams diskvalifikuotas Lietuvos futbolo federacijos dėl incidento per paplūdimio futbolo turnyrą Palangoje.

D.Kalpokas keiksmais buvo užsipuolęs federacijos atstovą ir per minėtas salės futbolo rungtynes, per kurias į atlapus rungtynių delegatui kibo ir tuometinis „Inkaro“ direktorius Jaroslavas Bojarskis.

Evaldo Šemioto nuotr./"Inkaro" konsultantas Daivydas Kalpokas
Evaldo Šemioto nuotr./"Inkaro" konsultantas Daivydas Kalpokas

„Su „Inkaru“ problemos – reguliarios. Tik laikas ir situacijos, kada jos kyla, būna skirtingos“, – tada 15min teigė kaip federacijos atstovas rungtynėse buvęs Naglis Miknevičius.

„Man toks įvykis – pirmasis. Tačiau teisėjai „Inkaro“ fanų bei vadovų elgesiu skundėsi ir anksčiau. Jiems grasinta ne kartą“, – sakė LFF delegatas Maksimas Bechterevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius