-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kauno „Stumbras“ nusileido kazachams

Kauno „Stumbro“ futbolo klubas šeštadienį Turkijoje sužaidė antras kontrolines rungtynes. Šį kartą kauniečių varžovais buvo vienas garsiausių Kazachstano klubų Karagandos „Šachtior“. Nors įmušė pirmieji, rungtynes rezultatu 3:1 laimėjo (2:1) šachtininkai.
Kauno „Stumbras“
Kauno „Stumbras“ / Klubo nuotr.

Skirtingai nei akistatoje su Maskvos „Dinamo“ (0:0), šį kartą startinėje „Stumbro“ sudėtyje įvyko trys pasikeitimai. Mikrotraumą patyrusius Jardelį Nazare ir Agostinho Ca pakeitė Kgaogelo Sekgota ir Antonio Belo Andrede, tuo tarpu vietoje Alexandre Kore aikštėje nuo pirmųjų minučių pasirodė Levanas Matčarašvilis.

„Stumbras“ atliko ir keletą pozicinių korekcijų. K.Sekgota užėmė sau neįprastą kairiojo gynėjo poziciją, o A.Andrade žaidė atraminiu saugu.

Rungtynės prasidėjo be žvalgybos ir jau antrąją susitikimo minutę iš toli vartų link smūgiavo Vilius Armanavičius. Daug kovos vyko aikštės viduryje, kur nei vieni, nei kiti nenorėjo nusileisti. Nors kiek ilgiau kamuolį valdė Kazachstano ekipa, kėliniui įpusėjus „Stumbras“ įmušė puikų įvartį – patogioje pozicijoje kamuolį gavęs Lucas Villela nepagailėjo perdavimo Nasro Boucharebui, savo ruožtu prancūzas atsidūręs vienas prieš vartininką tiksliai smūgiavo į tolimąjį vartų kampą – 1:0.

Varžovai į tai atsakė keliais aštresniais išpuoliais, tačiau „Stumbras“ niekuo nenusileido. Gerą šansą turėjo L.Matčarašvilis, bet po puikaus skerso K.Sekgotos perdavimo kamuolys nusipjovė nuo kojos.

Antroje pirmojo kėlinio pusėje standartinės situacijos metu traumą patyrė Andre Almeida. Kol jam buvo suteikiama medicininė pagalba, „Stumbras“ žaidė dešimtyje. Varžovai tuo iš karto pasinaudojo – kauniečiai itin apmaudžiai neišmušė kamuolio savo baudos aikštelėje ir „Šachtior“ iš dangaus nukritusią progą išnaudojo žaibiškai – 1:1.

Nespėję atsigauti po šalto dušo kauniečiai po kelių minučių kapituliavo dar kartą ir „Šachtior“ išsiveržė į priekį 2:1. Netrukus po to buvo pakeistas A.Almeida, kurio vietą užėmė Joao Victoras.

Pirmajame kėlinyje itin įspūdingai rungtyniavo K.Sekgota, kuris varžovus maudė kaip norėjo ir savo tiesioginius oponentus kairiajame krašte varė į visišką neviltį.

Po pertraukos „Stumbras“ atliko nemažai keitimų, o antrojo kėlinio metu aikštėje pasirodė visi rungtynėms registruoti futbolininkai. Pusvalandį žaidimo laiko gavo ir daugiau nei metus dėl traumų nerungtyniavęs vidurio gynėjas Martynas Zaleckis.

Vienintelį įvartį antrajame kėlinyje įmušė „Šachtior“, kai po gražios kombinacijos pasižymėjo pačioje kėlinio pradžioje – 1:3.

„Stumbro“ gretose po pertraukos smūgiu iš beveik aikštės vidurio labai arti tikslo buvo J.Cliffordas. Vartininkas išėjęs iš vartų nesėkmingai išmušė kamuolį, tačiau po preciziškai tikslaus tolimo legionieriaus iš PAR smūgio vis tik pasiekė kamuolį ir šį atmušė. „Stumbras“ pratęsė ataką, kurios metu iš labai geros pozicijos smūgiavo M.Sheriffas, deja, pataikė tiesiai į vartininką.

Rungtynių metu netrūko kovos ir emocijų, o „Stumbras“ varžovams metė rimtą iššūkį. Šį kartą galutinį rezultatą lėmė itin apmaudžios klaidos gynyboje, kurias bus galima ištaisyti jau rytoj, kai „Stumbras“ susitiks su Serbijos futbolo grandu Belgrado „Crvena zvezda“.

„Stumbro“ startinė sudėtis: R.Josviaki, A.Almeida, R.Sadauskas, K.Sekgota, M.Junioras, A.Andrade, F.Lopesas, V.Armanavičius, L.Villela, L.Matčarašvilis, N.Boucharebas.

Po keitimų aikštėje pasirodė: G.Kvedaras, J.Victoras, J.Cliffordas, O.Sissoko, D.Galkevičius, M.Sheriffas, M.Zaleckis ir du peržiūroje dalyvaujantys žaidėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius