Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kauno Žalgirį“ sutramdžiusi „Sūduva“ šoktelėjo į pirmą A lygos vietą

Pagreitį įgaunanti Marijampolės „Sūduva“ šoktelėjo į pirmą Lietuvos futbolo A lygos vietą. Victoro Basadre auklėtiniai namuose 2:1 įveikė iki šiol lyderiu buvusį „Kauno Žalgirį“ ir iškovojo jau ketvirtą pergalę iš eilės.
Kule Mbombo
Kule Mbombo / Vytauto Kuralavičiaus nuotr.

Pirmasis įvartis krito 26-ąją minutę, kai „Sūduvai“ surengus ataką dešiniuoju kraštu kamuolį aštriai perdavė Serge'as Nyuiadzi, o jį nesėkmingai į savo vartų tinklą nukreipė „Kauno Žalgirio“ gynėjas Rimvydas Sadauskas.

Antrąjį įvartį marijampoliečiai pelnė antrojo kėlinio pradžioje. 53-ąją minutę S.Nyuiadzi dar sykį pjaustė kauniečių gynybą ir po individualaus reido atliko perdavimą Kulei Mbombo, kuris nukreipė kamuolį jau į tuščius vartus ir pelnė ketvirtą savo įvartį šį sezoną.

„Sūduvos“ legionierius iš Kongo Demokratinės Respublikos pagal įvarčius pasivijo iki tol be konkurencijos A lygoje pirmavusį „Kauno Žalgirio“ veteraną Liną Pilibaitį, taip pat įmušusį keturis įvarčius.

Skirtumą svečiai iš Kauno sušvelnino sužaidus valandą rungtynėse, kai iš dešiniojo krašto perdavimą atlikusio Deivido Šešplaukio dovanėle pasinaudojo į tinklą žaidimo įrankį nukreipęs Karolis Šilkaitis.

Per paskutinį rungtynių pusvalandį svečiai spaudė „Sūduvą“ prie jos pačios vartų, bet daugybę kartų paskutinėje atakos stadijoje Roko Garasto auklėtiniams pritrūko tikslumo ir išsivežti bent taško iš Suvalkijos žalgiriečiams nepavyko.

Tik pirmajame sezono mače prieš „Panevėžį“ suklupę sūduviečiai po penkerių rungtynių turi 12 taškų ir dviem lenkia 10 taškų per tiek pat rungtynių surinkusį „Kauno Žalgirį“. Pastarasis sezoną pradėjo trimis pergalėmis, bet praėjusį savaitgalį nepajėgė įveikti Telšių „Džiugo“ (1:1), o dabar patyrė ir pirmąjį sezono pralaimėjimą.

Šiuos du klubus gali aplenkti kitos dvi ekipos, turinčios mažiau taškų, bet sužaidusios ir mažiau rungtynių – „Panevėžys“ (9 taškai per trejas rungtynes) ir Vilniaus „Žalgiris“ (7 taškai per trejas rungtynes).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius