Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žalgiriečiai pasitinka Čempionų lygą: Kaune – ir geriausią pasaulio žaidėją turinti „Barcelona“

Visą mėnesį pajėgiausių planetos salės futbolo rinktinių kovų lepintų lietuvių laukia dar vienas desertas. Šią savaitę Kauno „Žalgirio“ arenoje stipriausias šalies futsalo klubas „Kauno Žalgiris“ pradeda UEFA Čempionų lygos kovas ir yra pasirengęs žengti dar vieną kokybinį žingsnį. Tarp varžovų – ir galingoji „Barcelona“ su geriausiu planetos futsalo žaidėju Ferrao.

Varžybas kauniečiai pasitinka užimdami istoriškai aukščiausią – devintąją – UEFA reitingo vietą.

Kaune vyksiančiame keturių komandų turnyre šeimininkai kovos su aštuonioliktoje pozicijoje reitinguojamais Baltarusijos čempionais Oršos „Viten“ bei Ispanijos futsalo futbolo grandais – Valensijos „Levante“ (4 vieta) ir „Barcelona“ (1 vieta).

Norėdami žengti tolyn ir trečią kartą klubo istorijoje patekti į Elitinį etapą tarp 16 stipriausių žemyno ekipų, „Kauno Žalgirio“ futbolininkai grupėje turės aplenkti bent vieną komandą.

Evaldo Šemioto/„Kauno Žalgirio“ nuotr. /„Kauno Žalgirio“ futbolininkai
Evaldo Šemioto/„Kauno Žalgirio“ nuotr. /„Kauno Žalgirio“ futbolininkai

Kauno klubas laimėjo penkias pastarąsias šalies futbolo pirmenybes ir ryškiausias Europos futbolo žvaigždes į Lietuvą pritraukia ne pirmą kartą.

2018–2019 m. sezoną kauniečiai Alytuje priėmė Čempionų lygos kovas ir tuomet Dzūkijos sostinėje su Torechono „Inter FS“ viešėjo penkis sykius geriausias planetos futbolininkas Ricardinho.

Šiemet su „Barcelona“ į laikinąją sostinę atvyksta geriausio pasaulio futbolininko regalijas iš portugalo perėmęs brazilas Ferrao. Jis geriausiu planetoje rinktas pastaruosius du sezonus.

Lietuvos klubai UEFA futsal Čempionų lygoje
Sezonas Klubas Pasiektas etapas
2020-21 Kauno „Vytis“ Šešioliktfinalis, kuriame nusileido Jugorsko „Gazprom-Ugra“ (Rusija)
2019-20 Kauno „Vytis“ Pagrindinis etapas (grupėje 4 vieta)
2018-19 Kauno „Vytis“ Elitinis etapas (grupėje 4 vieta)
2017-18 Kauno „Vytis“ Preliminarus etapas (grupėje 3 vieta)
2016-17 Panevėžio „Baltija“ Preliminarus etapas (grupėje 2 vieta)
2015-16 Kauno „Inkaras“ Preliminarus etapas (grupėje 4 vieta)

Ankstesniais metais Europos grandus Kauno klubas kviesdavo į mažesnius šalies miestus, tokius kaip Alytus ar Jonava. Šiemet „Vyčiui“ tapus Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo sistemos dalimi ir pakeitus pavadinimą, atsivėrė ir naujos galimybės.

Visos šešerios grupės etapo rungtynės bus žaidžiamos „Žalgirio“ arenoje, o tai šeimininkams – ir iššūkis, ir galimybė.

„Ne paslaptis, kad mūsų gera infrastruktūra net ir mažesniuose miestuose lemia tikrai daug. Organizaciniai gebėjimai taip pat nėra paskutinėje vietoje – kiek esame organizavę tokius renginius, iš UEFA atstovų visada gavome aukščiausius įvertinimus. Šiemet turnyras vyks „Žalgirio“ arenoje ir tai mums bus dar vienas įdomus išbandymas, bet neabejoju, kad sirgaliai išvys dar vieną aukščiausio lygio futsalo šventę“, – žadėjo „Kauno Žalgirio“ vadovas Darius Gurskis.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Darius Gurskis
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Darius Gurskis

Jis neslepia, kad Ispanijos futbolo sunkiasvoriai yra grupės favoritai. Dėl trečiojo kelialapio į kitą etapą žalgiriečiai turėtų kautis su Baltarusijos klubu.

„Barcelona“ praėjusiais metais pasiekė Čempionų lygos finalą ir tik finale 3:4 pralaimėjo Lisabonos „Sporting“ komandai.

Katalonai po metų pertraukos laimėjo Ispanijos pirmenybes, o sidabrą kiek netikėtai pirmą kartą klubo istorijoje iškovojo „Levante“.

„Scanpix“ nuotr./Ferrao ir „Barcelona“ triumfas Ispanijos čempionate
„Scanpix“ nuotr./Ferrao ir „Barcelona“ triumfas Ispanijos čempionate

Su Valensijos komanda žalgiriečiai antradienį pradės grupės kovas, o bene svarbiausia akistata trečiadienį vyks su Oršos „Viten“.

„Vienareikšmiškai mūsų tikslas yra žengti į kitą etapą ir vėl būti tarp šešiolikos stipriausių žemyno ekipų. Kažką išpešti mėginsime ir žaisdami su ispanų klubais, o kertinis mačas veikiausiai bus su baltarusiais. Kaimynai tikrai moka žaisti futbolą, turi legionierių iš Rusijos ir Ukrainos. Tai stipri, disciplinuota, fiziškai tvirta ir standartus gerai išnaudojanti komanda“, – apie pagrindinius konkurentus dėl vietos Elitiniame etape kalbėjo D.Gurskis.

Prieš šių metų Čempionų lygos burtų traukimo ceremoniją kauniečiai UEFA klubų reitinge rikiavosi devintoje pozicijoje, į priekį praleidę tik Portugalijos, Ispanijos, Kazachstano, Rusijos ir Slovėnijos stipriausias komandas.

„Mums ši pozicija labai daug reiškia – tai ir atsakomybė, ir garbė, bet aš į šį reitingą žiūriu kiek plačiau. Tai ne tik klubo, bet ir Lietuvos futbolo laimėjimas. Įdirbis padarytas tikrai didelis, per pastaruosius trejus metus Čempionų lygoje mes įveikėme aštuonis kitų šalių čempionus, dėl to ir ta pozicija tokia aukšta. Nežinau, ar kilti aukščiau net įmanoma“, – atvirai kalbėjo D.Gurskis.

„Kauno Žalgirio“ klubo nuotr./„Kauno Žalgirio“ futbolininkai
„Kauno Žalgirio“ klubo nuotr./„Kauno Žalgirio“ futbolininkai

Visgi jis neslėpė, kad tradicinę raudoną aprangą į žalius žalgirietiškus marškinėlius šiemet pakeitusį klubą naujasis vardas įpareigoja svajoti apie dar didesnes aukštumas.

„Kai jungiesi į tokią didelę sporto organizaciją, didelių ir greitų pokyčių tikėtis sunku. Mes turime priprasti prie „Žalgirio“ piramidės, rasti savo vietą joje ir po truputį profesionalėti bei augti. Sportiniais rezultatais mes sėkmingai augome keletą pastarųjų sezonų, tikiuosi, kad artimiausiu metu ūgtelsime ir organizacine prasme“, – vylėsi klubo vadovas.

Naują kokybinį šuolį kauniečiai tikisi atlikę ir tarpsezonio metu ukrainietį Kirilą Krasijų vyriausiojo trenerio poste pakeitę žinomu brazilu Dentinho.

„Kauno Žalgirio“ nuotr./Dentinho
„Kauno Žalgirio“ nuotr./Dentinho

38-erių futsalo meistras praeityje pats su Almatos „Kairat“ ir Lisabonos „Benfica“ yra žaidęs UEFA futsalo Čempionų lygoje, o baigęs karjerą nusprendė tapti treneriu bei iškart gavo darbą Čekijos „Erapack“ klube, su kuriuo du kartus laimėjo Čekijos čempionatą. Vėliau brazilas treniravo „Žetysu“ klubą Kazachstane, su kuriuo prasibrovė į Kazachstano futsalo taurės finalą.

Dentinho krikštas Lietuvoje kol kas buvo pergalingas. Neseniai prasidėjusiame šalies futsalo čempionate kauniečiai 4:0 nugalėjo „Panevėžį“, o praėjusį ketvirtadienį – ir praėjusio sezono finalininkus Jonavos „Vikingus“ (3:2).

„Mums čempionato tvarkaraštis sukrito palankiai, nes pirmuose turuose teko kautis su labai pajėgiais priešininkais. Šiuose mačuose tikslo žūtbūt laimėti nekėlėme, nes kur kas svarbiau buvo sustyguoti savo žaidimą prieš Čempionų lygą. Traumų taip pat pavyko išvengti, tad generalinė repeticija pavyko. Na, o į šalies čempionatą mes dar spėsime sugrįžti“, – geros nuotaikos prieš svarbiausią sezono startą neprarado D.Gurkis.

Kaip jau tapo įprasta, prieš Čempionų lygos batalijas Kauno komanda gana stipriai pasikeitė, bet tradiciškai išlaikė visus geriausius lietuvius, kurie sudarė ir pasaulio čempionate žaidusios Lietuvos rinktinės pagrindą – Justinas Zagurskas, Lukas Sendžikas, Albertas Voskunovičius, Deividas Reimaris, Tomas Bučka, Andrius Kaulinis, Ernestas Macenis.

Visgi svarbiausi vaidmenys ir vėl priklausys braziliškam legionui – Abneriui Targino, Vitinho, Arthurui, Murillo Matheusui ir Bolo, savo vietą komandoje rado ir nuo praėjusio sezono likęs ukrainietis Maksimas Avetisianas.

Visų rungtynių tvarkaraštis:

Spalio 26 d.
16.30 val. „Barcelona“ – „Viten“
19.00 val. „Kauno Žalgiris“ – „Levante“

Spalio 27 d.
16.30 val. „Barcelona“ – „Levante“
19.00 val. „Kauno Žalgiris“ – „Viten“

Spalio 29 d.
16.30 val. „Levante“ – „Viten“
19.00 val. „Kauno Žalgiris“ – „Barcelona“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius