Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kauno Žalgirio“ legionierius S.Thicot – apie bičiulius Prancūzijos rinktinėje ir jų šansus „Euro 2020“

A lygos legionierius Stevenas Thicot atstovaujantis Kauno „Žalgirio“ klubui su nekantrumu laukia „Euro 2020“ antradienio rungtynių tarp Prancūzijos ir Vokietijos rinktinių. Jo šalies komanda – Prancūzija, o joje ir seni pažįstami – Karimas Benzema ir Moussa Sissoko.
Stevenas Thicot
Stevenas Thicot / nuotr. L.Žemgulio

„Laukiu pirmojo savo šalies pasirodymo. Yra malonu stebėti visas kitas žaidžiančias komandas, bet prasidėjus rungtynėms, kuriose dalyvauja tavo šalis, jausmai apima kitokie – jie būna ypatingi“, – 15min pasakojo 34-erių metų prancūzų futbolininkas.

S.Thicot pripažino, kad pirmosios čempionato rungtynės yra vienos svarbiausių. Pralaimėjimo atveju, rinktinė gali pastatyti save į nepavydėtiną situaciją: „Manau, kad jau po pirmųjų rungtynių gali paaiškėti, kas po grupių etapo atsidurs F lentelės viršuje.“

VIDEO: „Eurofutbolas 2021“: birželio 15 d. svarbiausi įvykiai

Prancūzas neslepia, kad jis kaip ir visa šalis kelia rinktinei pačius aukščiausius tikslus.

„Prancūzijoje yra tikimąsi patekti tarp keturių geriausių Europoje. Man, kaip žaidėjui, noras yra, kad jie laimėtų pirmą vietą. Niekas nėra patenkintas likęs antras Europos čempionate. Dalyvauji čempionate, kad jį laimėtum“, – teigė A lygos lyderio gynybos ramstis.

Sauliaus Čirbos nuotr./Stevenas Thicot
Sauliaus Čirbos nuotr./Stevenas Thicot

S.Thicot prisiminė prieš penkerius metus vykusį Europos čempionato finalą, kuriame jo tautiečiai nusileido Portugalijos rinktinei. Jo teigimu, Prancūzijos futbolo bendruomenė sunkiai išgyveno tą vakarą.

Tiesa, gedėti dėl aukso ilgai nereikėjo, nes po dviejų metų Prancūzijos rinktinė laimėjo pasaulio čempionatą Rusijoje. Tuo metu S.Thicot su šeima keliavo, todėl pergalingas rungtynes stebėjo Malaizijoje.

„Buvome kitame pasaulio krašte, todėl buvo labai vėlu. Žiūrėjau rungtynes su savo mažuoju broliu. Po pergalės negalėjau garsiai išreikšti emocijų – rėkti, nes žmona ir dukra tuo metu miegojo, bet buvome be galo laimingi“, – pasakojo futbolininkas.

Jo teigimu, panašų žygdarbį „Les Bleus“ gali pakartoti ir šiemet, juolab, kad Europos čempionų titulą paskutinį kartą virš savo galvų kėlė prieš 21 metus.

„Tikiu, kad Prancūzijai vėl pavyks laimėti auksą, nes užauginome neįtikėtiną žaidėjų kartą. Jei žiūri į komandos pavardes, kiekvienas žaidėjas yra labai stiprus. Tai tikriausiai viena iš meistriškiausių komandų pasaulyje. Turime techniką, jėgą, mąstymą ir greitį“, – įsitikinęs prancūzas.

„Kauno Žalgirio“ atstovas išskyrė Madrido „Real“ puolėją Karimą Benzemą ir Londono „Chelsea“ vidurio saugą N‘golo Kante kaip du žaidėjus, į kuriuos Lietuvos futbolo žiūrovai turėtų atkreipti išskirtinį dėmesį.

„Su Karimu bendravau prieš nacionalinės rinktinės žaidėjų sąrašo paskelbimą. Kai laimės Europos čempionatą, susiskambinsim ir vėl“, – šypsojosi Kauno ekipos prancūzas.

„Scanpix“ nuotr./Karimas Benzema
„Scanpix“ nuotr./Karimas Benzema

Be šių dviejų Prancūzijos rinktinės žaidėjų S.Thicot taip pat palaiko ryšius su Londono „Tottenham Hotspur“ vidurio saugu Moussa Sissoko. Jis Prancūzijoje yra ne tik Steveno kaimynas, bet ir atostogų draugas.

„Didžiausias Prancūzijos komandos ginklas yra patirtis. Dauguma rinktinės žaidėjų žaidžia aukščiausio lygio klubuose. Jie susiduria su aukštais iššūkiais ir įtampa visus metus“, – Prancūzijos rinktinės pranašumą išskyrė S.Thicot.

nuotr. Lino Žemgulio/Stevenas Thicot
nuotr. Lino Žemgulio/Stevenas Thicot

Patirties gausa gali pasigirti ir Prancūzijos rinktinės treneris Didier Deschamps‘as, kuris komandą treniruoja nuo 2012 metų. S.Thicot teigimu, strategas savo poste veikiausiai liks ir po šių žemyno pirmenybių ir dirbs bent jau iki 2022-ųjų pasaulio čempionato.

„Šiame Europos čempionate iš dalies spręsis ir trenerio ateities klausimas. Zinedine'as Zidane‘as galėtų irgi būti variantas, bet viskas priklauso nuo paties Deschamps‘o. Jis gali palikti komandą net jei Prancūzija ir taps čempione. Kartais treneriai nori pasitraukti būdami viršūnėje“, – svarstė S.Thicot.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius