-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aistrų kupinas mūšis: alžyriečio dublis išvedė „Man City“ į Čempionų lygos finalą

„Manchester City“ – pirmoji UEFA Čempionų lygos finalo dalyvė. Pepo Guardiolos kariauna užbaigė prieš savaitę pradėtą darbą – atsakomosiose pusfinalio rungtynėse 2:0 nukovė „Paris Saint-Germain“ ekipą ir yra per vieną pergalę nuo stipriausios Europos komandos sosto.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes Paryžiuje prieš savaitę „Man City“ laimėjo 2:1, tad dviejų rungtynių bendras rezultatas – 4:1 Anglijos klubo naudai.

PSG ekipos treneriui Mauricio Pochettino teko verstis be savo puolimo lyderio Kyliano Mbappe. 37 įvarčius šį sezoną pelnęs 22-jų prancūzas yra susižeidęs blauzdą, tad buvo priverstas stebėti savo komandos pasirodymą nuo suolo.

Ir jam turėjo patikti vaizdas pačioje mačo pradžioje, kai PSG atakavo pavojingai ant sniegu padengtos „Etihad“ stadiono vejos.

Vis dėlto „Man City“ futbolininkai parodė, kad, gavę progą pulti greitai, jie gali būti nesustabdomi. Greitoje atakoje 11-ąją minutę Kevino De Bruyne smūgį blokavo varžovas, bet pirmas prie kamuolio suskubęs Riyadas Mahrezas smeigė kamuolį į tinklą iš aštraus kampo, taip išvesdamas „miestiečius“ į priekį.

PSG turėjo keletą gerų galimybių lyginti rezultatą dar iki pertraukos, bet Marquinhoso smūgiuotas kamuolys sudrebino skersinį, o Angelio Di Maria šūvis po varžovo šiurkščios klaidos buvo netikslus.

Įtampa augo sulig kiekviena minute, o abiejų komandų žaidėjai ne kartą kibo vieni kitiems į atlapus.

Dar vieną skaudų smūgį PSG sugėrė 63-ąją minutę, kai rezultatas tapo 2:0 Mančesterio komandos naudai. Nuostabi buvo „miestiečių“ ataka, kurios smaigalyje atsidūrė Philas Fodenas ir R.Mahrezas. 20-metis anglas atliko itin tikslų žemą perdavimą baudos aikštelėje, o alžyrietis smeigė antrą vinį į svečių vartus.

Lyg problemų būtų maža, Paryžiaus komanda liko žaisti 10 prieš 11 nuo 69-sios minutės. Angelis Di Maria begalviškai spyrė į koją „Man City“ saugui Fernandinho ir išvydo raudoną kortelę priešais save.

Savo varžovus finale, kuris vyks Stambule gegužės 29-ąją, „Man City“ sužinos trečiadienio vakarą. Kitame pusfinalyje kaunasi Londono „Chelsea“ ir Madrido „Real“, ten prieš rungtynes Anglijoje rezultatas lygus 1:1.

„Man City“ klubui tai bus pirmas Čempionų lygos finalas istorijoje.

Rungtynių eiga. „Man City“ – PSG 2:0 (4:1)

Antras kėlinys.

90 min. Rungtynės baigėsi, Mančesterio komanda – finale.

77 min. Ph.Fodenas medžioja savo įvartį, tačiau šįkart smeigė į virpstą.

69 min. Na koks begalviškas A.Di Maria veiksmas! Saugas tiesiog spyrė į koją užribyje buvusiam Fernandinho ir gavo raudoną kortelę!

63 min. ĮVARTIS! Dar viena nuostabi „miestiečių“ kontrataka ir dar vienas R.Mahrezo įvartis! Ph.Fodenas atliko juvelyrinį perdavimą skersai baudos aikštelėje, o laiku ir vietoje atsidūręs alžyrietis smeigė negailestingai – 2:0.

61 min. R.Diasas nuostabiai sugėrė krūtine pavojingą varžovo smūgį.

55 min. Pamatėme jau keletą pavojingų atakų. „Man City“ jaunuolis Ph.Fodenas smūgiavo pavojingai, bet gerai sužaidė vartininkas. Netrukus progą turėjo Neymaras, bet jo reidą sustabdė varžovai.

46 min. Prasidėjo antrasis kėlinys. 45 minutės vilties Paryžiaus klubui!

Pirmas kėlinys.

45 min. Baigėsi pirmas kėlinys.

38 min. Aistros kaista. Jau bene trečias futbolininkų susistumdymas šiose rungtynėse. Dabar Neymaras kibo į atlapus prieš jį taisykles pažeidusiam B.Silvai.

19 min. Dar viena nuostabi proga PSG ekipai. A.Di Maria perėmė kamuolį priešais vartus, tačiau į stačiakampį jam pataikyti nepavyko.

17 min. Puiki proga lyginti rezultatą paryžiečiams, tačiau Marquinhosas galva smūgiavo į skersinį.

11 min. Įvartis! PSG puolė užtikrintai, tačiau greitoje atakoje „Man City“ veržiasi į priekį ir tvirtina savo pozicijas kovoje dėl vietos finale. K.De Bruyne smūgis buvo blokuotas, tačiau pirmas prie kamuolio suskubo R.Mahrezas ir smeigė tiksliai iš aštraus kampo – 1:0.

7 min. 11 metrų baudinys skiriamas į „Man City“ vartus už O.Zinchenko žaidimą ranka. Tiesa, VAR parodė, kad ukrainietis sužaidė ne ranka, o petimi, tad baudinį atšaukė.

1 min. Rungtynės prasidėjo!

Startinės komandų sudėtys:

„Man City“ (4-3-3): Edersonas; Kyle'as Walkeris, John Stonesas, Rubenas Diasas, Oleksandras Zinchenko; Bernardo Silva, Fernandinho, Ilkay'us Gundoganas; Riyadas Mahrezas, Kevinas De Bruyne, Philas Fodenas.

PSG (4-2-3-1): Keyloras Navasas; Abdou Diallo, Presnelis Kimpembe, Marquinhosas, Alessandro Florenzi; Leandro Paredesas, Anderis Herrera, Angelis Di Maria, Marco Verratti, Neymaras; Mauro Icardi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius