2021 01 11 /10:34

Marijampolės herojus – priešų stovykloje: Vladimiras Čeburinas treniruos „Žalgirį“

Vladimiras Čeburinas grįžta į Lietuvą, tačiau ne į Suvalkiją, kur praleido titulais nusėtus metus. 15min žiniomis, specialistas iš Kazachstano dirbs Vilniaus „Žalgiryje“.
Vladimiras Čeburinas
Vladimiras Čeburinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sostinės klubas jau oficialiai pranešė šią žinią – su strategu sudaryta sutartis vienam sezonui, su galimybe ją pratęsti.

Pasak klubo vadovės Vilmos Venslovaitienės, vienas pagrindinių kriterijų naujo stratego paieškoje buvo sukaupta patirtis. Per tris savaites trukusią atranką vyko intensyvesnės derybos su keliais skirtingų šalių specialistais, o iš jų pasirinktas V.Čeburinas.

„Šio trenerio rezultatai Lietuvoje kalba patys už save, ne tik A lygoje, bet ir UEFA turnyruose. Taip pat jo privalumas tas, kad jis puikiai pažįsta ir „Žalgirį“, ir visą A lygos čempionatą, Lietuvos žaidėjus, todėl nuo pirmų dienų galėsime pradėti produktyvų darbą siekiant aukščiausių tikslų šiame sezone. Paskyrus naują trenerį artimiausiu metu galėsime suaktyvinti komandos komplektaciją, suderinti pasiruošimo sezonui planą“, – teigė V.Venslovaitienė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilma Venslovaitienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilma Venslovaitienė

Pats V.Čeburinas džiaugėsi galimybe po metų pertraukos sugrįžti į Lietuvą ir trenerio karjerą pratęsti Lietuvos čempionų gretose.

„Pastaraisiais metais mano planus pakoregavo pandemija, bet tuo pačiu turėjau galimybę daugiau laiko praleisti su šeima, kas man labai svarbu, o neseniai gavau „Žalgirio“ pasiūlymą. Pakalbėjome su klubo vadovybe ir sutarėme padirbėti kartu. Labai džiaugiuosi, kad pavyko pasiekti susitarimą su „Žalgiriu“. Tai klubas su giliomis tradicijomis ir aukštais tikslais, jame yra geras kolektyvas. Tikiuosi prie to kas komandoje pridėti kažką naujo ir išsaugoti tą nugalėtojų dvasią“, – sakė treneris.

V.Čeburino pavardė daugeliui futbolo žiūrovų siejosi su specifinio stiliaus futbolu, tačiau treneris patikino, kad darbą „Žalgiryje“ pradės nuo naujo lapo. „Taip, sutinku, kad tam tikras žaidimo stilius buvo „Kruojos“, tam tikras „Sūduvos“ komandoje. Tačiau čia laukia nauja istorija. Nemanau, kad reikės atlikti daug pakeitimų – labiau patobulinti, pridėti šį tą naujo, tiek gynyboje, tiek puolime. Bet kokiu atveju, svarbiausia ne stilius, o tinkamai paruošti komandą ir su ja pasiekti rezultatą“, – pabrėžė strategas.

nuotr. Sauliaus Čirbos/Vladimiras Čeburinas
nuotr. Sauliaus Čirbos/Vladimiras Čeburinas

55-rių treneris su Marijampolės „Sūduva“ tris kartus laimėjo Lietuvos čempionatą, tris kartus pasiekė ir Europos lygos atrankos atkrintamąjį etapą.

„Žalgiris“ susigrąžino Lietuvos čempionų titulą praėjusiame sezone.

Aliaksejus Baga buvo auksinio „Žalgirio“ sezono vedlys, tačiau baltarusis paliko Lietuvą po vieno sezono, kai abipusiu sutarimu nutraukė sutartį su Vilniaus klubu.

V.Čeburinas į Lietuvą atvyko 2014 metais ir tapo vicečempionu su kuklia Pakruojo „Kruojos“ komanda. 2016 metais treneris persikėlė į Marijampolės „Sūduvą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius