Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žingsnis svajonės link: „Sūduva“ iš Rygos grįžta su pergale

Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai Rygos „Skonto“ stadione jautėsi kaip namuose. Daugybės sirgalių iš Lietuvos palaikomi Lietuvos čempionai trečiajame Europos lygos atrankos etape seriją su Jūrmalos „Spartaks“ pradėjo pergale 1:0.
Jūrmalos „Spartaks“ – Marijampolės „Sūduva“
Jūrmalos „Spartaks“ – Marijampolės „Sūduva“ / nuotr. Sauliaus Čirbos

Atsakomosios rungtynės vyks kitą ketvirtadienį Marijampolėje.

Pirmas rungtynių Latvijoje kėlinys buvo nervingas, kupinas broko ir baigėsi be įvarčių, nors gerą progą 15-ąją minutę turėjo Aleksejus Višnakovas, kuris, marijampoliečių laimei, pataikė ne į vartų plotą, o į komandos draugą.

Iškart po pertraukos atrodė, kad iniciatyvą turėjo „Spartaks“. Latviai surengė keletą pavojingų išpuolių prie Ivano Kardumo vartų, tačiau galiausiai sėkmė nusišypsojo svečiams.

52-ąją minutę Rigino Cicilios perdavimo sulaukęs Guilherme Finkleris pasitaisė kamuolį ir nukreipė jį į vartus.

Pergalingą rezultatą marijampoliečiai likusį laiką saugojo sėkmingai. Nors „Spartaks“ bandė į Suvalkijos sostinę išvažiuoti bent su lygiosiomis, „Sūduvos“ gynyba „Skonto“ stadione liko nepramušta.

„Sūduvos“ ir „Spartaks“ poros nugalėtojas lemiamame etape dėl vietos Europos lygos grupių etape susitiks su Glazgo „Celtic“ arba Atėnų AEK. Pirmosios šių komandų rungtynės Škotijoje baigėsi lygiosiomis 1:1.

Rungtynių eiga. Jūrmalos „Spartaks“ – Marijampolės „Sūduva“ 0:1

Antras kėlinys

90 min. Viskas! Rungtynės baigėsi „Sūduvos“ pergale!

83 min. Akimirkai ėmė ir pradingo „Sūduvos“ gynyba. Laimei, varžovo smūgiuotas kamuolys skriejo tiesiai į I.Kardumo rankas.

81 min. Tribūnas palieka pirmieji nusivylę žiūrovai.

75 min. Stadiono pranešėjas informavo, kad šįvakar į „Skonto“ stadioną susirinko 1435 žiūrovai.

68 min. Laikas po truputį tirpo, o „Spartaks“ gerų šansų lyginti rezultatą neturėjo.

52 min. ĮVARTIS! R.Cicilia iškišo perdavimą G.Finkleriui, kuris pasitaisė kamuolį, išniro prieš vartininką ir mušė labai svarbų įvartį išvykoje – 0:1.

50 min. I.Kardumas neturėtų būti patenkintas tuo, kas vyksta prie jo vartų. „Spartaks“ vis aktyviau puola, o vartų sargas iš Kroatijos toliau gelbsti savo tvirtovę nuo įvarčio.

47 min. Antrąją rungtynių pusę Latvijos ekipa pradėjo tolimu smūgiu tiesiai į I.Kardumą.

Pirmas kėlinys

43 min. Sujudimas „Skonto“ stadione: latviai įsitikinę, kad A.Živanovičius baudos aikštelėje lietė kamuolį ranka, bet teisėjas rodo, kad reikia žaisti toliau.

41 min. O.Verbickas privertė sparčiau plakti Latvijos komandos gerbėjų širdis. Saugas paleido stiprų smūgį iš už baudos aikštelės ribų, tačiau kamuolys praskriejo šalia vartų.

38 min. R.Cicilia surado A.Švrljugos pasiųstą aukštą kamuolį, bet galva smūgiavo tiesiai į vartininką.

29 min. Jau trečią kartą „Spartaks“ kelią link „Sūduvos“ vartų rado tolimu, aukštu perdavimu už vidurio gynėjų nugarų. Laimei, kol kas latviai situacijų neišnaudojo.

22 min. Marijampoliečiai surengė pirmąją ilgesnę pozicinę ataką, kuri galiausiai baigėsi perdavimu į baudos aikštelę ir sumaištimi joje.

15 min. Kokia proga prie „Sūduvos“ vartų! Visa laimė, kad A.Višnakovas pataikė į komandos draugą, o ne į vartų stačiakampį.

14 min. J.Čadjenovičius iš nugaros nušienavo varžovą ir užsidirbo geltoną kortelę.

11 min. R.Cicilia pasiuntė kamuolį link vartų, R.Vėževičius buvo arti, tačiau kamuolio nepasiekė, nors šansas buvo neblogas.

9 min. Per pirmas rungtynių minutes nei viena komanda aukštos kokybės nedemonstravo, žaidimas vyko gan chaotiškai.

3 min. „Spartaks“ sirgaliai stengiasi neatsilikti. Jų čia – apie 20, įdomu tai, kad Jūrmalos klubo dainos skamba rusų kalba.

0 min. Marijampoliečiai dalinai okupavo Rygos stadioną. Lietuvos čempionų gerbėjai, panašu, girdėsis geriau. Jų čia sugužėjo apie 200.

Prieš pat mačo startą „Sūduvos“ aistruoliai suplojo garsiąją Vikingų skanduotę.

Startinės komandų sudėtys:

„Spartaks“: Jevgenijus Nerugalas, Gintas Freimanis, Aleksandaras Kosoričas, Vitoras Faiska, Aleksėjus Višnakovas, Artiomas Malejevas, Kasparas Svarupsas, Ariagneris Smithas, Ingusas Šlampe, Marcis Ošsas, Jevgenijus Kobzaras.

„Sūduva“: Ivanas Kardumas, Vitalijus Gaidučikas, Andro Švrljuga, Aleksandras Živanovičius, Vaidas Slavickas, Jovanas Čadjenovičius, Ovidijus Verbickas, Guilherme Finkleris, Robertas Vėževičius, Algis Jankauskas, Rigino Cicilia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius