Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtą karčią piliulę iš eilės nurijęs E.Jankauskas: „Buvome verti bent taško...“

Lietuvos rinktinė sužaidė tikrai solidų pusvalandį, turėjo Darvydo Šerno progą, bet ja nepasinaudojo, o rungtynių pabaigoje Arvydas Novikovas pelnė vieną gražiausių įvarčių per nepriklausomybės istoriją, tačiau net ir tai Edgaro Jankausko komandos nuo ketvirtojo iš eilės pralaimėjimo neišgelbėjo. Lietuva šeštadienį Liepkalnyje 1:2 kapituliavo prieš Slovakijos rinktinę.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Slovakija šiame atrankos cikle taip ir liko ypač neparanki komanda. Šeštadienio mačas labai gerai parodė, kad lietuviai vis dar neturi futbolininko, kuris vienas galėtų nulemti rungtynes. Komandai, kuri dažniausiai yra priversta žaisti „antruoju“ numeriu, tai ypač svarbu. Slovakai tokį žaidėją šeštadienį turėjo. Todėl ir laimėjo.

32-ąją minutę Marekas Hamšikas pateisino vieno geriausių planetos futbolo dispečerių vardą, kai juvelyriškai tiksliu perdavimu išvedė Vladimirą Weissą prieš lietuvių vartus, o šiam beliko padaryti tai, ką jis moka geriausiai. 58-ąją minutę jau pats „Napoli“ kapitonas paleido fantastišką „bombą“ baudos smūgiu ir antrą kartą privertė traukti Emilijų Zubą kamuolį iš savo vartų tinklo.

Baigiantis dvikovai, A.Novikovas dar blykstelėjo individualiu talentu ir pakėlė sirgalius iš savo vietų, bet sukurti stebuklo ir išsigelbėti lietuviai jau nespėjo.

Ketvirtas pralaimėjimas iš eilės ir įvarčių santykis 1:11 – tokioje duobėje E.Jankausko komanda dar nebuvo. 2017-aisiais lietuviai kol kas pralaimėjo visas tris dvikovas.

Nors prieš mačą mūsiškiai drąsiai kalbėjo apie revanšą už skaudų pažeminimą Trnavoje (0:4), realybė pasirodė kiek kitokia. Pralaimėjusi slovakams, Lietuva gali jau atsisveikinti ir su tomis blausiomis viltimis ką nors svaraus nuveikti šiame atrankos cikle. Penktoji vieta grupėje – tai lubos, kurių pramušti veikiausiai nesugebėsime.

E.Jankauskas pasipuošė nauju kostiumu, ėmėsi kardinalių ir drąsių permainų starto sudėtyje, bet pergalingo kokteilio iš šių ingredientų išmaišyti taip ir nepavyko.

„Žaidimą vertinčiau geriau nei rezultatą. Labiausiai nuvylė rezultatas, nes siekėme teigiamo. Atlikome užtektinai darbo, kad turėtume bent tašką. Vyrams neturiu jokių priekaištų ir norėčiau pagirti komandą. Individualus meistriškumas – tai yra tas dalykas, kuriuo mes negalime prilygti stipriausioms pasaulio komandoms. Atsidavimu ir noru mes jiems tikrai nenusileidome“, – po mačo kalbėjo E.Jankauskas.

Treneris labai džiaugėsi puikia atmosfera LFF stadione.

„Sirgaliai šiandien parodė, kad puikiai supranta futbolą. Net ir esant neigiamui rezultatui, jie sirgo ir palaikė. Tai labai svarbu“, – kalbėjo strategas.

Paklaustas, ar M.Hamšiko individualus meistriškas buvo tas faktorius, kuris nulėmė rungtynes, treneris svarstė: „Visi puikiai suprantame ir žinome, kokio lygio yra šis futbolininkas. Taip, jis išsiskiria iš kitų, bet ne jis vienas nulėmė rungtynes. Ir be jo slovakai turi puikių meistrų, kurie puikiai gali palaikyti kamuolį. Šiandien mes puikiai supratome, kaip sunku iš jų yra atimti kamuolį. Kiekvienas mūsų prarastas kamuolys greitai būdavo paverčiamas į minutę bėgiojimo be kamuolio, arba žaibiška kontrataka. Čia mes tikrai turime pasitempti ir suprasti, ką reiškia kamuolio praradimas. Ypač tokiame lygyje. “

– Ar ilgai sukote galvą dėl starto sudėties?

– Sprendimus padiktuoja patys žaidėjai. Mes turėjome keletą netekčių, bet šiandien pamatėme, kad turime neblogą rezervą. Tiek Valdemaras Borovskis, tiek Darvydas Šernas sužaidė puikias rungtynes. Sudėtį reikėjo keisti. Arvydas Novikovas pradėjo rungtynes neįprastoje pozicijoje. Norėjome įnešti naujovių bei suklaidinti priešininkus. Nemanau, kad buvo blogos rungtynės. Kai kuriuose epizoduose buvome arčiau įvarčio nei varžovai. Gaila, bet sėkmė mums dar nesišypso. Atakų užbaigimas yra viena mūsų problemų.

– Šiam mačui pavyko pasirengti geriau nei Trnavoje?

– Turėjome penkias dienas ir vyrai labai sąžiningai dirbo bei treniravosi. Žinau, jog tai, ką nuveikėme šioje stovykloje, mes perkelsime į ateitį. Taip, rezultato nėra, reiškia turime įdėti dar daugiau darbo. Bet man atrodo, kad lyginant su rungtynėmis Trnavoje, jaučiasi progresas. Mes neleidome jiems sukurti daug progų, patys turėjome galimybių, įmušėme.

– Keletą pastarųjų rungtynių vienas ar keli žaidėjai nebaigdavo mačų dėl traumų. Ar visi futbolininkai šį kartą sveiki?

– Smagu, jog šį kartą neturėjome jokių priverstinių keitimų. Kai kurių žaidėjų fizinė forma mane net šiek tiek nustebino, ypač kai kurių žaidėjų, kurie žaidžia A lygoje: Borovskis ir Šernas išlaikė visas rungtynes. Tai parodo jų profesionalumą ir reikėtų padėkoti jų treneriams klubuose.

– Kitame mače neturėsite Nerijaus Valskio. Ar reiškia, kad po keitimo aikštėje pasirodęs Deividas Matulevičius yra pagrindinė kandidatūra užimti jo vietą?

– Kitos rungtynės – tik rugsėjo mėnesį. Daug laiko, tad kalbėti labai anksti. Taip, Deividas yra vienas pagrindinių kandidatų. Galbūt sugrįš Lukas Spalvis. Kuo daugiau kandidatų, tuo geriau. Šiandien Deividas puikiai įsijungė į žaidimą, uždirbo pražangą, po kurio pelnėme įvartį.

„2:1 yra puikus rezultatas ir labai džiaugiuosi, jog mums pavyko čia laimėti. Taip, turėsime problemų kitose rungtynėse, nes trys žaidėjai gavo geltonas korteles, tačiau šįvakar svarbiausia – pergalė. Vyrai labai gerai vykdė mano nurodymus, laikėsi iš anksto nustatyto žaidybinio plano, o įmušę įvartį, labai kokybiškai rezultatą saugojome“, – po mačo konstatavo Slovakijos rinktinės strategas Janas Kožakas.

Paklaustas, kuo lietuvių žaidimas skyrėsi nuo pirmosios tarpusavio dvikovos Trnavoje, svečias stengėsi išlikti korektiškas.

„Galiu pasakyti komplimentų Lietuvos rinktinės treneriui. Tai komanda, kuri nori ir moka žaisti. Visada skauda, kai nori įmušti, bet to padaryti nepavyksta. Ateityje tai tikrai gali būti labai stipri komanda“, – svarstė slovakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius