Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kinijos ambicijos: galingiausia futbolo jėga pasaulyje iki 2050-ųjų

Didžiausia planetos valstybė Kinija puoselėja idėją iki 2050 metų tapti galingiausia futbolo jėga pasaulyje. Planuojama, jog iki 2020-ųjų šioje šalyje populiariausią pasaulyje sporto šaką kultyvuos per 50 mln. šios šalies gyventojų.
Kinijos futbolo sirgaliai
Kinijos futbolo sirgaliai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Xi Jinpingas

Kiti užmojai taip pat verčia aikčioti iš nuostabos – iki 2020-ųjų šalyje bus įrengta 20 tūkst. futbolo treniruočių centrų, 70 tūkst. aikščių.

Olimpinėse žaidynėse Kinija jau seniai tapo viena galingiausių jėgų, tačiau pasaulio futbolo čempionate dalyvavo vos vieną kartą – 2002-aisiais.

Dabartinis valstybės vadovas Xi Jinpingas yra didelis futbolo entuziastas ir jau užsiminė, kad darys viską, kad ši šalis laimėtų pasaulio čempionatą per artimiausius penkiolika metų.

Visą šią strategiją pirmadienį oficialiai pristatė Kinijos futbolo asociacija.

Šiuo metu Kinijos rinktinė FIFA nacionalinių rinktinių reitinge užima 81-ąją vietą. Ją lenkia kur kas mažesnės valstybės kaip Haitis, Panama ar Beninsas.

Joje konkrečiai nurodomi trumpalaikiai bei ilgalaikiai uždaviniai, pavyzdžiui, iki 2030-ųjų įrengti bent vieną futbolo aikštę 10 tūkst. šalies gyventojų.

Iki to paties termino Kinijos rinktinė privalo tapti viena galingiausių futbolo jėgų Azijoje, o moterų rinktinė – elitine planetos komanda.

Šiuo metu Kinijos rinktinė FIFA nacionalinių rinktinių reitinge užima 81-ąją vietą. Ją lenkia kur kas mažesnės valstybės kaip Haitis, Panama ar Beninsas.

Pastarąjį dešimtmetį Kinijos futbolas skaudžiai kentėjo nuo sutartų rungtynių skandalų ir korupcijos. Vien 2013-aisiais už sutartas rungtynes buvo nubausti 33 futbolininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius