TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Klaksvik“ stebuklas: į vartus stojęs elektrikas kuria Farerų salų klubo pasaką

Futbolininkų vertes skaičiuojantis didžiausias portalas „Transfermarkt“ sumuoja, kad Farerų salų čempiono „Klaksvik“ žaidėjų vertė – 2,68 mln. eurų.

Mažesnė nei bet kurio A lygos klubo, kovojančio Lietuvos čempionate.

Tačiau „Klaksvik“ kitą sezoną jau užsitikrino vietą bent jau UEFA Konferencijos lygos grupių etape, atlikdamas istorinį žygdarbį.

Tiesą sakant, stebuklus kuriantys Farerų salų čempionai vis dar varžosi Čempionų lygos atrankoje, kurioje jau pateko į trečią ratą, pakeliui išmetę stipriausią Vengrijos klubą Budapešto „Ferencvaroš“ ir Švedijos čempioną Geteborgo „Häcken“.

Būtent „Häcken“ dabar bus kitu Vilniaus „Žalgirio“ varžovu Europos lygos atrankoje. Juo galėjo tapti ir „Klaksvik“, jei ne herojiškas vartininko Jonathano Johanssono, elektriko pagal profesiją, žaidimas.

„Tai tiesiog neįtikėtina. Siurrealu“, – kratydamas galvą į šonus, pats negalėdamas tuo patikėti po pergalingos baudinių serijos komentavo 31-erių vartų sargas.

Jis ką tik atrėmė lemiamą „Häcken“ gynėjo Simono Sandbergo smūgį, o „Klaksvik“ sensacingai triumfavo serijoje 4:3.

„Tai didžiausia mūsų komandos sėkmė. Ir didžiausia mano karjeros“, – atviravo J.Johanssonas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonathano Johanssono triumfas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonathano Johanssono triumfas

Iš Švedijos kilęs vartininkas pernai netgi buvo nusprendęs dėti tašką sportininko karjeroje ir duonai užsidirbti paprasčiau – su elektriko įrankiais. Juolab, kad vartininko karjera iki tol nesiklostė sėkmingai.

Dirbdamas elektriku nuo futbolo visiškai nenutolo – prisijungė prie mėgėjų ekipos „Majorstuen“, rungtyniaujančios 5-oje Norvegijos lygoje. Žaidė tik savo malonumui ir netgi ne vartininko, o gynėjo pozicijoje.

Viskas pasikeitė atostogų metu. J.Johanssonas mėgavosi poilsiu Rodo saloje Graikijoje, kuomet sulaukė netikėto skambučio.

Kitame ragelio gale pasigirdo desperatiškas Magne Hosetho prašymas. „Klaksvik“ klubas, kitiems vartininkams patyrus traumas, liko be vartų sargo prieš pat startą Europos turnyruose.

J.Johanssonas pasiryžo šiai avantiūrai ir sugebėjo nepraleisti nė vieno įvarčio serijoje su „Ferencvaroš“ žvaigždynu – lygiosios 0:0 namie ir pergalė 3:0 išvykoje.

Vėliau sekė dar vienos lygiosios 0:0 namuose su Švedijos čempionu „Häcken“ klubu bei tikra drama atsakomajame mūšyje. Pagrindinis laikas Geteborge baigėsi 2:2, per pratęsimą ekipos pasižymėjo dar po sykį, tad nugalėtojas sprendėsi mušant 11 m baudinius.

VIDEO: PENALTIES | Hacken 3-4 KI | UCL 2023-2024

Aiškiais favoritais laikyti Švedijos čempionai sykį suklydo patys, o lemiamą baudinį galiausiai atrėmė būtent J.Johanssonas.

„Jaučiuosi taip, lyg tęsčiau savo atostogas. Geriausias atostogas pasaulyje“, – atviravo vartų sargas.

Ir jo pasaka dar nesibaigė. Trečiajame Čempionų lygos etape „Klaksvik“ susitiks su Norvegijos čempionu „Molde“ klubu.

„Tiesą sakant, šiek tiek liūdna, kad žaidėme Geteborge, o dabar vyksime į Moldę, – garsiai nusijuokė švedas. – Mano širdies draugė yra kilusi iš vietos netoli Moldės. Galėjo būti šiek tiek egzotiškiau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius