Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kol Michelis Platini kratosi kaltinimų, teisėsaugai jis – įtariamasis

Šveicarijos teisėsauga toliau narplioja FIFA korupcijos skandalą. Praėjusią savaitę buvo apklaustas atsistatydinęs prezidentas Seppas Blatteris. Tiriama, kokiais tikslais jis pervedė beveik 2 milijonus eurų UEFA vadovui Micheliui Platini.
Seppas Blatteris ir Michelis Platini
Seppas Blatteris ir Michelis Platini / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šveicarijos prokuroras teigė, kad apklaustas buvo ir M.Platini, kuris yra traktuojamas kaip liudininkas ir galimai kaltas asmuo šioje byloje. Tačiau pats UEFA vadovas teigia, kad jis yra tik liudininkas.

„Aš tik pateikiau informaciją, kurios manęs prašė pareigūnai. Manęs niekas niekuo nekaltina“, – teigia į FIFA prezidento postą besitaikantis M.Platini.

Manęs niekas niekuo nekaltina

Tuo metu teisėsaugos atstovas Michaelis Lauberis pateikė kitą versiją: „Mes neapklausėme M.Platini kaip liudininko, tai netiesa. Mes tiriame jį kaip galimą bendrininką.“

Pasirodo, kad prancūzas 2011-aisiais yra gavęs dviejų milijonų Šveicarijos frankų (1,7 mln. eurų) pavedimą iš FIFA vadovo.

Pats M.Platini, kuris bendradarbiauja su Šveicarijos pareigūnais, teigė, kad FIFA jam buvo skolinga už darbą 1999-2002 metais, tačiau negalėjo paaiškinti, kodėl skolai atsiimti prireikė devynerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius