-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 09 /20:21

Klausimas lietuviams konferencijoje: kiek C.Ronaldo kamuolių iš vartų ištrauks E.Šetkus?

Sudėtingiausią karjeros ruožą išgyvenantis Valdas Urbonas antradienį sutiks dar vieną barjerą, per kurį peršokti neturi jokių galimybių. Į istorines žemumas FIFA reitingų lentelėje grimztanti Lietuvos futbolo rinktinė stoja į akistatą su stipriausia Europos komanda Portugalija ir ryškiausia jos žvaigžde Cristiano Ronaldo. Lietuvių vairininkas atviras – nesame favoritais ir vienintelis mūsų lūkestis yra sukelti tituluotiems priešininkams kuo daugiau problemų.
Valdas Urbonas
Valdas Urbonas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

V.Urbono vairuojamas laivas Europos futbolo vandenis skrodžia stipriai ir skausmingai braukdamas per dugną.

Per ketverias „Euro 2020“ atrankos rungtynes lietuviai sukrapštė vos vienas lygiąsias, įmušė 3 ir praleido 10 įvarčių ir yra pasmerkti atranką užbaigti B grupės apačioje.

Maža to, į akistatą su portugalais mūsų komanda stos be traumuotos ryškiausios savo figūros Arvydo Novikovo, o prieš kelias dienas vykęs mačas su Ukraina (0:3) tik dar kartą parodė, kad be Varšuvos „Legia“ saugo dabartinės Lietuvos rinktinės puolimas atrodo ypač skystai.

Šeštadienio akistata su grupės lyderiais apnuogino ir daugiau žaizdų. Desperatiškai sukdamasis iš išeities, V.Urbonas surizikavo ir į aikštę metė stipriai eksperimentinę sudėtį, į ne sau įprastas pozicijas sprausdamas net keturis žaidėjus (Modestą Vorobjovą, Paulių Golubicką, Saulių Mikoliūną ir Ovidijų Verbicką), bet tai visiškai nepasiteisino ir strategas skaudžiai sudegė.

Antradienį žaidimų startiniu vienuoliktuku turėtų būti gerokai mažiau, bet atspėti, ką treneris šį kartą ištrauks iš skrybėlės, vis dar yra nepaprastai sunku tiek komandos futbolininkams, tiek asistentams.

„Mačas su Ukraina nebuvo eksperimentas. Turėjome tam tikrų problemų, kurios žiniasklaidai nėra žinomos. Pakitimai buvo padaryti dėl to, jog norėjome į aikštę leisti tik tuos žaidėjus, kurie yra pasirengę žaisti. Galiu užtikrinti, kad rytojaus mače žais tie, kurie gali ir sugeba parodyti gerą žaidimą“, – mačo išvakarėse kalbėjo V.Urbonas.

Ir nors šį kartą laukia, ko gero, dar grėsmingesnis oponentas, Lietuvos rinktinės treneris viliasi, kad vaizdas aikštelėje bus malonesnis akiai.

„Nėra ką slėpti, puikiai jaučiame ažiotažą ir susidomėjimą artėjančiomis rungtynėmis. Bus labai įdomu susitikti su viena stipriausių komandų pasaulyje. Visi žinome jų pasiekimus, bet būsiu atviras – kad ir koks varžovas bebūtų, stengsimės pildyti savo užduotis ir pirmiausia rūpintis savo žaidimu“, – optimizmo nestokojo strategas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Valdas Urbonas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Valdas Urbonas

Visgi V.Urbonas neslėpė, kad mačas su ukrainiečiais pareikalavo ypač daug jėgų ir žaizdų, kurių rinktinė gali nespėti išsilaižyti.

„Turime problemų dėl mikrotraumų, tačiau tikimės, kad spėsime jas išsigydyti. Visgi neslėpsiu, klaustukų yra“, – atviravo treneris.

Vienas tokių veikiausiai yra komandos kapitonas Fiodoras Černychas. „Orenburg“ puolėjas prieš paskutinę treniruotę ir jos metu atskirai nuo komandos mynė dviratį.

15min žiniomis, nemažai dvejonių dėl kapitono V.Urbonas turėjo jau ir prieš dvikovą su ukrainiečiais.

B grupė
Vieta Komanda R + = - Įvarčiai Taškai
1 Ukraina 5 4 1 0 11:1 13
2 Portugalija 3 1 2 0 5:3 5
3 Liuksemburgas 4 1 1 2 4:5 4
4 Serbija 4 1 1 2 7:11 4
5 Lietuva 4 0 1 3 3:10 1

Nors apie permainas startiniame vienuoliktuke treneris nenorėjo daug kalbėti, jis neslėpė, kad pagrindinio vartininko pirštinės šį kartą priklausys ne Emilijui Zubui, o Ernestui Šetkui.

„Galiu patvirtinti, jog būtent Ernestas šį kartą stos į vartus ir bus mūsų numeris vienas“, – atskleidė V.Urbonas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lietuvos rinktinės spaudos konferencija
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lietuvos rinktinės spaudos konferencija

Pats E.Šetkus neslėpė, kad akistatos su portugalų žvaigždėmis laukia su nekantrumu, o svečių žurnalistų paklaustas, kiek įvarčių jam įmuš C.Ronaldo, tik šypsojosi.

„Tikiuosi, jog neįmuš visai, o mes padovanosime Lietuvai šventę. Tikiuosi, kad ir sužaisime geriau nei prieš Ukrainą, ir rezultatas bus geresnis. Visi žinome, kad teks žaisti prieš vieną geriausių pasaulio futbolininkų. Puikiai žinome, kiek jis stengiasi ir treniruojasi – dėl to ir yra vienas geriausių. Visgi jo vaidmens nesureikšminame, nes teks kautis ne prieš vieną žaidėją, o labai gerą ir kvalifikuotą komandą“, – kalbėjo tauragiškis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius