Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sūduva“ pratęsė dominavimą – nukovė „Žalgirį“ ir iškovojo Supertaurę

Sekmadienį Lietuvos futbolo sezonas prasidėjo taip pat, kaip ir baigėsi praėjęs – „Sūduvos“ triumfu. Marijampolės „Arvi“ manieže Lietuvos čempionai 2:0 nugalėjo Vilniaus „Žalgirį“ ir apgynė LFF Supertaurės trofėjų.
LFF Supertaurė
LFF Supertaurė / Sauliaus Čirbos nuotr.

Suvalkijos ekipa Supertaurės aukso medalius iškovoja jau antrus metus iš eilės, o iš viso tai jiems jau trečiasis toks trofėjus klubo istorijoje. „Žalgiris“ patyrė pirmą pralaimėjimą Supertaurės varžybų istorijoje.

Marijampolės klubas dominavo nuo pat rungtynių pradžios ir į priekį išsiveržė sužaidus pusvalandį, kai puikiai išnaudojo kampinį. Mihretas Topčagičius laimėjo grumtynes šalia vartų ir koja įspyrė kamuolį į vartus.

Antrojo kėlinio pradžioje persvarą padvigubino Tosaintas Rickettsas, kuris sulaukė ilgo perdavimo iš krašto ir aukščiausiai iššokęs galva nukreipė kamuolį į vartus.

70 minutę „Žalgiris“ turėjo progą sušvelninti rezultatą baudos smūgiu. Prie kamuolio stojęs T.Kišas galingu šūviu sudrebino vartų konstrukciją ir privertė atsidusti gausiai susirinkusius aistruolius. Po kelių minučių kroatas smūgiu į kairįjį kampą privertė paplušėti savo tėvynainį kitoje barikadų pusėje Ivaną Kardumą.

Tai buvo pirmoji šių klubų akistata Supertaurės istorijoje.

Dvikovoje kiekvienais metais tarpusavyje susitinka praėjusio sezono LFF taurės nugalėtojas ir Lietuvos A lygos čempionas. Atitinkamai, šiais metais tokios komandos yra „Žalgiris“ ir „Sūduva“.

Šiais metais antra kartą LFF Supertaurės istorijoje abiems komandoms vadovavo treneriai iš užsienio – Vladimiras Čeburinas („Sūduva“) ir Marekas Zubas („Žalgiris“).

Pernai nesunkią ir didžiausią pergalę (5:0) varžybų istorijoje iškovojo „Sūduvos“ futbolininkai, nepalikę vilčių 2017 metų LFF taurės laimėtojui Kauno „Stumbrui“.

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: „Sūduva“ – „Žalgiris“ 2:0

52 min. ĮVARTIS. Persvarą padvigubino Anthony Rickettsas, kuris sulaukė ilgo perdavimo iš krašto ir aukščiausiai iššokęs galva nukreipė kamuolį į vartus.

Pirmasis kėlinys: „Sūduva“ – „Žalgiris“ 1:0

45 min. Po pirmojo kėlinio pranašumą turi marijampoliečiai. Vilniečiai nei karto nesmūgiavo į vartų plotą.

40 min. Priverstinis keitimas Vilniaus klube. Simonas Urbys patyrė traumą. Jį pakeitė P.Ukhovas.

29 min. ĮVARTIS. Po kampinio Mihretas Topčagičius laimėjo grumtynes šalia vartų ir koja įspyrė kamuolį į vartus. „Sūduva“ išsiveržė į priekį.

Startinės sudėtys:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius