-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kriminalistai padės užtikrinti švarų futbolą A lygoje

Lietuvos kriminalinės policijos biuro (toliau - LKPB) pareigūnai prisijungs prie Lietuvos futbolo federacijos (LFF) kovoje prieš nesąžiningą žaidimą sporte ir manipuliacijas rungtynių rezultatais.
„Ekranas“ – „Banga“
„Ekranas“ – „Banga“ / fkekranas.lt nuotr.

„Policijos pareigūno gyvenimas neįsivaizduojamas be sporto. Palaikome LFF iniciatyvą ir tikimės, kad kartu sugebėsime efektyviau kovoti prieš nesąžiningą žaidimą ir įvairaus pobūdžio manipuliacijas. Žengėme svarbų žingsnį sąžiningo sporto link", – sako LKPB viršininkas Rolandas Kiškis.
 
LKPB atstovai ir LFF Tyrimų komiteto nariai neseniai buvo išvykę susitikti su „Europolo" bei Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) specialistais. Darbinio vizito tikslas – glaudesnis futbolo institucijų bei teisėsaugos atstovų bendradarbiavimas ir veiklos efektyvinimas kovoje prieš bandymus daryti įtaką rungtynių rezultatams.

„Tam tikros informacijos apie šį žalingą sportui reiškinį turėjome, tačiau apsilankymas UEFA būstinėje suteikė galimybę sužinoti daugiau ir išsamiau, – teigia LKPB viršininko pavaduotojas Edvardas Šileris. – Sveikintina, jog LFF kelia šią problemą į viešumą. Tikimės, kad šis susitikimas bus naudingo bendradarbiavimo pradžia. Kartu galime užkirsti kelią sporto sukčiams."

Kartu galime užkirsti kelią sporto sukčiams.

„Svečiams iš kriminalinės policijos UEFA atstovai padėjo arčiau susipažinti su sutartų rungtynių sporte mastu ir specifika. Kartu aptarėme situaciją Lietuvos futbole ir bendradarbiavimo galimybes, – pasakojo LFF Sąžiningo žaidimo pareigūnas Gerchardas Dunauskas. – Tai ypač aktualu dabar, kai artėja naujas sezonas ir ruošiamės dar labiau stiprinti prevencinę veiklą. Mums svarbu, jog tai kuo aktyviau įsitrauktų ir teisėsauga.

Teisėsaugos pareigūnas pripažino, jog siekiant efektyvesnės kovos su manipuliacija sporto rungtynių rezultatais reiktų ir patobulinti įstatyminę bazę. Vienas iš artimiausių darbų, dėl kurio preliminariai susitarė dalyviai susitikimo metu – specialus seminaras, kuriame su Baltijos šalių kriminalinės policijos ir prokuratūros atstovais žiniomis pasidalintų UEFA ir LFF specialistai – praktinės patirties šioje srityje turintys pareigūnai.

Jei esate neabejingi futbolui ir norite prisidėti prie šios kovos, kviečiame pasidalinti savo turima informacija apie manipuliacijas rungtynių rezultatais, nelegalias lažybas ar kitas nesąžiningo žaidimo apraiškas.

Pasitikėjimo el. paštas: integrity@lff.lt; info@policija.lt.

Pasitikėjimo telefonas: 8 698 26931.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius