-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Messi lengviau įkvėpė: „Argentinai reikėjo šios euforijos“

Lionelis Messi lengviau atsikvėpė. Lengviau įkvėpė ir jo Argentina. Prieš šeštadienio akistatą su Meksikos komanda dukart pasaulio čempionų žemė sunkiai gaudė kvapą, nes žūtbūtiniai mūšiai Albiceleste prasidėjo vos trečią pasaulio čempionato dieną. Bet dabar vėl viskas stojo į vietas.

Lionelio Scaloni vyrai į Saudo Arabijai sensacingai pralaimėtą dvikovą sureagavo. 2:0 pergalė prieš Meksiką vėl visus kozirius sugrąžino į argentiniečių rankas.

Dabar telieka paskutiniame mače įveikti Lenkiją.

Viskas priklauso nuo pačios Albiceleste.

Į niuksą čempionato starte L.Scaloni reagavo ramiai. Dieną prieš rungtynes su Meksika jis nusprendė savo žaidėjams atlikti „šeimos terapiją“. Futbolininkų artimieji buvo įleisti į Kataro universiteto, kuriame Argentina treniruojasi, miestelį.

Šią akademinę pertraukėlę treneris bei jo asistentai – Pablo Aimaras, Walteris Samuelis ir Roberto Ayala – išnaudojo analizuodami dalykus, kurie neveikė pirmajame mače.

Ir galiausiai iš klaidų buvo pasimokyta.

L.Scaloni, norėdamas įlieti daugiau energijos, atliko net penkis pakeitimus.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Ir visgi rungtynės nebuvo lengvos. Argentina savo atakas konstravo lėtai ir sunkiai ieškojo kelių prie kietai gynyboje stovėjusios Meksikos vartų. Tuomet 64-ąją minutę atėjo L.Messi akimirka.

Kai Argentinos futbolo dievas paleido strėlę pažeme iš už baudos aikštelės ribų, Meksikos negelbėjo net puikiai šiame čempionate žaidžiantis vartininkas Guillermo Ochoa.

Tai buvo aštuntasis L.Messi įvartis pasaulio čempionate – tiek pat įvarčių turnyruose įmušė jo varžovas Cristiano Ronaldo, taip pat Diego Maradona – anapilin prieš dvejus metus iškeliavusi Argentinos legenda, su kuriuo jis taip dažnai lyginamas.

Mačo pabaigoje Enzo Fernandezas gražiu smūgiu persvarą įtvirtino.

Argentina šventė.

Po dvikovos L.Messi iš karto pateko į komandos draugų ir techninio personalo rankas. Iš aikštės kapitonas ramiai išėjo pats paskutinis ir dar sutiko sustoti prie komentarų sienelės ir pasidalinti savo mintimis.

„Mums labai reikėjo šio rezultato. Mums reikėjo šios euforijos. Tai buvo labai sunkios rungtynės, nes privalėjome atsikelti, o Meksika gerai žaidžia, turi puikų trenerį, moka valdyti kamuolį“, – po mačo kalbėjo L.Messi.

Visgi jis sutiko, kad iki pertraukos Argentina atrodė sunkokai.

„Pirmąją rungtynių pusę žaidėme taip, kaip turėjome žaisti, labai intensyviai. Antroje pusėje buvome ramesni ir pradėjome greičiau perdavinėti kamuolį vienas kitam. Po įvarčio buvome savimi. Rungtynės klostėsi taip, kaip klostėsi. Turėjome laimėti, nieko daugiau. Pirmasis mačas ir pralaimėjimas mums kainavo labai daug, bet tam buvo ir priežastis. Daug vaikinų tokio lygio turnyre žaidžia pirmą kartą, yra dar jauni. Žinoma, tai nėra pasiteisinimas, tačiau tokie dalykai yra svarbūs. Tame mače irgi turėjome daug progų, bet viską lėmė centimetrai ne į mūsų pusę. Žinojome, kad šiandien privalome laimėti, privalome išgelbėti savo pasaulio čempionatą. Ir mums pavyko tai padaryti“, – džiaugėsi L.Messi.

Imago / Scanpix nuotr./Lionelis Messi
Imago / Scanpix nuotr./Lionelis Messi

Visgi komandos lyderis prašė visų susikaupimo prieš lemiamą mačą. Anot jo, pergalė prieš Meksiką – tik pirma plano dalis.

Dabar svarbu laimėti prieš Lenkiją.

„Esame situacijoje, kurioje negalime atsipalaiduoti. Mums dabar visi mačai bus finalai. Negalime daryti jokių klaidų. Gerbėjai žinojo, kad mūsų atsakas ir nusiteikimas bus būtent toks. Kai esame visi kartu, galime pasiekti labai gražių dalykų“, – už nuostabų palaikymą savo sirgaliams dėkojo L.Messi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius