TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 10 09 /2022 10 10

Lažybų dvokas Jonavoje: pavėlintos rungtynės ir policijos vizitas

„Jonavos“ ir Vilniaus „Žalgirio“ rungtynės buvo pavėlintos ir yra griežtai stebimos, nes lažybų rinkoje ėmė rastis dideli koeficientų pokyčiai, žadantys įvarčių lietų.
„Jonava“
„Jonava“ / nuotr. fkjonava.lt

Likus pusvalandžiui iki jonaviečių rungtynių su šalies čempionais 15min šaltiniai informavo apie keistus ir neįprastus signalus lažybų rinkoje. 15min pasiekė informacija, kad itin dideli statymai pasipylė už baigtį, pagal kurią rungtynėse turėjo būti įmušta keturi ar daugiau įvarčių.

15 valandą šeštadienį turėjusi prasidėti dvikova buvo pavėlinta, mat tokia informacija pasiekė ir Lietuvos futbolo federaciją (LFF).

„Yra indikacijos, – pripažino LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius, kalbėjęs su 15min. – Pats klubo vadovas iškomunikavo informaciją, kas vyksta klubo viduje. Galimai žaidėjai gali būti susiję. Mes irgi tam tikras indikacijas gavome, tad su UEFA „Integrity“, su Drausmės komitetu buvo priimtas sprendimas 15 minučių vėlinti rungtynes, stebėti, kas vyksta lažybų rinkoje ir priimti tolimesnį sprendimą.“

Galiausiai komandos susitikimą pradėjo, pradžia vėlavo kiek daugiau nei 20 minučių.

nuotr. „Hegelmann“/„Hegelmann“ – „Jonava“
nuotr. „Hegelmann“/„Hegelmann“ – „Jonava“

„Tiek teisėjų inspektorius, tiek „Integrity“ pareigūnai viską stebi. Bendraujame su FIFA, UEFA radaristais ir matysime. Jei kažkas bus, kas buvo prognozuota, jei kažkas kels įtarimų, iškart rungtynės bus stabdomos. Komandos įspėtos, žaidėjai tai žino. Tikimės, kad nieko nebus“, – 15min sakė E.Stankevičius.

Įdomu tai, kad rungtynėse sužaidus vos 30 minučių, „Jonavos“ komandoje buvo atliktas dvigubas keitimas. Treneris Petro Kušlykas iš aikštės išėmė abu savo vidurio gynėjus Nahuelį Machado ir Lucą Martorellį.

Rungtynių metu stadione apsilankė policijos pareigūnai, kurie kalbėjosi su „Jonavos“ vadovu Vaidu Vaškevičiumi.

Policijos departamento komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis 15min informavo, kad pareigūnai stadione pasirodė „dėl įtarimų lažybomis“.

„Tačiau jokių pažeidimų neužfiksuota. Sulaikytų asmenų nebuvo“, – teigė R.Matonis.

Vėlų vakarą 15min pasiekė ir „Jonavos“ direktoriaus Vaido Vaškevičiaus įvykių versija: „Policija į Jonavos stadioną atvyko dėl apsaugos sustiprinimo klausimų esant „Žalgirio“ fanams. Pats vadovas V.Vaškevičius pasikvietė policininkus į kabinetą pasikalbėti.“

Pirmadienio popietę 15min sulaukė R.Matonio prašymo patikslinti jo paties pateiktą informaciją.

„Policija į stadioną vyko ne dėl įtarimų lažybomis, o dėl galimų apsaugos pažeidimų stadione“, – teigė policijos departamento komunikacijos skyriaus vedėjas.

Galiausiai mačas baigėsi 4:0 „Žalgirio“ naudai.

„Jonavos“ klubas galimai sutartų rungtynių fone šiame sezone minimas ne pirmą kartą. Apie anksčiau dalintas nuobaudas skaityti galite ČIA.

Ši komanda per 30 rungtynių dar nė karto nėra laimėjusi, tik iškovojusi tris lygiąsias ir murkdosi A lygos turnyro lentelės dugne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius