Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Legendinis „Ekranas“ grįžo: alinančiame mače prireikė 11 metrų baudinių serijos

Tai buvo pirmosios po ilgų metų atgimusio Panevėžio „Ekrano“ rungtynės, o iki tobulo sugrįžimo pritrūko tik kelių tikslių smūgių. LFF taurės rungtynėse panevėžiečiai namuose, palaikomi gausiai susirinkusių sirgalių, po 11 metrų baudinių serijos krito prieš Alytaus „Dainavą“.
Panevėžio „Ekranas“
Panevėžio „Ekranas“ / nuotr. stopkadras

„Ekranas“ rungtyniauja trečioje, „Dainava“ – antroje pagal pajėgumą Lietuvos lygoje.

Pagrindinis rungtynių laikas „Aukštaitijos“ stadione baigėsi lygiosiomis 1:1. Iš pradžių alytiškius į priekį išvedė Titas Vitukynas, tačiau antrojo kėlinio pabaigoje rezultatą išlygino 11 metrų baudinį realizavęs Edgaras Baranauskas.

Komandoms teko žaisti pratęsimą, kuris šlapioje aikštėje atrodė lyg misija neįmanoma kai kuriems futbolininkams – jų baterijos buvo akivaizdžiai išsekusios, dažnam traukė raumenis.

Paskutinėmis antrojo pratęsimo minutėmis „Ekranas“ net nebegalvojo apie bandymą atakuoti, tiesiog gynėsi ir laukė šanso baudinių serijoje.

Ir jį turėjo, tačiau jau pirmasis smūgis nuo žymos skriejo virš vartų, „Dainava“ mušė tiksliai ir užtikrintai bei nuliūdino „Aukštaitijos“ stadione susirinkusius panevėžiečius.

Tai buvo ir dviejų aktyvių sirgalių grupių akistata: „Dainavą“ aktyviai palaiko „Dzūkų tankai“, o „Ekraną“ – „Pirmoji armada“.

Primename, kad iš viso aštuonis Lietuvos čempiono titulus savo sąskaitoje turintis „Ekranas“ šio dešimtmečio pradžioje susidūrė su finansiniais sunkumais, o iš A lygos pasitraukė po nesėkmingo 2014 m. sezono.

Galiausiai, 2015-aisiais klubui buvo iškelta bankroto byla, kol legendinės komandos vardą panoro perimti „Aukštaitijos“ vadovai. Būtent tai ir buvo padaryta, „Aukštaitija“ tapo „Ekranu“ ir pratęsė legendinio klubo istoriją trečiadienio vakarą Panevėžyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius