Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Leicester“ – jau Čempionų lygoje, iki karūnos liko trys žingsniai

Anglijos „Premier“ lygos lyderis „Leicester City“ sekmadienį po pergalės 2:0 prieš „Sunderland“ jau užsitikrino bent ketvirtąją vietą čempionate ir kelialapį į UEFA Čempionų lygą. Iki „Premier“ lygos titulo Lesterio ekipai liko tik trys žingsniai.
Jamier Vardy ir Kasperas Schmeichelis
Jamier Vardy ir Kasperas Schmeichelis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Du Jamie Vardy įvarčiai antrajame kėlinyje garantavo „Leicester“ penktąją pergalę iš eilės. Keturios iš jų pasiektos rezultatais 1:0, tad ekipa jau penkerias rungtynes iš eilės nepraleido įvarčio – tai naujas klubo rekordas.

„Tai neįtikėtina. Noriu pasakyti ačiū visiems, kurie mus palaikė. Niekas netikėjo, kad būsime šioje pozicijoje – tačiau mes kovėmės ir kausimės toliau. Noriu padėkoti sirgaliams už palaikymą. Jie yra neįtikėtini. Norime ir toliau leisti jiems svajoti“, – po sekmadienio mačo sakė po pergalės stadione ašaromis paplūdęs treneris Claudio Ranieri.

Italas visą sezoną kėlė komandai tikslą po tikslo. Pirmiausia, išsilaikyti lentelės viršuje, tada – pasiekti Europos lygą, po to – Čempionų lygą. Dabar liko vienintelis tikslas – pirmasis čempionų titulas per 132 metų klubo istoriją.

Iki šio pasiekimo „Leicester“ ekipai liko trys žingsniai. Per penkerias rungtynes reikia pasiekti tris pergales ir bus nesvarbu, kaip sužais artimiausias persekiotojas, „Tottenham Hotspur“ klubas.

Po pergalės apsiašarojęs Claudio Ranieri

„Turime likti susikoncentravę. Ši diena dar nėra didi šventė. Tegul sirgaliai kalba apie titulą, tačiau mes turime likti susikaupę, galvoti tik apie kitą mačą. Dabar mūsų laukia rungtynės namie su „West Ham“, labai gera komanda. Paskui – „Swansea“, taip pat sunkus mačas“, – savo auklėtiniams skraidyti padebesiais per anksti neleidžia C.Ranieri.

J.Vardy po dviejų įvarčių į „Sunderland“ vartus jau turi 20 taiklių smūgių. Pastarąjį kartą komandoje taip rezultatyviai žaidė tik Gary Linekeris, 1984-1985 m. sezone.

„Leicester City“ arčiausiai titulo buvo dar 1928-1929 m., kai finišavo antroje pozicijoje. Jeigu klubas taps čempionu, tai bus pirmasis atvejis nuo 1978 m., kai lygoje triumfavo klubas, iki šiol nė kartą nelaimėjęs titulo.

Čempionų titulą ekipa anksčiausiai gali laimėti balandžio 24-ąją, tačiau reiktų įveikti ne tik du artimiausius oponentus, bet ir sulaukti „Tottenham“ pralaimėjimo prieš „Stoke“. Titulą iškovoti dar gali ir „Arsenal“, tačiau lapėms ir pentinams turėtų fatališkai nesisekti, o Arsene'o Wengero vyrai privalo laimėti viską.

Jamie Vardy antrasis įvartis prieš „Sunderland“

Likusios „Leicester City“ rungtynės:

„West Ham United“ namuose
„Swansea“ namuose
„Manchester United“ išvykoje
„Everton“ namuose
„Chelsea“ išvykoje

Likusios „Tottenham Hotspur“ rungtynės:

„Stoke“ išvykoje
„West Bromwich Albion“ namuose
„Chelsea“ išvykoje
„Southampton“ namuose
„Newcastle United“ išvykoje

Likusios „Arsenal“ rungtynės:

„Crystal Palace“ namuose
„West Bromwich Albion“ namuose
„Sunderland“ išvykoje
„Norwich“ namuose
„Manchester City“ išvykoje
„Aston Villa“ namuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius